Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от zorod »

Колеги , нека ако някой не е видял тази тема :
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 71#p363371,
погледнете я , ако можем да помагаме / поне с идеи / !!!!!
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

zorod написа:Днес 16.05 Пода , рибарника на горското . Отидох късно / 13.30 / , на кантара се засякох с двама колеги които си отиваха / май баща и син / . Бяха извадили шаран 4,9 кг и няколко около кило . Застанах на тяхното място.Резултат:
амур 1,9 кг на царевица на косъм/ без да смятаме всичките дребошлаци на бял червей които отидоха да растат / .
Много се изкефих , защото хващам амур за пръв път .
Колега, от коя страна бяхте?
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
nomeames
новобранец
новобранец

Мнение от nomeames »

Здравейте,
бих искал да ви препоръчам едно водоемче за през забраната. Намира се до с.Блъсково (общ. Провадия). Казва се "болярска шатра". Мнооооооооооого китно, приятно, чисто. Само че е главно за спортисти или маниаци, защото е мааалко скъпичко - 10 лв вход, а шаранът и амурът са по 5.50 лв/кг. Таранката - БОНУС.
шараните са кило и нагоре, за амурите не знам, но визуални има около 30-40см.
има и страхотна кръчма, така че... ако не ви се дава пари за риболов, може да ги дадете в кръчмата. :drinkers:
на 15.05 минах през яз. Тръстиково. пазача каза лошо, само едро кълве и то рядко. таранката фърчи като пършинг но не бута.
това е от мен. НАСЛУКА!
Песимистът е единствения човек, който се радва, когато очакванията му не се сбъднат.
vstoev
новобранец
новобранец

Мнение от vstoev »

Вчера се върнах от Николаевка, естествено съм разочарован но не чак толкова защото май ми светна :idea: :!: причината за слабото положение там.Та отивам и кво да видя на страната срещу гората хотелски комплекс, построен но неработещ, след 3-4 кг. таранка се прибирам тук в Варна и разбирам че въпросният комплекс е на хора от :axe: ДПС. Значи ясна работата, арендаторите гледат да избият максимално пари щото ги натискат да се махнат и онея да си вземат язовира и да си развият комплекса. Видях им и мрежите, видях и линовете в които държат големите шарани, амури и толстолопи. Пуснали са дваисетина в язовира та тук таме някои да се хване и да върви слуха че има хубави риби а през останалото време ни събират парите и продават рибата от мрежите.За доказателство пък и един колега наистина хвана едър шаран към 2кг и нещо на плиткото около шафарите. Така че колкото и да сте подготвени, каквато и стръв да имате и каквото и да магерите си е все едно, там всичко опира до късмет, шарана си е наплашен от лова с мрежи и е само от едрия които трудно се лъже.Другото което много ме издразни е мръсотията, да не ми се обиждат колегите ама са прасета, навсякаде бутилки, наилонови торбички вобще всеки си оставил боклука по брега и в язовира, те хората сложили им контеинери ама не българина си е българин.Поради тази причина ето това бе и най-големият ми улов http://www.vmstoev.hit.bg/index.html
А иначе местенцето е много китно и хубаво, заедно с гората е вълшебство жалко че ще го зачертнем от списъка с места за посещение :drinkers: :drinkers: :drinkers:
:axe: ДПС :axe: ДПС :axe:
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

Здравейте колеги.Днес се прибирах от село,и неочаквано какво да видя.На язовирана на село Искър Община Вълчи Дол,имаше около 7 коли,а на този язовир от три години е купен и зарипен от шефа на Хидрострой и беше забранено да се шваща(явно само тои и приятелите му да го посещават).Та въпроса ми е някой има ли си напредстава дали е пуснат,защото преди 3 години беше зарибен със шаранчета половин килограм и амур но не му знам на него размерите какви са били при пускането.Някой ако има информация нека да сподели,защото ако е пуснат наистина това ще е язовира за Варненци ГАРАНТИРАМ :lol: :lol: :lol: Причината за да не намина днес беше че доста бързах,гости чакам :drinkers: :drinkers: :drinkers: ако ли не следващия път обезатолно ще го посетя ..Благодаря предварително на отзовалите се :D
VANIAKAMEN
новобранец
новобранец

Мнение от VANIAKAMEN »

Здравейте.В неделя ходихме на Одринци природата е хубаво и язовира.Беше пълно с народ и само таранка се хващаше.Таксата е 5 лв.Има много закачки и около нас само късаха естествено и ние но ние отиваме за първи път и незнаехме от коя страна да застанем.таранката е с големина от 200 гр.-300 гр.Тръгнахме по рано и отидохме на Генерал Кеселово пълна скръб.Колеги цял ден са там и само дребни таранки около 0,060 гр.и без удар на дънна а таксата е 10,00 лв.Ако някой е ходил на Доброплодно да даде информация .Благодаря предварително.
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

И аз в неделя с компания бях на Николаевка. На дънните - никакво пипване (бяхме малко преди стената), опитвах на какво ли не, няма и няма (косъм с царевица, с топче с дип шоколад, царевица ягода, торен). На плувка извадихме няколко таранки и някоя червеноперка. Не познавам язовира, според мен към тоя момент трябва да се лови на плиткото или просто още не е вхърлен хайвера и активност няма. Ако някой може да внесе яснота по въпроса ще съм благодарен .
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

VANIAKAMEN написа:Здравейте.В неделя ходихме на Одринци ...
В коя част на язовира бяхте?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
VANIAKAMEN
новобранец
новобранец

Мнение от VANIAKAMEN »

Като влезеш в самото село и в дясно близо до стената имаше една малка горичка под нея бяхме
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

На 17 май бяхме на Бозвелйско"много народ много нещо'' таксата е 15лв. на човек за 24ч. и 3-4 прачки, но все още ништо друго не яде освен таранката иначе риба има направо ври в камаша ама все още явно си шварля шайвера и е малко раничко за там но повечета риболовци бяха я от сабота я от неделя ама никой не сам видял да изкара нещо друго освен таранка.Това е за сега от мен, дргия месец пак ще пробваме ама с нощувка и то задалжително през седмицата и ще има :drinkers: :partyman: :D
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

jibira написа:
zorod написа:Днес 16.05 Пода , ............... .
Колега, от коя страна бяхте?
Извинявай за закъснението , преди първата върба точно срещу мостчето .
Аватар
vladofommi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vladofommi »

Неделя на калиманци излизаха предимно дребни шаранчета на бял и царевица.Ловяха се както на мач така и на директен.На дъно не пипаше.Резултата беше 9кг. шаранчета и няколко каракуди.Само един колега извади едно шаранче около 1,5кг.
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
mimozi74
новобранец
новобранец

Мнение от mimozi74 »

на 5-ти май бяхме със семейството ми на пода на развъдника на Лалов.не стига че таксата е 10 лв на човек ами и рибата се плаща по 5 лв на кило.след 6 часово седене за 20 лв хванахме 5 таранки по 50 гр.ами като искат толкова пари поне да има и риба.ужасно сме разочаровани.на всичкото отгоре пазача беше пиян и ужасно смърдеше.повече няма да повторим :x
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

mimozi74 написа:на 5-ти май бяхме със семейството ми на пода на развъдника на Лалов.не стига че таксата е 10 лв на човек ами и рибата се плаща по 5 лв на кило.след 6 часово седене за 20 лв хванахме 5 таранки по 50 гр.ами като искат толкова пари поне да има и риба.ужасно сме разочаровани.на всичкото отгоре пазача беше пиян и ужасно смърдеше.повече няма да повторим :x
Ето какъв е резултата на едно приятелче ходил на 17.05 колега.Пак на пода ама незнам на кой от двата е бил,ако някой може да каже няма да е лошо
Изображение
Изображение

Само амури и то доста и едно шаранче което е показано на снимката
nomeames
новобранец
новобранец

Мнение от nomeames »

днес бяхме на яз. тръстиково. пълна скръб. бяхме почти на стената, малко преди голямата кула. на дъно аПсолютно нищо. даже не бутна. на плувка с малка кука и на червеи и хляб - само попчета, ама в състезателно темпо. обаче излезе вятър и те секнаха. :cry:
Песимистът е единствения човек, който се радва, когато очакванията му не се сбъднат.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”