Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Спирала или монтаж на косъм ???
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Re: Спирала или монтаж на косъм ???
На морето е разрешено с чепаре.Нека ако неможем да научим колегите към хуманост,то поне да спазват закона.

Това го изкарах на косъм,няколко пружини,други монтажи и един воблер.Жалко,че не се виждат всички закачени простотии.Невярвам на някой да му харесва гледката.

Това го изкарах на косъм,няколко пружини,други монтажи и един воблер.Жалко,че не се виждат всички закачени простотии.Невярвам на някой да му харесва гледката.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- nikikati
- ще става разбирач
Ужас! Как е плувало хайванчето като прилича на подвижно стрелбище?!
Че на всичко отгоре и тръгнало да яде!
Че на всичко отгоре и тръгнало да яде!

Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
-
Ето как изглежда истенския монтаж.Дали отдоло ще е пружина,метод,фидер олово или др.олово е без значение.Важното е че хората ловят на косъм,защото освен добрия ефект от хранилката тука има ефект и монтажа на косъм.Пък неговия ефект е доказан.

-
Може и да си прав,но познавам един колега дето мори по няколко трофейни шарана точно на косъм с топче.Там трябва майсторлък и да захранваш с точните топчета.Не ма питай не ги знам.Иначе 99% от рибарите си ловят на Дунава с пружина и няколко кукиmonilom написа:Това е вярно но само до някъде.snegk написа:Е тука има ефект и монтажа на косъм.Пък неговия ефект е доказан.![]()
И за да не влизаме във разточени дилеми койко съм сигорен че са говорени вече ще си оточня че става дума за Дунав.Там съм 100% сигорен че ще хвана повече на монтаж със пружина и 2 куки на нея от колкото на косъм.

- nikikati
- ще става разбирач
Рак, риба и мида! По две издялкани 15 ки на монтаж! Това от мен! Три пръчки - три аромата!monilom написа:...А що се отнася до торчетата и аз не ги знам и тая година ще се отдам на експерименти...

CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
- GODzillata
Не зависи ли от сезона?nikikati написа:Рак, риба и мида! По две издялкани 15 ки на монтаж! Това от мен! Три пръчки - три аромата!monilom написа:...А що се отнася до торчетата и аз не ги знам и тая година ще се отдам на експерименти...
![]()

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
Или топчета на зърнена основаnikikati написа:Рак, риба и мида! По две издялкани 15 ки на монтаж! Това от мен! Три пръчки - три аромата!monilom написа:...А що се отнася до торчетата и аз не ги знам и тая година ще се отдам на експерименти...
![]()

-
- научил се да хвърля
Не че се заяждам,ама нека всички които пишат за качествени монтажи и за риби и за каквото кажете(визирам monilom и sexy_klo6ar)да покажат поне една от рибите,които са хванали на този монтаж,иначе не само аз,но предполагам и някои от другите колеги няма как да вземам мненията им насериозно!Ако модератора реши,че е заяждане моля да изтрие мнението ми!
- nikikati
- ще става разбирач
Отиваме в друга тема, но все пак... За Дунав не, за затворен водоем да! Това се базира единствено на личните ми наблюдения и опитиGODzillata написа:Не зависи ли от сезона?nikikati написа:Рак, риба и мида! По две издялкани 15 ки на монтаж! Това от мен! Три пръчки - три аромата!monilom написа:...А що се отнася до торчетата и аз не ги знам и тая година ще се отдам на експерименти...
![]()
и не искам да натрапвам мнението си на никого! И все пак за Дунав водещ монтаж все още си остава качамак на пружина с 2 куки!

Последно промяна от nikikati на Сря Май 13, 2009 9:16 pm, променено общо 2 пъти.
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
- asenfisherman
- ще става разбирач
kaloyan-stz написа: нека всички които пишат за качествени монтажи и за риби и за каквото кажете да покажат поне една от рибите,които са хванали на този монтаж,!

Колега,аз по принцип не пиша много,но ето ти един монтаж за пример/дунавски/,а в галерията ми има някоя и друга риба хваната на него.Надявам се това да те убеди в предимствата на метода,,на косъм".Поздрави!
-
- вече хвърля и на тежко
Няма да показвам никакви рибиkaloyan-stz написа:Не че се заяждам,ама нека всички които пишат за качествени монтажи и за риби и за каквото кажете(визирам monilom и sexy_klo6ar)да покажат поне една от рибите,които са хванали на този монтаж,иначе не само аз,но предполагам и някои от другите колеги няма как да вземам мненията им насериозно!Ако модератора реши,че е заяждане моля да изтрие мнението ми!

-
- научил се да хвърля
Как пък го кръсти този монтаж дунавски и по какво той се различава от тецаджийския например?asenfisherman написа:kaloyan-stz написа: нека всички които пишат за качествени монтажи и за риби и за каквото кажете да покажат поне една от рибите,които са хванали на този монтаж,!
Колега,аз по принцип не пиша много,но ето ти един монтаж за пример/дунавски/,а в галерията ми има някоя и друга риба хваната на него.Надявам се това да те убеди в предимствата на метода,,на косъм".Поздрави!

- asenfisherman
- ще става разбирач
Той монтажа си е кръстен от този дето го е изобретил,нарекох го ,,дунавски" като пример че го ползвам при риболов по Дунава и е качествен за тамошните условия, в контекста на по-горните мнения,които се завъртяха околло риболова по реката.И понеже темата е за пружини и монтажи със стръв извън куката мисля че примера е подходящ.Аз също не ползвам пружини защото съм се убедил в предимствата и недостатъците и на двата вида монтажи . 

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Дааа тоя монтаж миналата година на Асен му донесе доста ''харни'' риби по Дунав доколкото си спомням
Според мене няма такива-тец-монтаж и дунавски монтаж.Пружини и шарански монтажи се използват навсякъде из БГ.А от личен опит съм се обедил,че повече от една кука на монтажа ти носи доста главоболия отколкото ползи.Откакто навремето започнах да ловя само на една кука успехите драстично се увеличиха.

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
А когато сложи и косъма се овеличиха и размеритекамен написа:Дааа тоя монтаж миналата година на Асен му донесе доста ''харни'' риби по Дунав доколкото си спомнямСпоред мене няма такива-тец-монтаж и дунавски монтаж.Пружини и шарански монтажи се използват навсякъде из БГ.А от личен опит съм се обедил,че повече от една кука на монтажа ти носи доста главоболия отколкото ползи.Откакто навремето започнах да ловя само на една кука успехите драстично се увеличиха.