Да постнем някоя снимка

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Да постнем някоя снимка

Мнение от КИРО »

Браво на младежта,абе ще станете рибари :smt023 :smt038
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Браво! Прекрасен улов! Но напиши и два-три реда, за това как си ги срещнал, какво е било морето, видимост, течение, температура! Пожелавам успех и по-дълги репортажи! :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FiSheRMaN_ »

Колега Диканаров чесно казано няма нищо кои знае какво за разказване,в момента е миграция и рибата върви на пасажи покраи нослетата,а ти просто седиш и я чакаш скрит зад някои камак. В Събота нищо интересно не се случи,в Неделя на няколко пъти ми се качи яко адреналина първия път още като влязох,тъкмо бях заредил харпуна и около мен доиде пасаж от около 10 хубави кефала,понеже не ги очаквах стрелях прибързано и не оцелих,дръпнах се малко назад за да се скрия,задерих и отново застанах на същото място сякаш предусещах че ще се върнът,така и стана след около 10-тина сек. отново в мътилката им видях силуетите и този път одарих един от тях.2-рия път лежах на 2 метра под повърноста в очакване на пасаж платерини когато с периферното си зрение видях силует да идва зад мен отдясно,останах неподвижен,рибата явно ме бе забеляала и реши да ме огледа ,не ме визприемаше като опасност понеже плуваше много спокоино ,направи завои и мина перпендикулярно пред харпуна стрелях и рибата започна да се върти на стрелята в началото мислих че е кефал но като я хванах в ръце видях че е така наречената "ешек платерина" за пръв път удрях такава.Адреналина отново се беше вдигнал,заредих и отново зачаках на същото място направих няколко засади ,минаваха само дребни платеринки , при едно от раздишванията се обърнах на дясно да видя дали не минава някои пасаж покраи мен и отново получих голяма доза адреналин,перпендикулярно на тялото ми в дясно на около метър седеше абсолютно неподвижен огромен Пеленгас и ме гледаше с оранжевите си очи бавно започнах да въртя харпуна към него но тои направи два бързи маха с опашката си и вече беше само спомен.Направих няколко засади на същото място с надеждата че рибата ще се върне но уви.Продължих си с лова на платерини.Минах на следващата скаличка която ми изглеждаше удобна за засади, бях се фанал с едната ръка за водораслите и раздишвах когато пред мен се зададе голям пасаж може би от около 100-тина големи риби прибързах с изтрела и езтествено не уцелих,докато зареждах с разтреперени раце се псувах за ум :D .Заредих и застанах пак по същия начин и след няколко секунди пред мен минаха няколко риби същия калибър като предните явно бяха от същия пасаж и догонваха събратята си завъртях харпуна и стрелях по едната риба,одарих я ниско в корема и започна да се мятя яростно мислих че ще се скъса,за щастие рибата се наби в дъното и се заклещи между камъните,хванах я и с ножа я доубих след което я закачих на кокана :) Това е в общи линии,имах късмет да вида хубави риби както да стрелям някои от тях ;)
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Браво приятелю!
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Страхотен улов! Поздравления!!! :smt041
mickata
новобранец
новобранец

Мнение от mickata »

Колега... този улов от Агалина ли е? Поздравления и успешен сезон. Като гледам добре почва :drinkers:
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Еееееее Саше, що казваш, че няма нищо интересно за разказване? Ами ти си бил в непрестатен адреналинов вихър, не, че и мен не ме друсаше тези дни, а ма за разлика от теб с пеленгас не се срещнахме. То не може да няма пропуснати риби. Ако някой ти каже че удря всички риби на 100%, да знаеш, че това е голяма лъжа. Според мен 60-70 % успеваемост, е много добре. Отлично си се справил!
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

За разлика от Сашко днес съм пълно капо. Сега се връщам от буната на Нои. Влязох около 08.00 сутринта и излязох около 10.30. Видимост на плиткото около 4-5 метра, вятър изток североизток, вълнение на морето около половин бал. Малко предистория от вчера. Отидох на същото място към 10.30 завъртях се около брега по посока на Слънчев ден, само кая и попчета ама нали съм влязъл за кефал не им обърнах внимание. След около половин час въртене реших да отида на южния рог на буната. Застанах от вътрешната страна. Бях с късия 75 см Ефесуб. Докато застана --------- река от риба. От вдигнатия адреналин стрелях веднага. Разбира се нищо. Докато заредя реката изтече. Заех позиция и веднага следващата река, пак изстрел и пак нищо рибата беше на около 3-4 метра. На следващия пасаж ударих една ама явно беше далече и не можах да я пробия. Минаха още няколко пасажа но ме усещаха отдалеч- видимоста беше поне 7-8 метра. Върнах се към брега и реших да изпразня харпуна по една голяма кая. Стрелба и стрелата изчезна. Въженцето се развързало. Намерих я и я прибрах. И това за вчера. Днес маршрута същия, но с Патос Про 90. Пак на южния рог. Да ама да не е вързана и да ме чака. Една риба не видях за 2 часа и половина. Но поне пробвах Патоса. Като се върна отново ще се опитам късмета. Чао на всички. Ще следя форума от Кабул. Наслука.
Пашата обича смелите.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Браво Сашо! Точно такова нещо ми се четеше! Продължавай с успешните влизания и репортажи! Желая ти още по-голями пеленгаси и други риби!
Баретка, аз братко веднъж си загубих стрела, заради изпрошната резба! Видях я как си замина с една голяма пясъчна акула! Е тогава навярно си преставяш какво съм изпитал! Случват се тези работи. :evil:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Барета, знам, че има много фенове за това стрелата да се вързва с въженце, но аз съм твърдо за монофил /месина/. Цяла година убеждавах един приятел харпунджия да си смени въженцето с месина и едва преди няколко дена когато за един ден изгуби две стрели, му увря главата. Отиди при Момчил да ти направи монтажа с месина и ще забравиш за разхлабени възли, скъсани въженца и изгубени стрели.
Приятно пребиваване в Кабул!
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Абе точно Момчил ми я стъкми , ама явно не е била добре кримпвана и въженцето е излязло от кримпа. Стават такива работи.
Пашата обича смелите.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Абе казвайте поне вижда ли се сафрид,леферчета,нещо от тоя сорт.
Ааа,абе има ли по дъното астахос ? Чудя се що не яде каята ?
Доста време стана,дава заето.
Изображение

Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FiSheRMaN_ »

На Юг се вижда много граца едър сафрид по рядко
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Те за туй иде реч.Да знаем дали има,и защо се назландисва,че не хапе чепарето. :evil:
Изображение

Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Привет на всички от страната на талибаните, още не съм дошъл и вече съм на компа, вчера явно имаше проблем със саита и не можах да ви поздравя. Наслука на всички и оттука ще ви следя успехите под и над водата.
Пашата обича смелите.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”