Монтаж "Уип"

Модератор: sapuna

brankov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Монтаж "Уип"

Мнение от brankov »

Здравейте колеги ,рових се в целия форум и не намерих изчерпателен отговор на мойте върпоси за монтаж на ластик,конектор,втулка и дължина на линията за Уипа. Ще ловя и на река и в затворен водоем ако меоже споделяите сичко което е от полза за "новобранец" в този риблолов или даваите линкове към филми клипове и др.Благодаря предварително и се извинявам ако съм пропуснал нещо из форума :)
п.п. най-много ме интересува и ме убърква дължината на линията :oops:
Дните прекарани на риба Господ не ги брои...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Монтаж "Уип"

Мнение от butnik »

от butnik на Пон Май 04, 2009 4:49 am

Разглобяваш където е необходимо,ако е нужно и на 6 коляно.Няма друг вариант.

butnik
Модератор

Според дълбочината колега,я вземи първо иди на водоема и после питай ,ако не си се справил
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=81&t=22386
Уипа е къса щека,така,че това ще ти свърши работа.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
brankov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от brankov »

Само да внеса малко яснота колко е нормалната дължината на линията между върха на уипа и плувката ?
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

35-50 см за язовир и до 150см за реките

ПС. един полезен линк http://fishing-mania.com/shared/inner.php?id=42
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

brankovdsc написа:Само да внеса малко яснота колко е нормалната дължината на линията между върха на уипа и плувката ?
Неделя на Слаковци,взимаш тарелка кебапи и каса бира,и ще ти покажа всичко..... :lol: :lol: :lol:
Чети бе колега,чети.Описано и разказано е всичко/освен ако не искаш да почерпиш де... :wink: :D /
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
brankov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от brankov »

Бисо написа:
brankovdsc написа:Само да внеса малко яснота колко е нормалната дължината на линията между върха на уипа и плувката ?
Неделя на Слаковци,взимаш тарелка кебапи и каса бира,и ще ти покажа всичко..... :lol: :lol: :lol:
Чети бе колега,чети.Описано и разказано е всичко/освен ако не искаш да почерпиш де... :wink: :D /
Чета и то доста усилено а за кебапите нямаш грижа :) само да не стане кебапче възел ...кебапче възел.... мерси на отзовалите се колеги :)
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Слушаи ся, уипа си го ползваш като чиста щека т.е. мериш си дъното пред теб примерно 4м и си пускаш от плувката до върха още 30-50см даже твърдо си пусни 50см щото още не си изградил навици и ще оплиташ плувката с влакното на върха. Отежнението долу си е като на нормален такъм 1-2 дропера долу до вирбела и 30-40см на горе основната тежест. Разглабяш на което коляно ти е дължината на такъма. А за (замятането ) по точно ще подаваш напред стръвта може леко да я залюляваш за да си падне на мястото но в никакъв случаи не замахвай като с директен. Аз си позволявам да замахвам странично по някога с шаранската си щека ама кога ли ще бера ядове ама това друг въпрос .Някой колеги пишат че замятат като с директен ама явно са им корави гегите щом си позволяват това .Задължително се обурудвай с платформичка и ролер за да ти е по удобно и по внимателно от начало, даже е по добре първите ти няколко риболова да са с някой по опитен та да ти показва грешките които ше допущаш дано съм ти помогнал с нещо :P :P :P
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
brankov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от brankov »

Мерси колега Skorpi за добре обяснения отговор :)
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Skorpi написа:, даже е по добре първите ти няколко риболова да са с някой по опитен та да ти показва грешките които ше допущаш
Пак опрехме до кебапите.... :lol: :lol: :lol:
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

http://bgzona.info/details.php?id=1177

http://bgzona.info/details.php?id=1179

http://bgzona.info/details.php?id=1198

http://bgzona.info/details.php?id=1199

Ето ти няколко линк-а към полезни филмчета. Дано си с поне сносен ингилизки...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Skorpi написа:Слушаи ся, уипа си го ползваш като чиста щека т.е. мериш си дъното пред теб примерно 4м и си пускаш от плувката до върха още 30-50см даже твърдо си пусни 50см щото още не си изградил навици и ще оплиташ плувката с влакното на върха. Отежнението долу си е като на нормален такъм 1-2 дропера долу до вирбела и 30-40см на горе основната тежест. Разглабяш на което коляно ти е дължината на такъма. А за (замятането ) по точно ще подаваш напред стръвта може леко да я залюляваш за да си падне на мястото но в никакъв случаи не замахвай като с директен. Аз си позволявам да замахвам странично по някога с шаранската си щека ама кога ли ще бера ядове ама това друг въпрос .Някой колеги пишат че замятат като с директен ама явно са им корави гегите щом си позволяват това .Задължително се обурудвай с платформичка и ролер за да ти е по удобно и по внимателно от начало, даже е по добре първите ти няколко риболова да са с някой по опитен та да ти показва грешките които ше допущаш дано съм ти помогнал с нещо :P :P :P
При по-малко разстояние от 50см до плувката ще уплита по-трудно.
brankov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от brankov »

Добре съм с английския :) мерси за линковете :wink:
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Бутник знаеш че те уважавам много и винаги ценя написаното от теб .Но при мен като че ли се получава обратното Като ми е късо влакното малко по рязко да засека и всичко е на топка на върха другото което ми прави впечатление при откачане на риба всичко пак е на топка на върха но това е при по малък бой ( дълбочина де ) при по голяма дълбочина тия проблеми ги няма .
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

35-40sm,аз пиша за вкарване на щеката,а ти ми пишеше за засичане,то при щеката е силно казано засичане само повдигаш,грешката е в теб не в разстоянието.Само,че повдигането е малко и по-рязко ,но не е като при въдица с макара
тук нямаш корем,силно засичаш,липсва обичайното засичане,контрола е пълен,даже и при дълбочина от един метър
аз на марица също ловя на малка дълбочина
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”