Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Яз.Славовица-гол след гол....
Яз.Славовица-гол след гол....
но не за всеки
!Най-накрая и аз да пиша в успешните,обаче пак по традиция
(ми компютърен инвалид съм
)без снимки.В 5,40 бяхме там,на беседката(за тези,които са ходили).От предишни ходения ситуацията ми беше горе долу ясна,но днес ме чакаха изненади.С уип на 9,50,основно 0,12,повод 0,08,кука №18(ще разберете защо пиша подробно
)на едно бяло-хвърляне-червеноперка,второ-втора.Хвърлих дъната за бяла риба на тях,захраних с правена от колегата захранка и отпочнахме каракудите-хвърляш,вадиш
Обаче се ловеше(поне пред мен)в участък от около 3-4 кв.метра.Вадиш риба,пускаш пак там и няма.Малко в страни,най-често по посока на вятъра(а той си сменяше посоката непрекъснато),опира на дъно и....Кълването беше доста претенциозно-леко потапя и задържа или леко надига и пропуснеш ли,повторение няма.И само на две бели
Ни на повече,ни на по-малко.И това за каракуди от 200гр. до половинка.Изметна ми се ръката с щеката,а и се губи време
Вързах директния 8-ца с основно 0,14,повод 0,105,кука №18 и плувка 3 гр. но с движещ се кил и я преутежних,след което изтеглих кила за да се вижда и сложих една много малка съчма на 15см.от куката.Хвърляш,течението понася,съчмата опира и следва веднага кълване
Сериите бяха по 10-тина,затишие от 4-5 мин. и пак.Влияеше се адски от захранката-не хвърляш,няма.Леко дохранване на 5-10мин. с по една топка колкото мандарина и темпото се подържаше безупречно.Финиширах с над 60-70 бр.
(не съм ги броил,но теления живарник-от най-големите,ми беше проблем при ваденето,щото беше пълен
).Естествено рилииз,взех си само бялата
оппс,около кило и нещо,която удари към 8ч.сутринта,имаше и две повличания,но се отказа.
Колегите около мен,дали заради захранката или нещо друго,се справиха доста по-лошо!Включително и приятелчето,но той от мързел ловеше на такъм за костур и нали се сещате за крайния резултат!!?

Колегите около мен,дали заради захранката или нещо друго,се справиха доста по-лошо!Включително и приятелчето,но той от мързел ловеше на такъм за костур и нали се сещате за крайния резултат!!?

-
- научил се да хвърля
Re: Яз.Славовица-гол след гол....
снимки няма ли колега
-
- фен клуб-скобар
Няма.ilelekov написа:снимки няма ли колега
А къде са тоновете шаран в язовира

Колегата с мен беше хвърлил за шаран на дъно,но за цял ден нямаше и сторване.А иначе едри риби скачаха,но шаран или толстолоб.....saksi написа:Няма.ilelekov написа:снимки няма ли колега
А къде са тоновете шаран в язовира.Или още му е рано там
.

Колега казвай каква е вълшебната захранкаjoco написа:Колегите около мен,дали заради захранката или нещо друго,се справиха доста по-лошо!:

Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Не знам,защото колегата я бърка в къщи и я носи готова.Единствената сигурна съставка са питки със сусам,от тези за хамбургери.Останалите неща,които носи за добъркане на водоема, са в ненадписани пликове и шишета
Малко е маниак,но шарана и амура(доколкото ги има
)не го уважиха.От предишните ми ходения там добре работи "Промикс" за шаран+мляно кюспе.Поне за момента на жито и царевица не пипа.На торния се лигави и е мъка.Не знам,но такова претенциозно кълване от каракуда не съм виждал 

И как е положението в момента там? 20 кинта за 24 часа за 3 пръчки ли? За палатка плаща ли се?
7 лева на пръчка или 20 лв. за 3бр. за 24ч.За палатка не се плаща.ti6oboy написа:И как е положението в момента там? 20 кинта за 24 часа за 3 пръчки ли? За палатка плаща ли се?