Риболов с щека - какво е необходимо.

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Публикувай отговор
петко стоянов

Re: риболов с щека-какво е необходимо.

Мнение от петко стоянов »

Коментираме,че добре си се запасил :wink:
Я кажи плувките с метален кил ли са по-добри за неподвижна вода?
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

петко стоянов написа:Коментираме,че добре си се запасил :wink:
Я кажи плувките с метален кил ли са по-добри за неподвижна вода?
Те тука е голямата уловка бате, но мисля че накрая на този сезон ще мога да ти дам отговара, като всичко ми мине през ръцете. Досега съм ползвам доста повече с карбонови отколкото с метални, но тзи година смятам да наблегна на металните. Но ще видим кое как и що, сега подготовката, пък после генералните изводи. Мисля че Бутника може да се изкаже доста добре за киловете. :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
петко стоянов

Ако ще кълве на пропадане,май е по-добре с метален :roll: по-бързо се изправя плувката :idea:
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

тема за размисъл :

http://www.ribolovec.bg/?p=statia&statiaid=315 :)

http://www.kadekalve.info/index.php/new ... y=20081101

Според мен всичко е много относително.
Клавиатура риба не лови!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Бах аз с щека не съм ловил, но мойте монтажи за боло са същите като вашите за щека. Явно много я глезя рибата :lol:

Металния кил е за по тегаво кълване и условия. Вятър вълни и т. н.
Точно за пропадането си вършат работа, но лично аз си предпочитам фиксиран ваглер и мач когато рибата взема на пропадане.

И един въпрос от мен. Въобразил съм си, че плувките тип морков и са много нечувствителни и дават голямо съпротивление. А дали е така и кой ще ме светне какво им е приложението :oops: :D
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Радвам се, че има още един с непоносимост към морковите :lol: :lol:
Аз пък си ловя кефали по 2 кила с буре на 50 см вода и то от най-евтините на Шекспир :wink:

Белите плувки на Тюбертини снимани от Локал и Бутник са перфектни. И за река и за язовир, малко са нежни но при щеката не е чак такъв проблем :roll:

Има серия плувки на Престън с овална форма, черни от 0,75 до 0,3 грама, перфектната плувка за щека, много здрави с много здраво ухо и покритие. :D

Избягахме малко от темата, та аз лових 2 години с уип на 8 метра само с един ролер от 30 лв, 2-3 колчета и един металек куфар за сядане. До толкова бях свикнал да разгъвам сергията, че се местех за не повече от 10-15 минути :wink:
Та възможно е да се лови и без всички пособия но е по неудобно и по лесно стават поразии
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:wink: :wink: :wink: :wink:

Ивак, морковите са мното подходящи за зайци (ако ме разбираш правилно).
Разликата в чувствителността на плувките с метален и карбонов кил, аз лично не я усещам. Може би защото взех да недовиждам напоследък, а може би защото правя и утежнение на линията.
botkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от botkata »

Аз искам да попитам кои модел штека е препоръчате за начинаещи,коя фирма
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Все ме мъчи 1 въпрос та много ми се иска да го задам на по можещите :
Като говорим за предимства при течение ,вятър и прочие . Дали е недостатък дължината на щеката при по тънка вода дали рибата я вижда и се плаши от нея . :P
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Skorpi написа:Все ме мъчи 1 въпрос та много ми се иска да го задам на по можещите :
Като говорим за предимства при течение ,вятър и прочие . Дали е недостатък дължината на щеката при по тънка вода дали рибата я вижда и се плаши от нея . :P
По Струма чат пат се плашат скобарите от щеката. Достатъчно е да се пусне по-дълга линия от върха до плувката и рибиците се успокояват :wink:

ПП. Така съм чуал :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

chirusa_bg написа:
Skorpi написа:Все ме мъчи 1 въпрос та много ми се иска да го задам на по можещите :
По Струма чат пат се плашат скобарите от щеката. Достатъчно е да се пусне по-дълга линия от върха до плувката и рибиците се успокояват :wink:

ПП. Така съм чуал :lol:
Точно така си е !!!
jaaako
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от jaaako »

Здравейте колеги понеже досега несам попадал в такава ситуация та реших да политам знаещите . Имам щека с два топсета на трето коляно, а днес ходих на един водоем на който се лови платика ,но на доста голяма дълбочина 5-6м и ми се налагаше да разглабям щеката на 5 коляно зада мога да достигна до такава дълбочина.Искам да разбера дали няма друг вариант.Съжалявам но едва от няолко месеца сам притежател на това оръдие на труда.Благодаря.
Gancho800
новобранец
новобранец

Мнение от Gancho800 »

Имам едно въпросче към вас.Тей като съм нов :) и научих страшно полезни съвети в тази тема само едно не ми стана ясно.Да даден водоем когато никога не съм ходил как да измеря дъното с какво се измерва по точно е въпроса преди да си направя такъма за дадения водоем.
Благодаря колиги предварително за компетентните ви мнения и страхотната тема.
петко стоянов

Дъното се мери с дълбокомер-закачен на куката,или с по-големичко олово до повода :wink:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ганчо, няма как. Ще трябва на око да прецениш, колко е дълбоко горе-долу.
Ако пък носиш и друга въдица.....
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”