Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Сафридът се показа
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Сафридът се показа
Карагьозfelippemassa написа:Вчера на вълнолома слаба работа. Само докато си хвърлях чепарето, при първото обиране имах един много силен и рязък удар. Вадя чепарето и петата кука я нямаше![]()
![]()

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Да не качвам снимки,че само кораби и хотели ще покажа.
Накратко,пред Рубин 3 сафрида,един дракон и 4-5 попчета.
От там към Галата,още 3-4 сафрида единични бройки,пак дракон,там без попчета.
Така,че А.С да си кара спокойно командировката.
Ще се обадят още колеги.
Надявам се.
Накратко,пред Рубин 3 сафрида,един дракон и 4-5 попчета.
От там към Галата,още 3-4 сафрида единични бройки,пак дракон,там без попчета.
Така,че А.С да си кара спокойно командировката.

Ще се обадят още колеги.
Надявам се.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
Вчера / 16.05.09 / бях на Бяла, харесвам си я от много години и ми е любимото място за риболов. Още с пристигането на портала ме отчаяха че нищо не дава, нито попчета, нито сафрид. Но тата и така пристигнал от 110 км. бях длъжен да опитам. Закотвих се пред носа и опитах за попчета, Мнооооооого слабо.... а на всичко отгоре и много дребно. Започнах разходки на всички места където преди съм ловил и съм си набелязал като точки на GPS-а, никъде не вземаше, две- три дребни попчета и край, двама души едва направихме около два кг. Около 16,30 пак бях пред носа в камънака на около 9-10 м. дълбочина, и гледам на ехолота под лодката килим от риба, веднага пуснах чепарето / смесица от зелено, бяло и черно ламе / извадих на няколко пъти по два, три сафрида, много едри с жълти гърбове и опашки и както тръгна така изведнъж спря, независмо че ехолота показваше килим от риба. Пробвах и на чепаре от перца, същата работа. Необходимо е да отбележа че половината риби се бяха хванали за гърбовете или за опашките. Вдигнах котвата и тръгнах да го търся, на няколко пъти засичах пак пасаж, но на чепарето нямаше никой, влязох доста навътре- 25-27 м., отдолу килим от риба но не взема, на няколко пъти закачих дребни меджити и два дракона, но сафрид не удари повече. вечерта като чистих сафрида ми направи впечатление че стомахчетата на рибите са доста големи и твърди като камъчета, отворих ги всичките, бяха претъпкаени с гюмюш, т.е., рибата е сита и гоненето на чепарето е просто от инстинкта.
Последно промяна от Д.Димитров на Нед Май 17, 2009 8:02 pm, променено общо 1 път.
- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!A. C. написа:Ще ме извините , че ще се отклона малко от актуалната информация,но има един въпрос относно сафрида на който нямам категоричен отговор.
Вижда ли сафрида на тъмно?
Задавам го защото, вчера 5 часа бяхме пред Галата, беше абсолютно тъмно, фишфайдера показваше , че гъмжи от сафрид, но не кълвеше.Когато почна да просветлява, тогава почна да кълве, но и сафрида се разреди.Не за първи път го забелязвам това. Задавала съм въпроса на много рибари , но не съм получавала еднозначен отговор. Какви са вашите наблюдения и знания по въпроса?

Реших и аз, макар и със закъснение, да драсна два реда по въпроса, пък дано е от полза.

Наслука на всички!

- 1000n
- разбира нещата
Д.Димитров написа:...... вечерта като чистих сафрида ми направи впечатление че стомахчетата на рибите са доста големи и твърди като камъчета, отворих ги всичките, бяха претъпкаени с гюмюш, т.е., рибата е сита и гоненето на чепарето е просто от инстинкта.
За първи път ми се случва да чуя, че сафрида налита да яде гюмюша.

И аз преди около две седмици лових сафрид във Варна, на Морска гара и също, аз, а и колеги около мене, хващахме сафрид за гърбовете и опашките. Също така не кълвеше много. Направих си извода, че рибата я има, но не кълве и го отдадох на студената вода (13-14градуса)

- Моряка
- кандидат преподавател
На тапа до стъмняване,после кара някой да му хвърли тухлата1000n написа: Бай Илия, на варненския вълнолом, от как се помня все на тапа лови сафрида.![]()

А сега де? 

- milen kordov
- научил се да хвърля
Връщам се от морето.Трагедияааааа.20 сафрида.
- КИРО
- Обратна връзка:
Направо герой,що трагедия ?milen kordov написа:Връщам се от морето.Трагедияааааа.20 сафрида.

Както и Димитров писа,доста често на сонара показваше риба,но освен няколко меджита,
рядко сафрид.И все големи риби показва на дълбочина 4-5м.Може и нещо кефалово да е.
- 1000n
- разбира нещата
А бе да, така си е май. Но така е последните години. Някога си ловеше и като се стъмни на тапа.Моряка написа:На тапа до стъмняване,после кара някой да му хвърли тухлата1000n написа: Бай Илия, на варненския вълнолом, от как се помня все на тапа лови сафрида.![]()

Сега и на Калиакра ако кажат че го няма.........

За да поискаш, трябва да дадеш
Колеги,благодаря на всички за изказаните мнения по въпроса дали вижда сафрида на тъмно.Метода който описвате обаче е описан от вълнолома.Там и вечер не е съвсем тъмно и може ли според вас това да е причина да се лови там?
следя инфото.
Късмет !
следя инфото.
Късмет !
-
- новобранец
Възможно е да не е било гюмюш, но определено сафридите бяха много големи а и рибките в стомасите им ясно си личаха все още неразложени. Като имам пред вид бързия метаболизъм на хищните риби, в това число и на сафрида доста се учудих, но може би постоянното гонене и постоянното хранене са типични за есенния сафрид, когато се връща и ресте естествено. Но факта че стомахчетата на рибите бяха пълни говори и за това че има прекалено много храна за тях в момента, което съответно не ги принуждава да гонят всичко което наподобява рибка и се движи.
- КИРО
- Обратна връзка:
Казаха го.to6eto69 написа:Сега и на Калиакра ако кажат че го няма.........![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

И сега какво ще търсим в морето ?