Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- vladofommi
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
А пътят до там как е? Таранката едричка ли е? А иначе вчера бях на калиманци.Вече за четвърти път ходя и все греди.Така беше и вчера,с тази разлика,че този път и таранка нямаше като изкючим няколко епизодични.Също било и положението на николаевка(големия).Някои знае ли нещо за развъдниците на засмяново,дали са отворени.Миналата седмица ходих,но беше затворена портата и никой не отговори на настоятелното ми звънене.Ако никой не знае аз ще ходя събота или неделя и ще изклюкаря.mladen71 написа:Здравейте колеги,
през почивните дни си изкарах страхотно на развъдниците на с.Брестак ето и малко информация за водоемите.Такса 5лв.на пръчка и една риба по избор на всяка пръчка.Рибарниците са заребени предимно с шаран има и много таранка.Шаранчета около 1 до 1.5 килограм.Аз изкарах два шарана и много таранка.Кълве предимно на царевица и бял червей.От собственика разбрах ,че скоро са заребили и големия язовир и след две години ще бъде пуснат.
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
-
- вече хвърля и на тежко
Един колега живее във Водица , бях го помолил да пита . 10 лева три пръчки на гьола в дясно от входа , големият .
На първият , шаранския , още не пускали , по-късно . Такъв отговор ми донесе преди 2 седмици .
На първият , шаранския , още не пускали , по-късно . Такъв отговор ми донесе преди 2 седмици .
-
- вече хвърля и на тежко
Яз.Николаевка, такса 10лв. за 24часа, хубави места за нощувка и най важното, че има такива риби които търсиш.dim-dim написа:или някакав друг язовир да кажете дето може да си нощува и да има шаран и амур поне над 3кг.
-
- вече хвърля и на тежко
Понеже днес пак пътувах по работа и се загледах за пореден път: посока Варна -Шумен , няколко километра след ОМV -то в ДЯСНО зад едно леко хълмче има някакво гьолче и хора с въдици . Някаква идея за какво става дума? /Не гьола който е точно преди ОМV -то от другата страна /.
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Колеги утре заминавам за Тръстиково
защото дочух че шарана почнал да излиза и го има.Когато се пребера ще бъдете информирани за излета ми със снимки и тем подобни.Наслука на всички ви

Привет колеги, най-после посетих Буйново. Бяхме 3-ма човека в 7.00 сутринта на линия. Постепенно се напълни (вкл. от другата страна до която се стига през мостчето). Пазача каза че вчера са извадили (минали през кантар) 2-3 шарана по около 2-3 кг и сом 12 кг (изваден на трал) и излизало много едра таранка по около 0,5 кг !!! .ОК, до тук - добре. Сега за самия риболов.......пълна катастрофа. На язовира имаше хвърлени поне 120 бр. въдици от всички които бяха там на излет (а може и повече да бяха) и за цял ден се извадиха 5-6 таранки и 2 шранчета по 1 кг ! За мен това си е НЕнормална работа. Опитахме на всичко възможно като монтажи: на косъм, топчета, пружина, царевица, торен, бял- няма и няма ! Адски съм разочарован , т.к. язовира е наистина направен като хората но....все пак като висиш цял ден и не ти бутне даже - някак е гадно.
А сега - още нещо: На връщане минахме през Белокопитово. Исках да разбера дали там поне е имало нещо интересно. Пазача обаче ни попари: "Момчета - вчера и днес НИЩО няма извадено" !??!? При което аз бях едва ли не смазан от ужас. След което той каза - имаше земетресение !? ....Съгласен съм че аномалията на Буйново е резонна ако е имало земетресение (както и на Белокопитово разбира се). Сега не миостава нищо друго, освен да търся инфо дали през изминалите 2-3 дни е имало земетресение.
...........И да погледам снимки от репортажи на колеги, които са имали "Успешен"
Айде наслука от мен
Апропо: Забравих да се похваля (незнам дали е толкова за хвалба де, ама аз да си се изфукам):
От вчера съм притежател на спининг Shimano Hyperloop 20-50gr. 2.4m, макара Shimano alivio 3000 с влакно на Баркли 0.15......Уви - не успях да ги сефтосам, но мисля че това ще бъде поправено !

А сега:

А сега - още нещо: На връщане минахме през Белокопитово. Исках да разбера дали там поне е имало нещо интересно. Пазача обаче ни попари: "Момчета - вчера и днес НИЩО няма извадено" !??!? При което аз бях едва ли не смазан от ужас. След което той каза - имаше земетресение !? ....Съгласен съм че аномалията на Буйново е резонна ако е имало земетресение (както и на Белокопитово разбира се). Сега не миостава нищо друго, освен да търся инфо дали през изминалите 2-3 дни е имало земетресение.
...........И да погледам снимки от репортажи на колеги, които са имали "Успешен"

Айде наслука от мен
Апропо: Забравих да се похваля (незнам дали е толкова за хвалба де, ама аз да си се изфукам):
От вчера съм притежател на спининг Shimano Hyperloop 20-50gr. 2.4m, макара Shimano alivio 3000 с влакно на Баркли 0.15......Уви - не успях да ги сефтосам, но мисля че това ще бъде поправено !

А сега:

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Потвърждавам инофрмацията за Буйново.Вчера за цял ден 1 таранка, направо ужас. Колегите до нас изкараха амурче 2 кг, но по-интересното е от колегата ,който бяха от дясната ми страна. Според негова информация са пускали мрежи цяла седмица .vinil написа:Привет колеги, най-после посетих Буйново. Бяхме 3-ма човека в 7.00 сутринта на линия. Постепенно се напълни (вкл. от другата страна до която се стига през мостчето). Пазача каза че вчера са извадили (минали през кантар) 2-3 шарана по около 2-3 кг и сом 12 кг (изваден на трал) и излизало много едра таранка по около 0,5 кг !!! .ОК, до тук - добре. Сега за самия риболов.......пълна катастрофа. На язовира имаше хвърлени поне 120 бр. въдици от всички които бяха там на излет (а може и повече да бяха) и за цял ден се извадиха 5-6 таранки и 2 шранчета по 1 кг ! За мен това си е НЕнормална работа. Опитахме на всичко възможно като монтажи: на косъм, топчета, пружина, царевица, торен, бял- няма и няма ! Адски съм разочарован , т.к. язовира е наистина направен като хората но....все пак като висиш цял ден и не ти бутне даже - някак е гадно.
...........И да погледам снимки от репортажи на колеги, които са имали "Успешен"![]()
Айде наслука от мен
А сега:![]()
![]()
Нищо, другата седмица сме пак там, защото пазачът ми каза ,че ние варненци не сме знаели молитвата, с която се хващало риба там и следващия път щял да ми я каже:)
- tech-house
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги,ето и информацията от я.Тръстиково.Тръгнахме от Варна към 5.00 и към 6.30 вече бяхме на язовира.Започнахме да подхранваме и полека лека да мятаме въдиците
.Сутринта времето беше перфектно както се вижда и от снимката

И започна голямото чакане на шарко.Мятахм на хранилка,на косъм с царевица и топчета,бяхме взели и червей(торни,земни бели),но в началото само на царевица и топчета.Към 9.00 на съседа до нас му се чуха пищялките и колегата се записа със шаран 10.700 .Но при нас още нямаше удър.Бяхме метнали към 8 пръчки на дъно.

Към 11.00 ние още нямахме удър.Отидох до колегата до нас да си поприказваме и да го питам на какво шваща и отговора му беше суша царевица.Каза че са били с приспиване и от предния ден само една сулка 2 кг.Към обяд се примирихме с мисълта че няма да уловим нищо,а почна и да подушва и седнахме на масата да пиваме и да хапваме.

Ко края на риболова ни който преключи към 20.00 нищо не удари на царевица и топчетата.Пробвашме и на червейте който бяхме взели(торен,земен бял) само попчета колкото кутрето ми и някой др часавник(даже и каракуда и червеноперка няма на тоя язовир).Таксата на тоя язовир е 10 лв. колкото пръчки искаш и не се плаща рибата.Големи риби има на този язовир,защото едни наши познати преди седмица там са хванали шарковци 6кг 3 кг и 9 кг шаран,и след това изобщо не им е побутвало цяла вечер и до обяд на следващоя ден . Така преключи нашият излет на я.Трастиково,нехванахме риба
но поне си починахме,посмяшме се и тен хванахме на така хубавото слънце
Главни учасници: Аз,бащами,вуйчо ми и едно приятелче(Главно деийставащи рибари аз и бащами),останалите бяха на масата главно
Наслука на всички ви

И започна голямото чакане на шарко.Мятахм на хранилка,на косъм с царевица и топчета,бяхме взели и червей(торни,земни бели),но в началото само на царевица и топчета.Към 9.00 на съседа до нас му се чуха пищялките и колегата се записа със шаран 10.700 .Но при нас още нямаше удър.Бяхме метнали към 8 пръчки на дъно.

Към 11.00 ние още нямахме удър.Отидох до колегата до нас да си поприказваме и да го питам на какво шваща и отговора му беше суша царевица.Каза че са били с приспиване и от предния ден само една сулка 2 кг.Към обяд се примирихме с мисълта че няма да уловим нищо,а почна и да подушва и седнахме на масата да пиваме и да хапваме.

Ко края на риболова ни който преключи към 20.00 нищо не удари на царевица и топчетата.Пробвашме и на червейте който бяхме взели(торен,земен бял) само попчета колкото кутрето ми и някой др часавник(даже и каракуда и червеноперка няма на тоя язовир).Таксата на тоя язовир е 10 лв. колкото пръчки искаш и не се плаща рибата.Големи риби има на този язовир,защото едни наши познати преди седмица там са хванали шарковци 6кг 3 кг и 9 кг шаран,и след това изобщо не им е побутвало цяла вечер и до обяд на следващоя ден . Така преключи нашият излет на я.Трастиково,нехванахме риба

Главни учасници: Аз,бащами,вуйчо ми и едно приятелче(Главно деийставащи рибари аз и бащами),останалите бяха на масата главно

Наслука на всички ви

Последно промяна от tech-house на Пон Май 11, 2009 1:01 pm, променено общо 1 път.
-
- новобранец
някои може ли да ми каже за този язовир Одринци има ли риба сега отжорен ли е каква е таксата ако някои знае нештъо моля да сложи инфо мерси
Ами арендаторите пускат да се лови и през забраната - 5лв на човек, минават и горски, затоваси вземи билета за да няма неприятности.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Златев написа:Ами арендаторите пускат да се лови и през забраната - 5лв на човек, минават и горски, затоваси вземи билета за да няма неприятности.
Значи хем ти взимат такса, хем ти искат и билет.
- vladofommi
- вече хвърля и на тежко
Събота развъдниците на брестак.8 кг. каракуда и шаранчета до половинка.Сутринта вземаха повече на царевица а следобяд на бял.Всичко на плувка,на дъно цял ден така и не се обади нищо.
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
-
- новобранец
привет.ние сме новаци но да попитам каква е таксата на брестак и плаща ли се рибата .благодаря предварителноvladofommi написа:Събота развъдниците на брестак.8 кг. каракуда и шаранчета до половинка.Сутринта вземаха повече на царевица а следобяд на бял.Всичко на плувка,на дъно цял ден така и не се обади нищо.
Едното няма много общо с другото. За да упражняваш любителски риболов във вътрешните водоеми на страната по закон ти трябва билет. А другото си е изискване на арендатора или собственика.tgigich написа:Значи хем ти взимат такса, хем ти искат и билет.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- вече хвърля и на тежко
На Брестак таксата е 5 лв. на въдица.Шарана се плаща по 3 лв./кг.Таранката е без пари.Малките шаранчета се пускат обратно!