Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Колеги,къде е каята?
Модератори: emo vasilev, alekst
- glarusa
- кандидат преподавател
Re: Колеги,къде е каята?
Аз по-принцип не ходя там.Но днес на тоя вятър,нямаше ка просто.Иначе си дава доволно.На скарида взема още повече,но аз се изнервих че бързо я сваля от куката и затова на бял!Успех там и си вземи едно столче 

Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вчера в Поморие на пристаницето то 18:30 до към 20:30 около 35 попчета (15- 20 см). Размер като за 4,50 лв на "Краснодар". Хващах ги на скарида между лодките и самия кей. Колегите ловяха основно дребен сафрид( за около 2, 50 на "Краснодар") 
Хванах и няколко риби като тази на снимката. Ще съм ви благодарен , ако някой ми каже каква е тя.

Хванах и няколко риби като тази на снимката. Ще съм ви благодарен , ако някой ми каже каква е тя.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Добре дошъл
Хванал си Галя-вид попче,много е вкусно.
Има тема " за рибите по света ",прегледай я.
Интересна е.
Хванал си Галя-вид попче,много е вкусно.
Има тема " за рибите по света ",прегледай я.
Интересна е.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- сериозен играч
бат Киро да ме прощаваш
Галята и Еврейското попче са различни риби.
Галята или още Морски Налим се казвва
Като гледам по опашката (има изразена такава а не е едно цяло с гръбната и аналната перка) това е Галя-Морски налим ( не вид попче) която прилича на Еврейското попче
(П.С. Да не прозвучи като заяждане...
само да изясним рибата)

Галята и Еврейското попче са различни риби.
Галята или още Морски Налим се казвва
Като гледам по опашката (има изразена такава а не е едно цяло с гръбната и аналната перка) това е Галя-Морски налим ( не вид попче) която прилича на Еврейското попче
(П.С. Да не прозвучи като заяждане...

татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Галя

Еврейско попче

Сравнявайте
. И според мен е Еврейско 

Еврейско попче

Сравнявайте

- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Благодаря ви за отговорите.
Направи ми впечатление, че хванах три такива рибки една след друга, като и трите пъти бяха глътнали кукичката( 6-ти номер). След като ги хванах на същото място почнаха да излизат големи попчета.
Благодаря
п.с. Понеже темата е за попчетата, а не за разпознаването на конкретна риба, моля модераторите ако сметнат за необходимо да изтрият поста ми. Не искам да ставам причина за разводняване на темата.
Направи ми впечатление, че хванах три такива рибки една след друга, като и трите пъти бяха глътнали кукичката( 6-ти номер). След като ги хванах на същото място почнаха да излизат големи попчета.
Благодаря
п.с. Понеже темата е за попчетата, а не за разпознаването на конкретна риба, моля модераторите ако сметнат за необходимо да изтрият поста ми. Не искам да ставам причина за разводняване на темата.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Пък аз хич не се набутвам в спорове дето ме няма.
Знам че поне три снимки на подобни риби ще видя,
Ама чак за научни названия,няма ме.
Знам че поне три снимки на подобни риби ще видя,
Ама чак за научни названия,няма ме.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- glarusa
- кандидат преподавател
Е на Поморие незнам какво става но онзи ден като бях там,пак на кея,изкарах и 3 дракона...пък досега там не бях вадил.Сега гледам и колегата извадил явно някаква рядка риба ,за която даже не съм чувал.И най-добро впечатление ми направи една възрастна жена,която беше преди мен на кея и ловеше попчета.Че точно тя отиде и се скара на някакви мъже,които ловяха граца,с думите"Посале чакате сафрид,ама ше ма фанете за...!"Явно тая жена имаше повече акъл от тия на лодката!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Галята не е чак толкова рядка. Е, не е масово явление, но при по-каменисто дъно с хубави дупки си я има. Просто кая ловим на каменисто дъна осеяно с "полянки". На вълнома на Панорама бяхме намерили една дупка, която редовно се отчиташе с по 1-2 гали. Но в последствие струпаха камъни там и вече не е достъпна.
Пак на Панорама се е случвало да извадин скорпид, но това наистина бяха инцидентни бройки.
Пак на Панорама се е случвало да извадин скорпид, но това наистина бяха инцидентни бройки.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
За цял живот не бях ловил галя,освен последните 10 г. Нямаше я,асега бум- навсякъде
- joromercedes
- научил се да хвърля
Къде ли е наистина сега каята ..., всички с лодки се увлякохме по сафрида и това е нормално, но все пак- каква е причината каята да я няма сега. Моля за вашите мнения и НАСЛУКА .....
Аз мисля , че вече е време каята да прояде. Периода на хвърляне на хайвера мина и смятам да пробваме на Палеца, Камчия.Това ще стане обаче най-рано в събота, така че ако имате инфо за каята пишете.
Късмет.
Късмет.
- joromercedes
- научил се да хвърля
Там е предпочитаното и от мен место. Предните години около 24 май даваше отличен и в големи количества лихнус и кая , а тази година все още няма. Надявам се тази седмица при добро време да се срещнем там. Аз обикновено спирам не на Палеца , а срещу къщичката , където беше даляна.
-
- научил се да хвърля
в момента изхвърля хайвера, но все още процеса не е свършил. резултатът от последните дни: събота - 3кг средна, 5 часа, 300ml хайвер, неделя - 1кг, 3 часа, 100ml хайвер, салантия и гюрлюк навсякъде, днес - 2кг дребна, 3 часа, 150ml хайвер, също много зверски гладен барбун от 12см нагоре.