Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Колега, ето моите наблюдения на чифлика. Излизат шаранчета в порядъка 400-700гр през половин-един час! Аз лично лових с три въдици на дъно всяка с различна стръв - Бял червей, Торен, Царевица. Най-много сякаш излизаха на бял/пинки. Като цяло излизат на всичко където и да си се разположил. Жалко че аз не успях да излъжа някой от големите шарковци. Иначе видях колеги от предния ден които бяха хванали 5кг. шаро. Но то късмет...ribarq92 написа:хайде бе русенци изгубихме темата много надолу как е няма ли риба ????? мисля четвъртък да ходя на Чифлика на какво да заложа директния на бяло червейче или чито и примерно ако кажете каква захранка да ползвам ???? И каде е по добре да застана към папурите или в началото ако някой друг ще ходи да пише !!!!
Като цяло не е лошо водоемчето. Арендаторите изглеждат печени и дават полезна информация стига да питаш

За съжаление досега от там не съм се прибирал с риба. При последния си риболов там хванах около 5-6 шаранчета, като най-малкия беше 400гр. а най-големия 800гр. Естествено се връщат обратно да пораснат. Иначе на чифлика буквално БЪКА от риба. Всичките шарковци са с червенка, явно от недостиг на кислород. Може би след някоя друга година риболова там ще е изключително удоволствие.
Иначе тая големи надежди за Текето

Я сега като ме обвинявате за подготовката ми да видите какво прави ribar4eto с tompsan !!!! Просто накрая като извадихме живарника .....
Сутринта тръгна с някое друго шаранче на директния... Ще покажа първо една моя снимка с едно шаранче...

След това съотборника ми tompsan

И последните снимки не са за хора с слаби сърца !!!!!

И накрая доволно почивка преди събиране на багажа ....

Хем ни върнаха парите хем им оставихме рибата и ние доволни и те доволни !!!!
Сутринта тръгна с някое друго шаранче на директния... Ще покажа първо една моя снимка с едно шаранче...
След това съотборника ми tompsan
И последните снимки не са за хора с слаби сърца !!!!!
И накрая доволно почивка преди събиране на багажа ....
Хем ни върнаха парите хем им оставихме рибата и ние доволни и те доволни !!!!
-
- кандидат преподавател
Рибарче браво за улова ама мойте бяха 11,700до 14,30 и си тръгнах 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
-
- вече хвърля и на тежко
Браво колега тази година все така да ти върви.
Аз в неделя мисля да отскоча до Босилковци, все се надявам някой шаро да хвана .
Аз в неделя мисля да отскоча до Босилковци, все се надявам някой шаро да хвана .

утре ще те бия спокойноivo75 написа:Рибарче браво за улова ама мойте бяха 11,700до 14,30 и си тръгнах

Ето и обещаното от мен днеска времето беше лошо и цял ден си мислихме че риболова е по зле от вчерашния но бяхме упорити и заложихме повече на таранките !!!!
Първата снимка ще ви покажа едно шаранче голям кирисавец ...

Имаше още таквиз но не ми зимаха окото но както казах по големи не бутнаха но и ние не мятахме за таквиз !!!
И сега крайния улов ...

И накрая кантара показа това !!!!!!

Направо неможахме да повярваме че наистина сме направили толкова таранка ....
И на последно място да отбележа каде са таранките в Текето имам и клипче като ги превозваме до там но нз дали ще мога да го кача ...
Първата снимка ще ви покажа едно шаранче голям кирисавец ...
Имаше още таквиз но не ми зимаха окото но както казах по големи не бутнаха но и ние не мятахме за таквиз !!!
И сега крайния улов ...
И накрая кантара показа това !!!!!!
Направо неможахме да повярваме че наистина сме направили толкова таранка ....
И на последно място да отбележа каде са таранките в Текето имам и клипче като ги превозваме до там но нз дали ще мога да го кача ...
-
- кандидат преподавател
Рибарче браво пак за улова.Но това 15кг май е с щайгата а 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Aло риболовците .Дайте да направим едно откриване на яз.Бели лом местата от към село Крояч.За сега съм решил да откривам там .Живи и здрави да сме до тогава.Та ако има ентосиазти за 3 дневен излет на Бели лом да драснат 2 редна .Програма Петък:Алкохолна вечер + захранване ,Събота :6;00 откриване на сезона ,риболов .Неделя :ривболов+махморлук= успешен излет (дано да се закачи накоя по забележителна риба) и Към Русе .
Ако някой има идея за откриване да сподели .Можем и среща да си спретнем ,може и да е забавно
П.п на този водоем (яз.Бели лом ) има доста стойностни риби !!!.А и няма такси и прочие , изисква се само риболовен билет
Ако някой има идея за откриване да сподели .Можем и среща да си спретнем ,може и да е забавно

П.п на този водоем (яз.Бели лом ) има доста стойностни риби !!!.А и няма такси и прочие , изисква се само риболовен билет
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Колеги извинявам се за тъпия въпрос но в Вестник Риболовец четох че на текето го откриват от 2010год.Това вярно ли е или се открива от 6-ти.ТО там забранено разрешено табелите стоят
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
нееееее това май е само няква лъжа на 6-ти го откриват !!!! А кога го чети в Риболовеца ????Em1l написа:Колеги извинявам се за тъпия въпрос но в Вестник Риболовец четох че на текето го откриват от 2010год.Това вярно ли е или се открива от 6-ти.ТО там забранено разрешено табелите стоят
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Дано да го забранят до 2010 година ,че малко рибата да порасне.Сега се връщам от Текето и по брега ври от облез .От време на време и някоя по едра риба скача.На табелата пише ясно забранен до 5.06.2009 !!!
Колеги знам че това е ОФФ но много спешно ми трябва информация за наи ранно отварящите рибарски магазини в русе и техните адреси.Ще съм ви много благодарен ако помогнете. И на какво да заложа за водоема на Чифлика.И как да си направя захранка за риболов от качамак или царевично брашно(мисля че е едно и също) че утре съм за риба и за 3ти път ще правя бъркоч надявам се поне този да е сполучлив за разлика от другите
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
В петък бях на Чифлика,има много дребна таранка,колегата извади две по прилични по 300-400 грама.Хванахме и 11 шаранчета най голямото около 800грама.Накрая пуснахме всичко,лично мене ме съмняват твърденията на собственика че има едър шаран,най вероятно е зарибил миналата или по миналата година и затова условието е шаран под кило да се пуска.Лично аз съм доволен защото срещу 5лв. си начесах крастата.
Лових на плувка,стръв царевица по две зърна на жълта кука номер 5.
Лових на плувка,стръв царевица по две зърна на жълта кука номер 5.
-
- новобранец

Няма как да чуваме истини,ако сами не ги казваме!
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
За помен дума да не ства .Там няма вода камо ли риба.!!!icecoldy написа:Някой да има инфо за водоемите на Сваленик и Помен ???