Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Въпрос за аванс на мултипликатор
Модератор: sapuna
- koragroup
- новобранец
- Обратна връзка:
Въпрос за аванс на мултипликатор
Колеги моля за малко помощ.
Мина ми през ръцете едно мулти Шекспир(т) Солара и рекох да го пробвам и аз като батковците.
Прекарах плетеняка през водачите и закачих гирата (5кг.) Полееекичка надигнах и ...врът - аванса отпусна.
Затегнах малко, сопата се сгъна повече, ама пак - врът, а гирата си лежи на кушетката. Аааа викам си няма да се разберем така. Натегнах до край и си мисля - е сега или плетеняка ще изплющи или телескопа ще стане двуделен. Опъвам и ....врът... аванса.
Реших да "калибровам" ситуацията и между гирата и плетеняка сложих кантарчето. При натегнат на 100% аванс, превъртане се получава на 2кг и малко.
Та питането ми е: това нормално поведение ли е за такава макара и ако не е, имате ли идея как може да се разреши проблема.
Предварително благодаря за помощта.
Мина ми през ръцете едно мулти Шекспир(т) Солара и рекох да го пробвам и аз като батковците.
Прекарах плетеняка през водачите и закачих гирата (5кг.) Полееекичка надигнах и ...врът - аванса отпусна.
Затегнах малко, сопата се сгъна повече, ама пак - врът, а гирата си лежи на кушетката. Аааа викам си няма да се разберем така. Натегнах до край и си мисля - е сега или плетеняка ще изплющи или телескопа ще стане двуделен. Опъвам и ....врът... аванса.
Реших да "калибровам" ситуацията и между гирата и плетеняка сложих кантарчето. При натегнат на 100% аванс, превъртане се получава на 2кг и малко.
Та питането ми е: това нормално поведение ли е за такава макара и ако не е, имате ли идея как може да се разреши проблема.
Предварително благодаря за помощта.
Бързите риби, изяждат бавните риби.
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Въпрос за аванс на мултипликатор
Най-вероятно си щракнал онова копченце, което е като байтрънърите и превключва авансите. Провери него за друго не се сещам.
-
- вече хвърля и на тежко
А стига бе, ако тогава наистина кляка на толкова малко, ми се стува много крива работа.Marco Polo написа:Соларата няма такова копченце...
Ще трябва да опитам и моята на колко ще "клекне" и ще докладвам... Скоро...
- koragroup
- новобранец
- Обратна връзка:
Мдааа...
Бате Марко, ще очаквам резултата от теста.
А принципно мултитата имат ли тотално натягане на аванса или всички при определено натоварване отпускат?
Бате Марко, ще очаквам резултата от теста.
А принципно мултитата имат ли тотално натягане на аванса или всички при определено натоварване отпускат?
обикновено ги дават към макарата - например Penn 525 MAG е max drag - 18lb , а Penn International 130VSX e max drag - 70 lb . за тази макара не знам. но защо да се блокира напълно аванса? не мога да си го обесня за какво е необходимо да се блокира!!!!
- koragroup
- новобранец
- Обратна връзка:
Дааа, за съжаление опаковката и брошурата ги няма, а никъде в нета не открих някакви ТТ данни за макарата. Може би вече не се произвежда.
Иначе за аванса защо трябва да се натяга до край....ами не знам дали е необходимо, ама защо тогава спининговите макари независимо от задния или предния вариант на аванса могат напълно да го елиминират.
Иначе ми е ясно, че от лодката аванса има една идея по-малко функция отколкото от брега. Ама все пак малко ме притеснява факта, че аванса няма да може да отлепи 15 кила живинка от дъното. Примерно. Да речем. Ако случайно някоя кьорава риба се хване
Иначе за аванса защо трябва да се натяга до край....ами не знам дали е необходимо, ама защо тогава спининговите макари независимо от задния или предния вариант на аванса могат напълно да го елиминират.
Иначе ми е ясно, че от лодката аванса има една идея по-малко функция отколкото от брега. Ама все пак малко ме притеснява факта, че аванса няма да може да отлепи 15 кила живинка от дъното. Примерно. Да речем. Ако случайно някоя кьорава риба се хване

- Светльо-toxin34
- разбира нещата
Архимеде,Архимеде!!!Я ръгни гирата във вода(вана)и тогаз дигаи.
Та сега сериозно.Пробваи във вода.Ако имаш вана,сложи гиричката в нея и тогава пробваи.По закона на Архимед:Всяко тяло потопено във вода олеква с толкова колкото тежи изместената от него вода.
Та сега сериозно.Пробваи във вода.Ако имаш вана,сложи гиричката в нея и тогава пробваи.По закона на Архимед:Всяко тяло потопено във вода олеква с толкова колкото тежи изместената от него вода.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
-
- вече хвърля и на тежко
То това го знае всеки, но факта, че самия аванс пуска на 2 кг и малко, лично за мен е малко притеснително. На моите обикновени спининг макари, драг-а е повече, нали затова са все пак тези мултита за да са по здрави, и с дебелио конец да извадя дънера от дъното, ако искам.Светльо-toxin34 написа:Архимеде,Архимеде!!!Я ръгни гирата във вода(вана)и тогаз дигаи.