Съвет за предстоящо състезание

Информация отностно предстоящите състезания и първенства, както и резултатите от тях.

Модератори: Павел Иванов, Кърцата

Публикувай отговор
Brash
новобранец
новобранец

Съвет за предстоящо състезание

Мнение от Brash »

Колеги, за пореден път ви се извинявам за тъпите ми въпроси, но в Шумен на 31 Май предстои състезание по спортен риболов за деца до 13г. Никога не съм ходил на състезание по спортен риболов и исках да ви попитам съвети за некви монтажи и тем подобни.

Повече подробности:
Състезанието се провежда на яз.Белокопитово
Риболов на плувка само с една въдица (може да зема 50, но ловя само с едната от тях)
Изображение
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

недей ги лъжи ..до 14 години е !!! :D
FCSH - isianty !
Brash
новобранец
новобранец

Re:

Мнение от Brash »

isianty написа:недей ги лъжи ..до 14 години е !!! :D
OMG :rolleyes: човек неможе да се обърка :lol: :lol: :lol: :lol:
Изображение
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Съвет за предстоящо състезание

Мнение от гуслар »

Първо разбери каква риба има във водоема ,и коя е най активна в момента.После трябва да си набележиш тактика,дистанция на която ще ловиш, съобразена с въдиците които имаш ,захранка ,стръв и т.н.
И падащата звезда е била изгряваща .
Brash
новобранец
новобранец

Мнение от Brash »

Еми аз присъствах на състезанието за големи пак на същия язовир и хващаха само мн малки каракудки нито един не извади някоя по-едра или пък Шарко....
Изображение
alex_teo
новобранец
новобранец

Мнение от alex_teo »

Здравей,
явно не си гледал много внимателно. "Каракудките" са 100/150 гр.Шаранчета се извадиха, поне аз знам за едно около 400гр, лично го пуснах в живарника си :D , а и няколко "платички"( 400/600гр) се хванаха.
Аватар
lina
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lina »

:D :D :D Не очаквай съществена помощ от форума. За тази цел се искат тренировки и гледане /внимателно гледане / но аз бих ти препоръчала, да заложиш на по-лесните и непритенциозни риби, които са бързи и не изискват кой знае колко умения. Не че някой шарко няма да е от полза, но все пак учасниците едва ли ще са виртуози, хубаво е като се целиш високо да си наясно доколко е постижимо . Това от мен наслука!
А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
Brash
новобранец
новобранец

Мнение от Brash »

Значи да заложа на каракудите :P
Изображение
patrona86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от patrona86 »

На състезание се лови каквото има,често на тренировка е едно,а на самото състезание няма нищо общо.Набележи си тактика и си я следвай,сам реши на какво да заложиш.Който гони големите(бонус) риби е или първи или последен по принцип,за това се ориентирай към най-масовата риба.Като храниш се опитвай да си целиш плувката и много много да не си разпръскаш храната на голям периметър.Храни пред плувката,тоест между теб и плувката,защото когато си на стена винаги имаш наклон и топките малко или много се търкалят, накрая да не стане така, имам риби отпред ама не мога да си стигна петното.Когато около теб ловят ,а ти гледаш ,не бързай да приписваш и да променяш системата на риболов,запомни че който копира някой друг,винаги е най малко втори!Ако вече си сигурен че нещо не е на ред,започваш да играеш с дълбочината,5нагоре ,5 надолу,сменяй куки,стръв ,такъми и т.н.
Приготви си всичко от вкъщи,вързани куки,олова,куковади и тем подобни,ще ти е по лесно на брега.
Дано съм ти бил полезен!
13meters.co.uk е новият дом на Селската Касапница както и на всички статии и репортажи.
Посетете и Фейсбук страницата ми 13meters
Не претендирам за високо спортно майсторство.
Ръководя се от принципа "Риболовът е за разтоварване,а не за натоварване!"
Brash
новобранец
новобранец

Мнение от Brash »

patrona86 написа:На състезание се лови каквото има,често на тренировка е едно,а на самото състезание няма нищо общо.Набележи си тактика и си я следвай,сам реши на какво да заложиш.Който гони големите(бонус) риби е или първи или последен по принцип,за това се ориентирай към най-масовата риба.Като храниш се опитвай да си целиш плувката и много много да не си разпръскаш храната на голям периметър.Храни пред плувката,тоест между теб и плувката,защото когато си на стена винаги имаш наклон и топките малко или много се търкалят, накрая да не стане така, имам риби отпред ама не мога да си стигна петното.Когато около теб ловят ,а ти гледаш ,не бързай да приписваш и да променяш системата на риболов,запомни че който копира някой друг,винаги е най малко втори!Ако вече си сигурен че нещо не е на ред,започваш да играеш с дълбочината,5нагоре ,5 надолу,сменяй куки,стръв ,такъми и т.н.
Приготви си всичко от вкъщи,вързани куки,олова,куковади и тем подобни,ще ти е по лесно на брега.
Дано съм ти бил полезен!
Много ти благодаря !!!Но ме притеснява факта че може да повали като гледам проднозитя :cry:
Изображение
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

Нищо, по интересно ще стане за публиката :D
FCSH - isianty !
Brash
новобранец
новобранец

Мнение от Brash »

Е, колеги утре сутринта е момента на истината ;) ще ви оведомя за резултата ми при първа възможност :butthead: :butthead: :butthead: :butthead:
Изображение
isianty
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от isianty »

Като гледам ще валии ! :D :D :D :D :D :D
FCSH - isianty !
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и Първенства”