Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Тении от червеноперка
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Тении от червеноперка
Ако сте забелязали последно време в червеноперката има едни плоски и дълги тении.Прреди две години за първи път видях от един софиянец как се нижат на кука и се вади шаран почти винаги на тази стръв.Е вярно не е за гнусливите ама пък като си тръгнал за риба едва ли ще си от тях.
И така рекорда ми е шаран 4.5 кг. Използвах тения от червеноперка,малка кука и лека плувка,за захранка млечна царевица.
Тези тении съм ги вадил от червеноперка хваната на Мандрата и Вая,червеноперките хванати на по-чисти места нямат тении.
Тениите се съхраняват в алкохол за два-три дена и после се кашват.Добре е да не се изважда от рибата преди да се използва защото променя цвета си и стават по-меки.
Пробвайте няма да сгрешите!
ВНИМАНИЕ!!! ТАЗИ ТЕНИИЯ Е ПАРАЗИТ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА В ДРУГИ ВОДОЕМИ !
И така рекорда ми е шаран 4.5 кг. Използвах тения от червеноперка,малка кука и лека плувка,за захранка млечна царевица.
Тези тении съм ги вадил от червеноперка хваната на Мандрата и Вая,червеноперките хванати на по-чисти места нямат тении.
Тениите се съхраняват в алкохол за два-три дена и после се кашват.Добре е да не се изважда от рибата преди да се използва защото променя цвета си и стават по-меки.
Пробвайте няма да сгрешите!
ВНИМАНИЕ!!! ТАЗИ ТЕНИИЯ Е ПАРАЗИТ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА В ДРУГИ ВОДОЕМИ !
Последно промяна от Ribarina на Пет Юни 16, 2006 5:31 pm, променено общо 1 път.
- краси12345678
- ще става разбирач
Здравейте колеги, вьпросният червей се нарича ЛИГУЛА и е паразит живеещ в коремната кухина на рибата. Причинява смьрт на индивида кото притиска органите . Ако решите да го ползвате за стрьв правете го само вьв водоемите кадето е разпространен. Бьдете разумни и не разпространявайте заразата по други водоеми. Има достатьчно видове стрьв на която да ловите. 

re
дори не е лошо да поправиш 1-вото си мнение като го упоменеш
Просто за по голяма сигурност
май параноясах
УСПЕХ НА ВСИЧКИ ОТ УТРЕ

Просто за по голяма сигурност

май параноясах

УСПЕХ НА ВСИЧКИ ОТ УТРЕ
кога нема риба и рака е риба
-
- разбира нещата
- Обратна връзка: