Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Имам питане за щуките?
Модератор: sapuna
Санди,ако има много водорасли ти препоръчвам един друг монтаж:sandy написа:ами в събота ще пробвам да видя така какъв резултат ще даде!![]()
Добре а за предпо4итане значи е това закачане през очичките на рибето!
на влакното слагаш стопер,манисто и булдо(пълниш го до половината),вирбел(изтегляш и ограничаваш булдото плътно до вирбела) 50-60 см. хипрон,тройка и рибката.Хвърляш където се вижда прозорец и чакаш.Е,понякога се оплита линията(щото рибката се върти свободно и навсякъде)но дава много добър резултат,където по традиционните начини не става.
- d_a_m_i_a_n_o_v_
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Имам питане за щуките?
sandy написа:Първо искам да кажа Здравей на всички Ви и 4е форума е много готин!
Така проблема е следния и дано ми разясните някои неща относно питането ми!
Значи много запален рибар съм и доста парички пропилявам за такъми!
Проблема е следния: лова щука от доста време насам но от около 2 седмици при удара тапата изчезва което е нормално изчакжам я малко и до като я чакам пущината пуска! Най-странното е 4е така става от тези 2 седмици насам преди като си удари и ако 6те да я чакам и 1 4ас няма пускане! Ако е малка щуката тя не крие тапата а я води по повърхността на водата пък и по-малки щуки в това блато от 1,2 кг не съм хва6тал никога! Та какво ги кара сега да изплюват рибката?Значи до преди известно време си ги ловях стандартно на тапа под тапата е подвижно олово след това е повода с тройката! Сега е същия монтаж но без тежестта дали може да е от тожа но малко ме съмняжа така рибето по-добре се двийи няма е тежеста 4е да го спира! Кажете си мнението става на въпрос за около 7 удара в различни дни и при седемте се отказа сама! тройките не са големи винаги съм си ловил на такива!
Колега пробва ли да сложиш по-малки тройки или при потапянето на тапата след 20-30 секунди да засичаш?Пробвай.
Спининг риболов и мухарство
- sandy
- ще става разбирач
Проблема беше че нямаше толкова време 20-30 сек. значи те пускаха след макс 5-6 секунди най-мго 10сек.! Аз по принцип съм свикнал да изчаквам към 20-тина че да може хубаво да налапа но не ми даваха тази възможност! Иначе последните 2 излета нямах такива проблеми! Явно тогава времето си беше хубаво дребосъка беше активен и аз доста бабушки и уклейки хващах тогава, но от както се развали дребосъка почти не пипа не играе....... прикрил се е някъде и тя по-трудно го намира сигурно и с купените таранчета нямаше проблеми като удари не пускаше и си я изкарвах без проблеми!
Мерси все пак за съветите!
Наслука на всички!
Мерси все пак за съветите!
Наслука на всички!
re
Колеги и аз да споделя несполуката си от неделя.
С един приятел отиваме за щука ( това бе моят 1-ви по-сериозен излет за щука ) Хвърляме по 2 тапи на каракудка към 07:00и чакаме. На едната му тапа по едно време се заигра нещо дребно но нищо не стана. По късно пак на тази негова тапа ( беше на по-подходящо место ) започва да удря нещо и то качествено. Потопи тапата (по мое мнение тапа към 25 гр.) и започна да я води под водата в обратна посока - към него. Той изчака около 20 секунди но не се осети че като се движи към няго тя е направила корем и без да набира влакно се опита да я засече. К.р. Нема никой
голем пропуск. Поседяхме още извесно време половихме малко костурец и решихме да си ходим. Започнахе да събираме багажа като хвърлям по едно око на тапите. По едно време гледам ама не виждам - едната от двете ми 30 грамови тапи я няма
Баси - викам - къде ми е тапата; хванах пръчката в ръка и нявих малко влакно като се опитвам да видя дали линията ще се задвижи на някъде за да се ориентирам къде по дяволите ми е тапата. Това продължи около 30 - 40 секунди и по едно време тапата ми изплува на около 2 - 3 метра от първоначалното си местонахождение.
Оставих я така и като я извадих по-късно - рибето го нямаше.
Е не е ли това каръшка работа - половин ден чаках и когато започнах да прибирам и я оставих без надблюдение тогава да удари , а пък колко ме беше яд че не я засекъх докато не знаех къде е ....
мани мани
С един приятел отиваме за щука ( това бе моят 1-ви по-сериозен излет за щука ) Хвърляме по 2 тапи на каракудка към 07:00и чакаме. На едната му тапа по едно време се заигра нещо дребно но нищо не стана. По късно пак на тази негова тапа ( беше на по-подходящо место ) започва да удря нещо и то качествено. Потопи тапата (по мое мнение тапа към 25 гр.) и започна да я води под водата в обратна посока - към него. Той изчака около 20 секунди но не се осети че като се движи към няго тя е направила корем и без да набира влакно се опита да я засече. К.р. Нема никой

Оставих я така и като я извадих по-късно - рибето го нямаше.
Е не е ли това каръшка работа - половин ден чаках и когато започнах да прибирам и я оставих без надблюдение тогава да удари , а пък колко ме беше яд че не я засекъх докато не знаех къде е ....
мани мани
кога нема риба и рака е риба
- sandy
- ще става разбирач
еее жалко за изтърваните щуки! Дано другият път имаш по-голям късмет! на мен също ми се е случвало да не мога да засека от доста не обрана жилка, но в тези случаи щуката е достатъчно налапала 4е с навиването да се е хванала
Наслука на другият ти щукарски излет
И тук искам да попитам воблерите на филстар стават ли за нещо!
Взех си един на "грозното пате" и мятах с него имах няколко пипания....... поне аз така си мисля защото по воблера имаше дупчици но нищо не се закачи
Та значи трябва ли да засичам при удар и то ударите какви са при мен беше утежняване на линията и след това отпускане все едно съм закачил във водорасли! така ли трябва да бъде? за пръв път се пробвам с воблерите
Някой ако обясни малко техника! Видях и другите теми за ловене с воблери но не ми стана почти нищо ясно!
А и някой универсален модел ако мойе да препоръчате за ловене в реки на клен и щука и също и за затворени водоеми! да не гази на дълбоко!
Мерси

Наслука на другият ти щукарски излет
И тук искам да попитам воблерите на филстар стават ли за нещо!
Взех си един на "грозното пате" и мятах с него имах няколко пипания....... поне аз така си мисля защото по воблера имаше дупчици но нищо не се закачи

Та значи трябва ли да засичам при удар и то ударите какви са при мен беше утежняване на линията и след това отпускане все едно съм закачил във водорасли! така ли трябва да бъде? за пръв път се пробвам с воблерите

А и някой универсален модел ако мойе да препоръчате за ловене в реки на клен и щука и също и за затворени водоеми! да не гази на дълбоко!
Мерси
ре
в неделя мисля да повторя на същия водоем. И дано няй на края се похваля с 1-вата щука у живота 

кога нема риба и рака е риба
- sandy
- ще става разбирач
Ами дано!!
Аз ходих 2 пъти и без никаква слука! Баси идея си нямам защо така дори и пипване на дребосък няма6е! И на воблери мятах то за 2-ри пут ми е де
може и с това си мятане да съм я оплашил ама ко да се прави не искаше на нищо пустината му!
Да ама днес то4но след 1 час пак отивам да скивам какво ще стане
пък дано имам слука вече най-накрая!
Аз ходих 2 пъти и без никаква слука! Баси идея си нямам защо така дори и пипване на дребосък няма6е! И на воблери мятах то за 2-ри пут ми е де

Да ама днес то4но след 1 час пак отивам да скивам какво ще стане

- sandy
- ще става разбирач
Ами значи където е кръстовището в самото село хващаш на дясно пътят ( ако идваш от София) След това караш по този път около 300-400 метра там някъде са! има отбивка в ляво и хващаш по нея този път вече е черен като го видиш няма да го сбъркаш и от там нататък излизаш на блатата някои от тях вече не съществуващи това е един район доста голям с блата едно от друго на около 50-100 метра! Ако не мойеш да се ориентираш има доста от селото които биха ти помогнали! Прощавай че не мога по подробно да обясня но съм на работа и ме търсят постоянно! дано да имаш слука!