Каква надуваема лодка да си купя

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
jordansto
новобранец
новобранец

Каква надуваема лодка да си купя

Мнение от jordansto »

Здравейте хора,
Реших да си купя нова надуваема лодка за морски риболов и развлечение, ама съм много затруднен.Има огромен избор,всякакви марки,цени и размери.
Искам да е за 4 човека,надеждна,и по мощен мотор.Ама се страхувам да не се изцепя да взема нещо дето не пасва.Аз съм сигурен, че в магазините ме зарибяват за наи скъпото и голямото.Бюджета е около 5000 лв. Посаветвайте ме моля нещо :shock:
Последно промяна от jordansto на Съб Май 09, 2009 3:35 pm, променено общо 1 път.
ceco65
разбира нещата
разбира нещата

Re: Kakwa naduwaema lodka da si kupq?

Мнение от ceco65 »

jordansto написа:Zdraweite hora,
Re6ih da si kupq nowa naduwaema lodka za morski ribolow i razwle4enie, ama mnogo sym zatrudnen. Ima ogromen izbor, wsqkakwi marki, ceni i razmeri..
Iskam da e za 4 4oweka, nadejdna, i po mo6ten motor. Ama se strahwuwam da ne se izcepq da wzema ne6to deto ne paswa. A sym siguren, 4e w magazinite 6te me zaribqwat za nai skupoto i golqmoto. Budjeta e okolo 5 000 lw. Posawetwaite me molq ne6to... :shock:
първо добре дошъл.второ прочети правилата и махни тази маймуница,че ще има" делчо" :smt073
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Kakwa naduwaema lodka da si kupq?

Мнение от felippemassa »

jordansto написа:Zdraweite hora,
Re6ih da si kupq nowa naduwaema lodka za morski ribolow i razwle4enie, ama mnogo sym zatrudnen. Ima ogromen izbor, wsqkakwi marki, ceni i razmeri..
Iskam da e za 4 4oweka, nadejdna, i po mo6ten motor. Ama se strahwuwam da ne se izcepq da wzema ne6to deto ne paswa. A sym siguren, 4e w magazinite 6te me zaribqwat za nai skupoto i golqmoto. Budjeta e okolo 5 000 lw. Posawetwaite me molq ne6to... :shock:
Здравейте хора,
Реших да си купя нова надуваема лодка за морски риболов и развлечение, ама съм много затруднен.Има огромен избор,всякакви марки,цени и размери.
Искам да е за 4 човека,надеждна,и по мощен мотор.Ама се страхувам да не се изцепя да взема нещо дето не пасва.Аз съм сигурен, че в магазините ме зарибяват за наи скъпото и голямото.Бюджета е около 5000 лв. Посаветвайте ме моля нещо :shock:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Каква надуваема лодка да си купя

Мнение от КИРО »

Днес в морето един пусна точно за теб оферта,че и с колесар беше май,ама
може някой да се обади.Май колегите от лодка Перла го познаваха.
Утре местя темата на мястото и.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
vladislavista
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladislavista »

Моита е yamaha 2.60 дължина и с мотор yamaha 4 коня двутактов на 3 год,давам я за 1900 лв с мотора.
Аватар
hgtod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hgtod »

Някой ползвал ли е тази марка лодка /може и друг модел/ - в момента е на промоция в МЕТРО - 1070 лв.?
http://www.fun-zone.com.cn/index.php?op ... &Itemid=41
Благодаря предварително за мненията.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

jordansto написа:Здравейте хора,
Реших да си купя нова надуваема лодка за морски риболов и развлечение, ...Бюджета е около 5000 лв. Посаветвайте ме моля нещо :shock:
С колесар или без колесар? Нова или употребявана?

За морето с тоя бюджет ти препоръчвам
1. 330см РИБ с 9,8 или 15кс мотор - може да я товарите отгоре на багажник.
2. 360+см алуминиево дъно с 9,8 или 15кс мотор
и двата варианти са за нови лодки и двигатели с гаранция и се вместват в бюджета!
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

Колега, при 5000 лв бюджет имаш огромен избор и трябва да решиш кое е по-важно за теб:

1.Лесното пренасяне (лодката с двигателя да се побират в багажника на колата) - удобно при по-далечни дестинации и безпроблемно пускане на вода и при неудобен бряг
или
2.Да ти е широко в лодката - не става да се пуска къде да е, трябва удобен бряг и близо до колата (много бързо ще разбереш, че имаш нужда и от колесар :wink: +2000+ лв).

При първия вариант оптималното е лодка 330 с двигател 9.8 кс = (от)3934 лв
Втория вариант - лодка 400 с двигател 15кс = (от)4592 лв

За съжаление за тези пари няма вариант при който да ти е широко хем в лодката хем в колата :D
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

ако имаш място за съхранение на лодка на колесар, въобще не се колебай - Никоя лодка не е твърде голяма в морето!
а и не се занимаваш с надуване/сглобяване, пренасяне и монтиране на двигател и т.н. - пускаш лодката от колесара и си готов!

С 25кс и стабилна лодка, разстояние от 5-6км в морето е приятна разходка, а с 3м и 4 - 5кс си е пътуване... :idea:
Мънцата

Мнение от Мънцата »

jordansto, Тошето си продава неговата , щото ще взима по-голяма/инфото е от днес/. Зодиак/
Ямаха, 2008г, 3,80м, 1600 лв.
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Човека иска лодката да е за 4 човека!!!!! Мисля, че лодката трябва да е минимум 4 м. а мотора поне 25 к.с. Надуваема 3.30 с двигател 9.8 к.с. за повече от двама не става, с 15 к.с. бута и трима но е тясно. Така, че колега ориентирай се към нещо от 4м нагоре, а ако мислите и четиримата да ловите риба и да размахвате въдици поне 6м. :wink: Надявам се бюджета от 5 000 да е само за лодка, ако мислиш и мотора да е в тая цена няма да се получи, освен с нещо втора употреба. :?
jordansto
новобранец
новобранец

Мнение от jordansto »

Колеги, благодаря за съветите и мненията. Вчера взех тази от метро http://www.fun-zone.com.cn/index.php?op ... &Itemid=41. Не съм я пуснал още на вода, но на пръв поглед вс. е ОК с лодката. В момента е на 1078 лв. , ако някои се интересува да побърза, че май е до 20 май промоцията.
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”