Дължина на ластика при директен?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- ще става разбирач
Дължина на ластика при директен?
здравейте, имам няколко въпроса относно директрия риболов в който тепърва смятам да проходжам.
Закупих си прът 6 метра - колко трябва да е дължината на видиматат част на ластика, както и дължината на основното влакно и повода.
Закупих си прът 6 метра - колко трябва да е дължината на видиматат част на ластика, както и дължината на основното влакно и повода.
ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
- Николай Неделков
- учете се от него
Re: дължина на ластика пир директен...?
Защо изобщо ти е ластик на 6м 
Според мен на директен 6м няма смисъл да се слага ластик , но това си е мое мнение и не искам да ангажирам никой с него.
Нека по опитните колеги в областа на директните телескопи се изкажат

Според мен на директен 6м няма смисъл да се слага ластик , но това си е мое мнение и не искам да ангажирам никой с него.
Нека по опитните колеги в областа на директните телескопи се изкажат

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
ами аз питам точно за тази алтернатива, другите не искам да ги използвам
Ластика не се показва от върха при свободно положение.Излиза когато го опъне рибата. 
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=14&t=3921

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=14&t=3921
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Конти лови си със шестицата без никакъв ластик за какво ти е ловя с директни телескопи от много години и не съм слагал никога ластик имам големи успехи и почти никога директния не ме е предавал така че забрави за тези ластици.

Все пак при риболов на по-едри риби с финен такъм не е зле да има ластик. На трета секция ми се струва удачен вариант за това. 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ластика се монтира на второ или трето коляно,като избора на кое от двете е според дебелината на ластика.До 1мм. ластик се монтира на второ коляно,а над 1мм. на трето,даже и четвърто,ако строя на въдицата позволява да се натоварва в екстремни риболови.Няма видима част на ластика,той е скрит изцяло в колената.Дължината на повода при директните е от 10-30см.Като дължината на основното влакно +повода трябва да ти са на 40см. под цялата дължина на въдицата.Тези 40см .са условни,не е нужно да ги мериш с ролетка,като направиш един риболов сам ще разбереш защо е необходимо да са по-къси.Съвета ми е,ако мислиш да ловиш с него шарани,да си закупиш още един връх и на него да монтираш ластик,1.2мм.като основната линия не е необходимо да е повече от 0.14мм.Така ще избегнеш при закачане на голяма риба с която не можеш да се пребориш,счупването на някое коляно.Първо ще ти скъса от повода,основното,а може да загубиш и целия такъм,което е по-добре от ремонт или закупуване на резервна част.Дано съм бил изчерпателен.konty написа:здравейте, имам няколко въпроса относно директрия риболов в който тепърва смятам да проходжам.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- gorkata_petrov
- разбира нещата
напълно.Благодарим.butnik написа:Ластика се монтира на второ или трето коляно,като избора на кое от двете е според дебелината на ластика.До 1мм. ластик се монтира на второ коляно,а над 1мм. на трето,даже и четвърто,ако строя на въдицата позволява да се натоварва в екстремни риболови.Няма видима част на ластика,той е скрит изцяло в колената.Дължината на повода при директните е от 10-30см.Като дължината на основното влакно +повода трябва да ти са на 40см. под цялата дължина на въдицата.Тези 40см .са условни,не е нужно да ги мериш с ролетка,като направиш един риболов сам ще разбереш защо е необходимо да са по-къси.Съвета ми е,ако мислиш да ловиш с него шарани,да си закупиш още един връх и на него да монтираш ластик,1.2мм.като основната линия не е необходимо да е повече от 0.14мм.Така ще избегнеш при закачане на голяма риба с която не можеш да се пребориш,счупването на някое коляно.Първо ще ти скъса от повода,основното,а може да загубиш и целия такъм,което е по-добре от ремонт или закупуване на резервна част.Дано съм бил изчерпателен.konty написа:здравейте, имам няколко въпроса относно директрия риболов в който тепърва смятам да проходжам.
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
Имам от няколко месеца 8-ца директен и едва по-миналата събота направих първи риболов с нея.От една стара болонеза ползвах счупения връх за да я оластича с 1.15 на 3-то коляно и така стана 7.35. Та на този първи риболов исках да пробвам ластика и тръгнах само с този връх.Забелязах голямо предимство при закачане на такъма във водорасли - от 7 закачки нито един скъсан такъм(естествено отчитам че е все още м.април и растенията са недоразвити),но си мисля че с жилото щях да скъсам поне 3.Всичко на всичко имах 5-6 червеноперки които разпънаха ластика,но признавам кеф е

-
- ще става разбирач
Благодарности на butnik - наистира изчерпателен отговор.
само да кажа че в магазина ми продадоха ластик с дебелина фи-1,58мм, който както разбирам си е бая дебел за риболова който мисля да практикувам, а именно риби с големина максимум 1-1,5 кг
само да кажа че в магазина ми продадоха ластик с дебелина фи-1,58мм, който както разбирам си е бая дебел за риболова който мисля да практикувам, а именно риби с големина максимум 1-1,5 кг
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Дължина на ластика при директен?
Не е нужно,аз ловя с 1.27мм и нямам досега пропуски с риби които са били 4-5кг.Даже,малко по-тънкия ластик-сравнение с 1.6мм, не натоварва излишно колената,а и да ти скъса е без значение,важно,че си е закачил.
да ти скъса е без значение,важно,че си е закачил.
Butnik,евала за всичкия ти труд за ограмотяване на невежите колеги!Аз ти промених мнението,че малко със закъснение предизвика нежелателни реакции
Butnik,евала за всичкия ти труд за ограмотяване на невежите колеги!Аз ти промених мнението,че малко със закъснение предизвика нежелателни реакции
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Винаги при мен рибата има шанс.Последно време се вманиачих да ловя с куки без контра ,но и без тах -по-тънки поводи,по-тънки куки и т.н.
- Skorpi
- сериозен играч

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

-
- учете се от него
Моля,придържайте се към темата,при следващо такова ,само трия,без никакви забележки.