Частни в радиус на 50-60 километра от Търговище

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Sandalla
новобранец
новобранец

Частни в радиус на 50-60 километра от Търговище

Мнение от Sandalla »

Бих искал ако имате някакво инфо за платени язовири около и малко по-далече от Търговище да я споделите:) Благодаря ви предварително
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Re: Частни в радиус на 50-60 километра от Търговище

Мнение от riibok »

Здрасти!
яз.Росина
яз.Баячево
яз.Копрец
яз. до яз."Бели Лом"-забравих му името
яз...май "Белокопитово" :roll: беше-пътя за Шумен,стигаш Т-образното кръстовище-главния път Варна-Разград,че отсреща на 200м.е това водоемче,казват харабийско било...толкова се сещам,ааа
яз.Буйново
сигурно има още доста...
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
веско
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от веско »

Има колега, ама инфото е много различно за всеки от тях, както и отзивите...
Преди малко получих ракламна брошура за Росина:
1 въдица - 7 лв
2 въдици - 12 лева
3 въдици - 15 лева + 1 въдица бонус
25 лева - неограничен брой въдици
Риболова е от 06 до 20.00. Рибата не се плаща, шаран до 500 гр. се пуска задължително.
Рибен ресурс: шаран, сом, сулка, каракуда.
На белокопитово таксата е 15 лева, за рибата не знам, но също имам доста различаващи се отзиви.
Царев брод - такса 10 лева, рибата не се плаща, ама отзивите са много различни....
Направи добро и го хварли на пътя, все някои ще го намери...
Sandalla
новобранец
новобранец

Мнение от Sandalla »

Благодаря ви многа за ценното инфо. Дано да излезе нещо:):):)
веско
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от веско »

А сега, ако и ти споделиш къде си пробвал и какви са резултатие, ще се получи по-добра тема... Успех
Аватар
kosatkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kosatkata »

Да кажа нещо и аз като местен.
На Белокопитово не съм ходил и не съм чувал отзиви от там.
За Росина мога да кажа че риболова е много тегав.Ловят се епизодични рибки от пловинка до кило , но има голяма вероятност да си тръгнете и капо.
На това язовирче до Бели лом условията не ми харесват много , а и собственика е малко особен , но пък риба има много.Ловят се много шаран и бели амурчета около килото и между тях ако се дореди някоя каракуда или червеноперка.Язовирчето се води на с.Крояч.Таксатна на човек е 5лв. като таранката и чрвеноперката до 3кг. общо не се заплаща ,а шарана по 4лв. за килограм.
На Баячево лично не съм ходил , но по данни на колеги също добре се лови шаран около килото като таксата е 1лв. на въдица и рибата по 4лв. за килограм.
Meraklia
новобранец
новобранец

Мнение от Meraklia »

Преди седмица ходих до Росина ама не можах да се вредя - беше пълно с народ.
Поседях около час при двама колеги и не забелязах някой в полезрението ми да
извади нещо. Тези колеги с които говорих нямаха удар за пет часа.
За Ломци мога да кажа, че май наистина има много риба ама е зор да се вредиш там.
Някой друг платен в района на Разград да кажете, моля. Карамихал ? :?:
Meraklia
новобранец
новобранец

Мнение от Meraklia »

Аз пак да питам за Карамихал :?: Нещо да кажете моля :roll:
веско
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от веско »

Още малко инфо. Вчера ходих на яз.Патарника до Тракиския квартал в Шумен. Таксата е 4 лв, няма ограничение на въдиците. Шаран и амур - по 4 лв., толстолоб - 2,5, каракудата не се плаща. Язовира бе доста обсаден, но само двама изкараха по едно шаранче окло 500 гр. Просто бе пълна скръб. Толстолоба играе задраво. Хванахме доста малки "зарибители", които естествена бяха пуснати. Каракуда има, но е дребна. Това е от мен.
kameti
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kameti »

Карамихал го държат едни русенци. Не пускат с пари, само познати.
Meraklia
новобранец
новобранец

Мнение от Meraklia »

Вярно е това за Карамихал, но успяхме с комшията да намерим връзки и вчера изкарахме там
6-7 часа. Останахме много доволни, а резултата беше две шаранчета по около кило и нещо и
петдесетина таранки - всичките над 400 грама.
веско
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от веско »

Сега да споделя и малко инфо от яз. на с. Крояч. Вчера посетих този водоем. Таксата е 5 лева на въдичар, шаран и амур под кило се пускат задължително и то НЕ в живарника, каракуда и червеноперка - колкото ти си искаш. При пирвото хвърляне и шаранче около 600-700 гр., което беше пуснато незабавно, както и всички последвали го по-малки шаранчета и амурчета. Имам и снимки, но фотото не е мое и засега не мога да ги пусна. Рибата взимаше на периоди, като по-голяма риба от първото шаранче не се обади. Взимаше най-много на бял, после на торен и най-слабо на царевица, като на царевица излязоха едни от най-големите каракуди. Имаше случаи, когато се закачаха по 2 шаранчета по около 300 гр. на спирала с две куки :shock: Явно глад... Иначе каракуда излиза с различни размери - от малки до към 500 гр. Излязоха и няколко малки амурчета - по около 120-150 гр. Ловеше се както на дъно, така и на плувка. Общия улов при мен беше, само от каракуда, една пълна кофичка (5кг.) от фасаген. Около толкова имаше и приятелчето с което бяхме. Времето много променливо - от слънчево до много мрачно и от безветрие до силен вятър. Иначе може да се каже, че сме доволни от излета.
На слука на всички.

Днес 9 май на язовира в Буйново. Таска 3 лева. Шаран и амур цена по 4 лв/кг, сом - 8 лева и толстолоб - 2 лева. Работи само в събота и неделя. Като цяло много зле, поне при мен. Без нито един удар. Колеги на търмък от другата страна на язовира извадиха няколко толстолоба. На стената двама колеги изкараха на плувка 1 шаран около 2 кг. Последното което мога да кажа е за колегата до мен с една голяма каракуда. Ами това е.
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

На Буйново и ние бяхме днеска. Много лоша работа никой никъде нищо освен един колега в ляво от нас един шаран към 2-3 кила. Всички други си отидоха капо.Ние май бяхме малко по на ляво от тоя пич с кракудата, ти ли беше хвърлил една въдица с електронен сигнализатор и аз я закачих и тя се разписука.Хубав язовир иначе евала ама да пуснат и малко риба.
веско
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от веско »

Не е бил мой поради простата причина, че аз нямям такива сигнализатори :D А мисля, че има риба, но тъй като се пуска за риболов само събота и неделя, то като нахлучт 30-40 човека - всеки с по няколко въдици (имаше една група от трима рибари с над 24 пръчки :shock: ), а познайте в какъв шок остава и малкото риба в язовира. Това всичкото са хвърляне на захранки, плувки, дънни, презареждания и т.н. Затова ми направи впечатление, че колегите които хванаха шарана бяха само двамата на стената и бяха само с по една пувка :!: . Е това си е мое мнение.... Хубав ден на всички !
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

IVKOPIVKO написа:ама да пуснат и малко риба
Риба има,ама по-добре да бяхте отишли на Росина.Там вероятността от капо е много малка :wink:
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”