ЗАБРАНА ЗА РИБОЛОВ В ШУМЕН ! ДА ама НЕ

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
1234567
новобранец
новобранец

ЗАБРАНА ЗА РИБОЛОВ В ШУМЕН ! ДА ама НЕ

Мнение от 1234567 »

Здравейте на колегите риболовци във форума.Та за забраната за риболов специално за шуменския регион.В околността няма свободен язовир на който да няма "риболовци" през забраната.Няколко дена обикалям язовирите и с ужас установявам че на Язовир Мараш има минимум по 20 коли риболовци.Язовир Дибич също но по малко народ.Само на река Камчия могат да се видят единични бройки "парашутисти" скрити из дърветата.Господата от ИАРА в Шумен знаят много добре за проблема но тях ги интересува единствено най големия язовир в региона а именно язовир ТИЧА.Та въпросът ми е : Като си плащам билета- какво получавам насреща.Честно казано не съм ходил на язовир ТИЧА да ловя тъй като е далеч и ......В момента е оставена баластиера Р.Димитриево за риболов и като човек спазващ законите отидох да половя там.Но какво се оказа: по голяма риба от 10 сантиметра е рекорд да се изкара от там.С хората които бяха там - а за цял ден имаше 5 човека (ЗАЩОЛИ ?) си поговорихме и се оказа че на тая локва се опъват мрежи ПОЧТИ ВСЯКА ВЕЧЕР.Продължих да си вадя циканки (слънчева риба) и някой друг уклей и тъкмо даси тръгвам пристига кола и се започва помпене на лодка и подготвяне на мрежи.

За другите язовири в околността няма какво да добавя защото положението е същото.

Преди забраната си позволих един ден да отида до яз.Фисек село Буховци м/у Шумен и Търговище и какво да видя : Целият бряг беше пълен с умряла риба и то доста добри екземпляри.

КАДЕ ДА ОТИДЕ ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК И ДА ИЗКАРА НЯКОЯ РИБА С ВЪДИЦА ЕЙ ТАКА ЗА ЕДИНИЯ КЕФ ????????

На платените язовири ще кажат някои.ЕМИ ПОЛОЖЕНИЕТО ТУК Е ТАКОВА
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: ЗАБРАНА ЗА РИБОЛОВ В ШУМЕН ! ДА ама НЕ

Мнение от zorod »

1234567 написа:........................................................................................................

КАДЕ ДА ОТИДЕ ЕДИН НОРМАЛЕН ЧОВЕК И ДА ИЗКАРА НЯКОЯ РИБА С ВЪДИЦА ЕЙ ТАКА ЗА ЕДИНИЯ КЕФ ????????
..........................................................................
Ей това е въпросът , който интересува не само шуменци .
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Подкрепям колегите
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

То и в София така,забраниха и кариерите/пресевни/,а те пълни с хора.Единствено на яз. Искър може би някакъв контрол,но нищо не се чува за проверки вече толкова дни забрана около София.Май някой хора са го ударили вече предизборно,да върви надницата само.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Velikana
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Velikana »

MITKO70 написа:То и в София така,забраниха и кариерите/пресевни/,а те пълни с хора.Единствено на яз. Искър може би някакъв контрол,но нищо не се чува за проверки вече толкова дни забрана около София.Май някой хора са го ударили вече предизборно,да върви надницата само.
Митак..вчера минавах понрай язовира - вътре имаше поне 50 лодки(поне толкова видяхме)...та за какъв контрол говорим...всичко е пълна пародия... :evil: :evil: :evil:
Имаш крава - пиеш мляко , нямаш крава - пиеш ...уиски
Messi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Messi »

Това е нашата държава !! Навсякъде е така !!
Изображение
веско
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от веско »

А аз доколкото чух при една от проверките на яз. Мараш хората от ИАРА - Шумен били изгонени от "рибарите" :shock: и осуетили проверката - т.е. актовете. Господин Стойков, не знам дали е истина това, но ако е вярно потърсете съдействие на полицията, което е и тяхно задължение - да оказват съдействие на държавни органи, на които съзнателно се пречи да изпълнят задълженията си. Питам се колко ли са били "РИБАРИТЕ" :evil: и как си позволяват това? Явно БРАКОНИЕРИТЕ са МНОГО !
Направи добро и го хварли на пътя, все някои ще го намери...
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

Рибата във яз.Фисека беше умряла заради сода каустик, мандрата от местното село я изхвъллила там, но няма големи поражения ! :P Между другото и аз ходя на риба там, защото ми е близо, а и по забраната не съм срещал хора да ловят :D
FCSH - isianty !
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”