Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

КАЯ
Модератор: nkolev66
КАЯ
В понеделник се пробвах на Златни пясъци на панорама и си ударих добра кая.Лошото беше,че отвън буната морето беше доста мътно и трябваше да се задоволя с яхтеното пристанище и отвътре буната.Каята беше средна(около педя)-41броя.Интересното в случая е,че не видях нито един лихнус,а там съм ги хващал и на въдица.
Що,да няма някакво ограничение и за попчетата.Просто ги преброих като ги свалях от кукана-имам кантарче при такъмите си за риболов,но не ми се мъкне с мене когато се гмуркам-оловните тежести са ми достатъчни.В крайна сметка просто споделих резултата си от един излет под водата,а и каята е най-честият гост на кукана ми.Май не минава излет без нея-убеден съм,че не съм само аз......kalkan4o написа:Поне да не беше казал брой баце...
то бива за две риби но ако са квалитетни,и са много големи примерно да ушиеш два калкана по10- 12кг. и съм ги ...... и попчетата но харпунджилъка си е трудна работа ,много късмет ти трябва да намериш нещо в това море,и рибата е с 50 % шансове да си замине по живо по здраво.така че всяка риба на кукана = едно гмуркане на 4-5 метра и си е хамалогия.мътно,вълни,мъртвак,крампи на мускулите умора, 12 кг тежести на кръста ги сравни със столче,бира,стойка за въдицата и цигара. знаеш ли как понякога ти се пуши а си на километър навътре от кутийката.kalkan4o написа:Доколкото ми е известно и според закона имаш право само на 2 риби от харпунджийски риболов което надвидаша около 20 пъти твоя улов и се пак браво за улова като си я има я има !

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз не ловя със харпун така че аз имам право да прибера повече от 2 риби ако си хвана разбирасе.Имам право до 3 кила досега не съм хващал толкова.
Никой не те кара да си хванеш 2 попчета.Хвани си 2 калкана.Които може хваща нали знаеш.
Които може да хваща каи...да си ги хваща.Аз немога да държа сметка на никого.Диктувам ви закона които според мене си е спаведлив не че някой го интересува колко риби си убил де.
Булти...чесно казано неискам да те убиждам но си глупак.Какво общо има купуването на попчета от сергията с хващането им с харпун.За хващането има закон до 2 риби за купуването няма закон колко да си купиш.
СкорпиД да така е развалих му кефа от хвалбата но аз ли съм виновен че не спазва закона?
Никой не те кара да си хванеш 2 попчета.Хвани си 2 калкана.Които може хваща нали знаеш.
Които може да хваща каи...да си ги хваща.Аз немога да държа сметка на никого.Диктувам ви закона които според мене си е спаведлив не че някой го интересува колко риби си убил де.
Булти...чесно казано неискам да те убиждам но си глупак.Какво общо има купуването на попчета от сергията с хващането им с харпун.За хващането има закон до 2 риби за купуването няма закон колко да си купиш.
СкорпиД да така е развалих му кефа от хвалбата но аз ли съм виновен че не спазва закона?
За бракониерите само слънчаци
!

Re:
Доста старо ,но бих искъл да попитам наистина съществува ли такъв закон в бг.Само две попчета??nazinio написа:ХА-ХА-ХА![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
То бива добросъвестност,ама кой влиза за две попчета в морето.Говоря за КАЯ,а не за акули ЕХООООО.Да не би ти да си взимаш само две попчета и ЧАО-един съвет колега:НЕ ПРЕИГРАВАЙ

- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Re: КАЯ
Калканчо с опитите си да станеш интересен и да се направиш на голям природозащитник просто стана СМЕШЕН!Ти наясно ли си че е много по лесно да се улови риба с въдица отколкото с харпун по простата причина че с харпун сте с равни шансове с рибата понеже ти си на неина територия докато с въдица и особено на жива страв(демек скарида,парче от риба и тн.)рибата ако яде няма шанс.Другото което е че говориш за неща с които изобщо не си наясно как може да кажеш че един харпунджия има право на 2 попчета,тва е пълен смях.И третото което е да ми казваш че за теб това било справедливо....тва означава че ти изобщо не расъждаваш трезво.Защо един рибар ще има право да хване примерно 1 кофа попчета а един харпунджия 2 попчета??
-
- научил се да хвърля
Re: КАЯ
Според закона за рибарство и аквакултури чл 24 ,ал 4. След еднодневен риболовен излет риболовците могат да запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 8 бройки, или до 3 кг от всички останали видове риби, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци могат да задържат до 50 екземпляра.
Четете внимателно преди да пишете,че се излагаме с глупави постове! Един въпрос към Калканчо-записваш ли броя и видовете риба които улавяш баце-щото по смисъла на закона си длъжен да го правиш
Пълния текст на закона -тук http://www.nafa-bg.org/BG/Read.php?id=160
Наистина имаш право на две попчета,ако са по кило и половина всяко обаче
Четете внимателно преди да пишете,че се излагаме с глупави постове! Един въпрос към Калканчо-записваш ли броя и видовете риба които улавяш баце-щото по смисъла на закона си длъжен да го правиш

Наистина имаш право на две попчета,ако са по кило и половина всяко обаче

"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."