Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Баланс на пръчка
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Баланс на пръчка
Хора баланса е хубаво нещо, но недейте да робувате, тъй като не е най важното. Вярно по-малко се изморява изморява ръката и по-лесно се подръпва, но ако пръчката накланя напред, по лесно мята. От друга страна има пръчки които за да се балансират им трябва макара поне 1 кило и целия такъм става 1200-1300 грама
, не са и много пръчките на кито могат да се поставят балансиращи шайби, но и те макар по-лесно балансиращи с по-малко тегло, пак го повишават и почва да тежи! А при спининга основното е мобилноста (не ме питайте какво правя с 3,30 за пъстърва и клен
).

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Това обикновенно е актуално освен при тебе и още при един двама образа та не го изтъквай налево на десно кат резусPOPOV написа:... От друга страна има пръчки които за да се балансират им трябва макара поне 1 кило и целия такъм става 1200-1300 грама...

пп - малце ти редактирах мнението щото взе да ми писва у всеки твой пост да чета какво продаваш в момента

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Стара Видра
- ще става разбирач
Пфу,нищо неразбираш от търговия и рекламаПавел Иванов написа:POPOV написа:
пп - малце ти редактирах мнението щото взе да ми писва у всеки твой пост да чета какво продаваш в момента

- Павел Иванов
Що ли ми е кат виждам че Кръци има бързосхваштащ ученик в твое лице
Гледам че си пуснал вече в продажба 1 воблер , утре се очаква да пуснеш 15 метра влакно , вдругиден чифт чорапи съфффсем малко обувани ама тва щото около година не са събувани и тъй
То тва Поповото е заразно

Павел Иванов
Павел Иванов
- Стара Видра
- ще става разбирач
Ти не си наред бре,трябва ли да чакам да ми се съберат 20,че да ги пусна в продажба....Не ме обиждай,немам нищо общо с търговията на Кръцки,ното пък с приети от него съвети и опит в тази насока.Павел Иванов написа:Що ли ми е кат виждам че Кръци има бързосхваштащ ученик в твое лицеГледам че си пуснал вече в продажба 1 воблер , утре се очаква да пуснеш 15 метра влакно , вдругиден чифт чорапи съфффсем малко обувани ама тва щото около година не са събувани и тъй
![]()
![]()
То тва Поповото е заразно
![]()
![]()
- Павел Иванов
Ни тъ обиждам , възвеличавам те
Ае ся се включи по темата щот вече ще да мордерирам ! То верно че не можеш да кажеш нищо за баланса ама поне за комфорта от риболова с дебалансиран такъм ръсни нещо 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов
Тц ! Не може ! Със спама до тук !!!
ПАЦАК ???
ПАЦАК ???
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Идеята е с малко по-лека макара и тежест в карая на пръчката да се получи по-лек такъм като цяло и приличен баланс. Играчка, но мисля че си заслужава. Твоята пръчка не беше ли медиум? Може би е по-добре балансирана.maranzika написа:Абе гледам че си от моя край.Щом не ти харесва пръчлето да вземеш да ми го продадеш.Тц! Предпочитам да я изкормя Аз имам една такава и съм страшно доволен от нея.Кажи каква макара си сложил(каква големина)?Тика ариес 3500. Предполагам че 4000 е по-добре от гледна точка на баланса но и с нея пръчката тежи напред.
И къде точно мислиш на този модел е точният баланс? Щото различни хора си мислят за различни места.![]()
![]()
Може би искам твърде много от пръчката, ще съм доволен центъра на тежестта да бъде над шпулата примерно.
Ако не решиш да се отказваш от пръчкщата(което не ти препоръчвам![]()
) просто сложи една големина по-голяма макара и си пей!

С кои очи да те погледна, Попе, с коя уста да те попитам...POPOV написа:...
А при спининга основното е мобилноста (не ме питайте какво правя с 3,30 за пъстърва и клен).

Ха, това да не е Пъцъка от Габрово?Павел Иванов написа:...
ПАЦАК ???

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- maranzika
- сериозен играч
Точно Медиум е!Но това не значи че е отлично балансирана.Въпреки това с макара големина 3000 (290гр.) долу-горе се балансира.Но пак се уморява ръката след 5-6 часа интензивен риболов.nabeden ribar написа:Идеята е с малко по-лека макара и тежест в карая на пръчката да се получи по-лек такъм като цяло и приличен баланс. Играчка, но мисля че си заслужава. Твоята пръчка не беше ли медиум? Може би е по-добре балансирана.
![]()
![]()
Но пак ти казвам -не разваляй въдицата.

- krokibg
- учете се от него
Само не разбрах,какво ще развали че нещо не схванах
Огромни екипи от специалисти правят разработки и тестове,тук се намериха майстори дето от година две ловяят със спиниг и взеха да дават съвети.Пробива с една бургия десет точно в средата на дръжката от зад и според отвора /фито отвътре на карбона си прави въпросното приспособление които снимах и нещата заспиват.Няма какво да се дръгнете вече,усрахте темата на човека

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- maranzika
- сериозен играч
Любо,нещо си в голяма грешка.Първо никъде не твърдя че съм майстор,пък и от къде знаеш от колко години ловя на спининг.
Темата на човека не сме я "усрали",щото аз пиша точно по нея както виждаш.
Пъйк и с него се познаваме и точно затова му давам съвет.
Поздрави.

Темата на човека не сме я "усрали",щото аз пиша точно по нея както виждаш.

Поздрави.
- krokibg
- учете се от него
Маранзик,дават се съвети когато си наясно на сто процента за какво говориш.Това че сте приятели,няма лошо,но се говори по същество и както казах,след надлежно постнатите снимки точно на това което човека го интересува,продължавате да говорите глюпост,след глюпост.Както казах,стадо японски специалисти в тази област са направили проби и тестове и са преценили че тези 20-30 грама вършат работа и оказват влияние а вие ми пишете глупости.Е,това имах да кажа.Поздрав и от мен и не го взимай навътре,просто приеми истината такава каквато е !!!
- maranzika
- сериозен играч
ОК.Като я направи пръчката ще я пробваме да ви кажа резултатите.Но доколкото го познавам няма да е скоро. 

- krokibg
- учете се от него
Многократно съм казвал тук в форума,почти винаги написаното подвежда четящите и те си мислят че някой тръгва на заяждане
АЗ ги пиша тези работи и се хиля кат пача,щото наистина хората са го направили а се прочетоха всякакви мнения и в двете посоки.А що се отнася до човека,е ти си го познаваш най-добре,но направата на този тарикатлък,изобщо не изисква кой-знае каква философия,даже човек с по-бърза мисъл може да го направи от обикновен болт.Обяснявам за какво става въпрос 
Вземат се два-три неръждаеми болта на размера на отвора на карбона под корка и с дължина 5,7 и 9см,има достатъчно дебелини по магазините за неръждаеми крепежни елементи.Има болтове,точно такива които са направени за отверка и главите им са с овална форма.Носят се при стругар,който да им свали резбата до главата и да остави само 2см от нея.Остава му на човека само да направи резба вътре в карбона и може да си ги сменя тежестите както и когато пожелае.Както казах,няма никаква философия в това.Айде с здраве и който иска да си прави утежнение,това е начина,лесен,евтин и достъпен за всеки

Вземат се два-три неръждаеми болта на размера на отвора на карбона под корка и с дължина 5,7 и 9см,има достатъчно дебелини по магазините за неръждаеми крепежни елементи.Има болтове,точно такива които са направени за отверка и главите им са с овална форма.Носят се при стругар,който да им свали резбата до главата и да остави само 2см от нея.Остава му на човека само да направи резба вътре в карбона и може да си ги сменя тежестите както и когато пожелае.Както казах,няма никаква философия в това.Айде с здраве и който иска да си прави утежнение,това е начина,лесен,евтин и достъпен за всеки