Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Каква надуваема лодка да си купя
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Каква надуваема лодка да си купя
Здравейте хора,
Реших да си купя нова надуваема лодка за морски риболов и развлечение, ама съм много затруднен.Има огромен избор,всякакви марки,цени и размери.
Искам да е за 4 човека,надеждна,и по мощен мотор.Ама се страхувам да не се изцепя да взема нещо дето не пасва.Аз съм сигурен, че в магазините ме зарибяват за наи скъпото и голямото.Бюджета е около 5000 лв. Посаветвайте ме моля нещо
Реших да си купя нова надуваема лодка за морски риболов и развлечение, ама съм много затруднен.Има огромен избор,всякакви марки,цени и размери.
Искам да е за 4 човека,надеждна,и по мощен мотор.Ама се страхувам да не се изцепя да взема нещо дето не пасва.Аз съм сигурен, че в магазините ме зарибяват за наи скъпото и голямото.Бюджета е около 5000 лв. Посаветвайте ме моля нещо

Последно промяна от jordansto на Съб Май 09, 2009 3:35 pm, променено общо 1 път.
Re: Kakwa naduwaema lodka da si kupq?
първо добре дошъл.второ прочети правилата и махни тази маймуница,че ще има" делчо"jordansto написа:Zdraweite hora,
Re6ih da si kupq nowa naduwaema lodka za morski ribolow i razwle4enie, ama mnogo sym zatrudnen. Ima ogromen izbor, wsqkakwi marki, ceni i razmeri..
Iskam da e za 4 4oweka, nadejdna, i po mo6ten motor. Ama se strahwuwam da ne se izcepq da wzema ne6to deto ne paswa. A sym siguren, 4e w magazinite 6te me zaribqwat za nai skupoto i golqmoto. Budjeta e okolo 5 000 lw. Posawetwaite me molq ne6to...

- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Kakwa naduwaema lodka da si kupq?
Здравейте хора,jordansto написа:Zdraweite hora,
Re6ih da si kupq nowa naduwaema lodka za morski ribolow i razwle4enie, ama mnogo sym zatrudnen. Ima ogromen izbor, wsqkakwi marki, ceni i razmeri..
Iskam da e za 4 4oweka, nadejdna, i po mo6ten motor. Ama se strahwuwam da ne se izcepq da wzema ne6to deto ne paswa. A sym siguren, 4e w magazinite 6te me zaribqwat za nai skupoto i golqmoto. Budjeta e okolo 5 000 lw. Posawetwaite me molq ne6to...

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Каква надуваема лодка да си купя
Днес в морето един пусна точно за теб оферта,че и с колесар беше май,ама
може някой да се обади.Май колегите от лодка Перла го познаваха.
Утре местя темата на мястото и.
може някой да се обади.Май колегите от лодка Перла го познаваха.
Утре местя темата на мястото и.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Моита е yamaha 2.60 дължина и с мотор yamaha 4 коня двутактов на 3 год,давам я за 1900 лв с мотора.
- hgtod
- вече хвърля и на тежко
Някой ползвал ли е тази марка лодка /може и друг модел/ - в момента е на промоция в МЕТРО - 1070 лв.?
http://www.fun-zone.com.cn/index.php?op ... &Itemid=41
Благодаря предварително за мненията.
http://www.fun-zone.com.cn/index.php?op ... &Itemid=41
Благодаря предварително за мненията.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
С колесар или без колесар? Нова или употребявана?jordansto написа:Здравейте хора,
Реших да си купя нова надуваема лодка за морски риболов и развлечение, ...Бюджета е около 5000 лв. Посаветвайте ме моля нещо
За морето с тоя бюджет ти препоръчвам
1. 330см РИБ с 9,8 или 15кс мотор - може да я товарите отгоре на багажник.
2. 360+см алуминиево дъно с 9,8 или 15кс мотор
и двата варианти са за нови лодки и двигатели с гаранция и се вместват в бюджета!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега, при 5000 лв бюджет имаш огромен избор и трябва да решиш кое е по-важно за теб:
1.Лесното пренасяне (лодката с двигателя да се побират в багажника на колата) - удобно при по-далечни дестинации и безпроблемно пускане на вода и при неудобен бряг
или
2.Да ти е широко в лодката - не става да се пуска къде да е, трябва удобен бряг и близо до колата (много бързо ще разбереш, че имаш нужда и от колесар
+2000+ лв).
При първия вариант оптималното е лодка 330 с двигател 9.8 кс = (от)3934 лв
Втория вариант - лодка 400 с двигател 15кс = (от)4592 лв
За съжаление за тези пари няма вариант при който да ти е широко хем в лодката хем в колата
1.Лесното пренасяне (лодката с двигателя да се побират в багажника на колата) - удобно при по-далечни дестинации и безпроблемно пускане на вода и при неудобен бряг
или
2.Да ти е широко в лодката - не става да се пуска къде да е, трябва удобен бряг и близо до колата (много бързо ще разбереш, че имаш нужда и от колесар

При първия вариант оптималното е лодка 330 с двигател 9.8 кс = (от)3934 лв
Втория вариант - лодка 400 с двигател 15кс = (от)4592 лв
За съжаление за тези пари няма вариант при който да ти е широко хем в лодката хем в колата

Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако имаш място за съхранение на лодка на колесар, въобще не се колебай - Никоя лодка не е твърде голяма в морето!
а и не се занимаваш с надуване/сглобяване, пренасяне и монтиране на двигател и т.н. - пускаш лодката от колесара и си готов!
С 25кс и стабилна лодка, разстояние от 5-6км в морето е приятна разходка, а с 3м и 4 - 5кс си е пътуване...
а и не се занимаваш с надуване/сглобяване, пренасяне и монтиране на двигател и т.н. - пускаш лодката от колесара и си готов!
С 25кс и стабилна лодка, разстояние от 5-6км в морето е приятна разходка, а с 3м и 4 - 5кс си е пътуване...

jordansto, Тошето си продава неговата , щото ще взима по-голяма/инфото е от днес/. Зодиак/
Ямаха, 2008г, 3,80м, 1600 лв.
Ямаха, 2008г, 3,80м, 1600 лв.
- ceno cenov
- разбира нещата
Човека иска лодката да е за 4 човека!!!!! Мисля, че лодката трябва да е минимум 4 м. а мотора поне 25 к.с. Надуваема 3.30 с двигател 9.8 к.с. за повече от двама не става, с 15 к.с. бута и трима но е тясно. Така, че колега ориентирай се към нещо от 4м нагоре, а ако мислите и четиримата да ловите риба и да размахвате въдици поне 6м.
Надявам се бюджета от 5 000 да е само за лодка, ако мислиш и мотора да е в тая цена няма да се получи, освен с нещо втора употреба. 

Колеги, благодаря за съветите и мненията. Вчера взех тази от метро http://www.fun-zone.com.cn/index.php?op ... &Itemid=41. Не съм я пуснал още на вода, но на пръв поглед вс. е ОК с лодката. В момента е на 1078 лв. , ако някои се интересува да побърза, че май е до 20 май промоцията.