Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Маркиране на влакното
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Маркиране на влакното
CrossFire написа:Ето го! След като разпитах Ицо, си го закупих за 8,50 лева от "Офис 1"
Аз си купих на filstar за 10 лв.На вид е почти същия.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Чети внимателно постовете,Дани!А и по тази тема е дискутирано много пъти.Ако не се лъжа в риболов на леко.Щяхте да си икономисате два кинта за една плувка.butnik написа:Използвам го вече 9-10г.и има още за толкова,живот и здраве.Същият е и моя.И няма разлика с тези по риболовните магазини,освен по-ниската цена.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- vlado_fidera
- новобранец
В момента аз използвам черен маркер SCHNEIDER 130 permanent marker.Същия струва 1,50 лв и ми върши чудесна работа поне по време на риболова.Има го по книжарниците и в други разцветки-оранжева,червено и мисля в синьо.
НЕ САМО С НОЖ И ВИЛИЦА В РЪКА, МОГА АЗ ДА ГИ ЛОВЯ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Влади,като се има предвид,че повечето влакна за фидера са с по-тъмен цвят,бялото е по-удачен вариант,а и маркера ,който ти използваш се трие по-трудно мисля.
Аз ползвам ето този

Не знам колко струва-взех го от фабриката където работя но върши прекрасна работа.

Не знам колко струва-взех го от фабриката където работя но върши прекрасна работа.
-
- учете се от него
Та, да попитам- каква е ползата като се маркира влакното
Полза може да има при риболова с мач(или болонезе)- прехвърля се маркирания участък и после се обира линията до него, така че монтажа винаги да е разположен върху захраненото петно. Как ще стане този номер при риболова с фидер, особенно на по-големи дистанции- да речем от порядъка на 60-70метра, а да не говорим и за още по-големи
Точното преценяне на дистанцията на която да се заметне всеки път е по-скоро за малки водоеми и дистанцийки от 35-40 метра и то при доста сериозен опит и практика; и то - пак не виждам и тогава защо ще се прави маркиране на влакното, след като има изградени навици до 50м( примерно), да се цопка винаги в едно и също малко петно; ако тези навици ги няма- то маркировката на влакното отново е излишна
Да, ползва се маркировка на влакното, но основно за това, да може да се закача влакното на клипса винаги на едно и също място
Всякакви други теории и приказки по този въпрос, според мен са празни приказки и погрешни постановки

Всякакви други теории и приказки по този въпрос, според мен са празни приказки и погрешни постановки

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Ами въпреки,че англичаните препоръчват закачането на клипса,аз го отричам,особено пък когато става дума и за големи дистанции.А защо се маркира с маркер,щом не знаеш за какво ,няма смисъл да обяснявам.При мач риболова,за който пишеш ,че не ти е ясен,защо го маркираш,същото е и с фидера.Или ти като замяташ и падне хранилката ,я оставяш и нищо не правиш.Значи темата заради едно твое мнение излиза,че е безсмислена

-
- учете се от него
Къде съм писал че не ми е ясен- я го цитирайbutnik написа:...При мач риболова,за който пишеш ,че не ти е ясен,защо го маркираш,същото е и с фидера.

п.п. на мен и да пишеш и да не пишеш по този въпрос, аз знам за какво става дума; напиши го на тези дето не знаят, макар че маркировка без ползване и на клипс е безсмислена

аз ще ти кажа как:с маркировка става на някой градски басейн, та като прехвърлиш петното с няколко метра да можеш да придърпаш,но с условие че вместо захранка, слагаш омесен хляб достатъчно жилав за да не пада при предърпването.IDA написа:Къде съм писал че не ми е ясен- я го цитирайbutnik написа:...При мач риболова,за който пишеш ,че не ти е ясен,защо го маркираш,същото е и с фидера.И какво му е "същото и с фидера"- нищо общо нямат двете; да не би да хвърляш с фидера на 2-3 метра повече от маркировката и после да придърпваш в петното ( както при мача):lol:
![]()
Или хвърляш точно до маркировката.....
![]()
![]()
п.п. на мен и да пишеш и да не пишеш по този въпрос, аз знам за какво става дума; напиши го на тези дето не знаят, макар че маркировка без ползване и на клипс е безсмислена;интересно ще е да се научи как става само с маркировка- аз например не знам
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Оууууууу,извинявайте,забравям,че карловци сте много големи ПРО-та.Темата я заключвам,явно сме си дали парите на вятъра.И винаги прехвърлям точката на захранване,не ловя с хляб,и ако искаш големи майсторе,заповядай на някой наш турнир с фидер,да ти надуят шушоните непрофесионалистите.Колеги,ние сме много загубени,пишем си за маркировека,а про-тата си мълчат,те за да не им пада храната ,като хвърлят хранилката и чакат сама да се изпъне линията.По молба на колеги,активно участвали в темата,ще я отключа.Това не се отнася за про-тата,те освен СПАМ,нищо друго не знаят.Само постване на статии,без никакви размишления.Шекира,тази ли ти е последната снимка,-на аватара,много си симпатичен,а и ти отиват на физиономията постовете ,които пишеш.