Фирма си търси водоем около Варна за арендоване

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Фирма си търси водоем около Варна за арендоване

Мнение от zorod »

:lol: :D :lol: :D
веско
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от веско »

Здравей колега. Аз знам един водоем, който исках да взема преди около 4-5 години, но така и не се получи, но поради моя вина :? Цената му е около 300 лв на година. В момента е празен и е най-подходящо да се почисти и т.н. преди пълнене. От Варна се намира на около 40-45 км. Не знам Тръстиково колко е голям, но този е около 15-20 декара. Повече подробности - на лични.
Направи добро и го хварли на пътя, все някои ще го намери...
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Браво на вас колеги,дано успеете в начинанието!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Момчета,ако наистина го мислите това сериозно,трябва да сте готови да си разделите и пазенето на водоема.Имате едно важно нещо,който и да го пази,нямали постоянно присъствие на водоема от лице участващо в начинанието,просто ще се появят едни видри на два крака и рибата ви ще се изпари.Казвам всичко това,по простата причина че до сега,който и да е работил при мен,всички в един момнет си въобразяват че са ми съдружници.Хубаво си помислете че ако мислите само с едно взимане под аренда ви свършват проблемите,искам да Ви утрезвя и да знаете че те-проблемите,точно тогава започват.Иначе,добро начинание и дано си направите график и да давате дежурства и лято и зима ако искате да има какво да ловите.Оставите ли го на много сигурната охрана,ще дойде момент в който рибата ви ще си прави разходка до сергийте на местния пазар,магазините и частни лица :idea: :idea: :idea: Надявам се да съм Ви светнал лампичката - червената :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
tihomir7724
новобранец
новобранец

Мнение от tihomir7724 »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Момчета,ако наистина го мислите това сериозно,трябва да сте готови да си разделите и пазенето на водоема.Имате едно важно нещо,който и да го пази,нямали постоянно присъствие на водоема от лице участващо в начинанието,просто ще се появят едни видри на два крака и рибата ви ще се изпари.Казвам всичко това,по простата причина че до сега,който и да е работил при мен,всички в един момнет си въобразяват че са ми съдружници.Хубаво си помислете че ако мислите само с едно взимане под аренда ви свършват проблемите,искам да Ви утрезвя и да знаете че те-проблемите,точно тогава започват.Иначе,добро начинание и дано си направите график и да давате дежурства и лято и зима ако искате да има какво да ловите.Оставите ли го на много сигурната охрана,ще дойде момент в който рибата ви ще си прави разходка до сергийте на местния пазар,магазините и частни лица :idea: :idea: :idea: Надявам се да съм Ви светнал лампичката - червената :lol: :lol: :lol: :wink:
Благодаря за съветите.Всички тези неща ги има и в бизнеса с който се занимаваме.Винаги има някой"съдружник"след време,но ние и така сме си повече от двама,така ,че контрол ще има(заедно сме вече 10-11 години).А по въпроса за охраната-засега има едно добро предложение.
Ако не друго,то бизнеса ни е научил,че доверие трудно се гласува и лесно се губи.Надяваме се ,че наученото ще е от полза
4e4o_71
новобранец
новобранец

Мнение от 4e4o_71 »

Може да се интересувате и за язовирчето до с.Звънец.
Намира се до с.Ген.Киселово и сега е свободно.
Успех който и да е!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Тихомире,трябва вие да сте там заедно с охраната.Предложения за охрана бол,но не е важно кой те охранява,важното е кой контролира охраната :lol: :lol: :lol: Виждал съм цели складове изтърбушени от точно тази охрана :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Похвално начинание. Много постове - нито един с предложение. Колеги шо оспамихте така темата?

Тъй сега се сещам за няколко язовира:

Здравец. - 25-30 км от Варна. Източен преди може би 3 години. Добър е водоема - равно дъно, чисто. Дълбочина мисля към метър и 20. Проблема е че май е частна собственост - има и голяма къща/вила на брега. Не вярвам да ви свърши работа.

Ботево - 30-35 км от Варна. Източен преди 3-4 години. Причината е че някакъв селяк имал земя в язовира и си я искал. По последна информация язовира е напълнен отново, понеже се оказало че селякът е бил обезщетен при отчуждаването на земята за язовир. До колко е вярно не знаял Иначе азовира е добър за целта. Големичък, равно дъно, дълбоки места. На 2 км от асфалтов път. река от която да се пълни язовира, пълна с раци.

Засмяново - язовира. Към 40 км от Варна. Последно съм годил преди 4-5 години - тогава беше целият покрит с растения. Доколкото чувам и сега си е така. Големичък е но е плитък - под метър. Много работа ще имате по него - трябва да се изпразни, да се изкопае дъното за да стане по-дъблоко, да се унищожи растителността и тогава да се пълни и зарибява.

Това са язовирите за които знам, че не са арендовани в момента и могат да ви свършат работа. Успех ви пожелавам в начинанието - дано и вие да не се обърнете на печелбарство.
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Да добавя Звънец(Страхил) и Осеново....а,и Любен Каравелово
Stand and fight
tihomir7724
новобранец
новобранец

Мнение от tihomir7724 »

Ботево - 30-35 км от Варна. Източен преди 3-4 години. Причината е че някакъв селяк имал земя в язовира и си я искал. По последна информация язовира е напълнен отново, понеже се оказало че селякът е бил обезщетен при отчуждаването на земята за язовир. До колко е вярно не знаял Иначе азовира е добър за целта. Големичък, равно дъно, дълбоки места. На 2 км от асфалтов път. река от която да се пълни язовира, пълна с раци.

Това е добро предложение.
Ако може актуална информация

Здравец. - 25-30 км от Варна. Източен преди може би 3 години. Добър е водоема - равно дъно, чисто. Дълбочина мисля към метър и 20. Проблема е че май е частна собственост - има и голяма къща/вила на брега. Не вярвам да ви свърши работа.
Какво му е сега положението?

Засмяново - язовира. Към 40 км от Варна. Последно съм годил преди 4-5 години - тогава беше целият покрит с растения. Доколкото чувам и сега си е така. Големичък е но е плитък - под метър. Много работа ще имате по него - трябва да се изпразни, да се изкопае дъното за да стане по-дъблоко, да се унищожи растителността и тогава да се пълни и зарибява.

А този?
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Да допълня - язовир Здравец се пада в община Аврен, а Ботево и Зясмяново - община Аксаково. Най-добре да позвъните в общините да ви насочат към отделите си, които се занимават с концесиите на водемите. Тука във форума по-актуална информация едва ли ще излезе. Тука всичко е митове и легенди.
purko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от purko »

Моряка написа:С радост ще пиша тук :D Мисля последно Добротич бе свободен :roll: Ще питам брачеда,че той работеше нещо от тоя сорт в община Вълчи дол :wink: Успех в начинанието :smt023
като става на въпрос какво става с язовира на званец там има добри условия на пътя е и дълбочина има но откакто го источиха преди непомня 4-5 години нищо не съм чул за там
tihomir7724
новобранец
новобранец

Мнение от tihomir7724 »

След направените запитвания в кметствата Рудник и Долни Чифлик,се оказа,че язовирите в село Юнец и този преди Дюлински проход(на пътя Варна-Бургас)са ЧАСТНИ и не подлежат на коментар.
Това бяха фаворитите за водоеми в тази посока.
До Бургас-нищо.
Сега следва района Девня,Провадия и така.
Не губим надежда,но може и да си останем с нея.
Резултатът от предишни арендатори води до това.Вече нямат вяра хората,че нещо ще се направи и ще остане за всички.
chaikata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от chaikata »

засмяново не е тревясал .... няма растителност ... дъното си е много добре ... само в началото има малко тиня ... и е плитък 1-2 метра ... може би малко повече преди стената .. инъче е добър ... има река постоянно се сменя водата , и тва трябва да се има предвид щото като няма прясна вода рибата се разболява .. има си и добра природа така че ако имах възможност за тоя язовир точно бих взел него ....
tihomir7724
новобранец
новобранец

Мнение от tihomir7724 »

chaikata написа:засмяново не е тревясал .... няма растителност ... дъното си е много добре ... само в началото има малко тиня ... и е плитък 1-2 метра ... може би малко повече преди стената .. инъче е добър ... има река постоянно се сменя водата , и тва трябва да се има предвид щото като няма прясна вода рибата се разболява .. има си и добра природа така че ако имах възможност за тоя язовир точно бих взел него ....
Абе нещо от кметството.........,но опитите продължават.
Благодаря за взетото отношение.
А как е сега 'Звънец'?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”