Маркиране на влакното

Модератор: Paublo_Eskobar

ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Маркиране на влакното

Мнение от ma3xa1993 »

CrossFire написа:Ето го! След като разпитах Ицо, си го закупих за 8,50 лева от "Офис 1"
Изображение

Аз си купих на filstar за 10 лв.На вид е почти същия.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

butnik написа:Използвам го вече 9-10г.и има още за толкова,живот и здраве.Същият е и моя.И няма разлика с тези по риболовните магазини,освен по-ниската цена.
Чети внимателно постовете,Дани!А и по тази тема е дискутирано много пъти.Ако не се лъжа в риболов на леко.Щяхте да си икономисате два кинта за една плувка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
vlado_fidera
новобранец
новобранец

Мнение от vlado_fidera »

В момента аз използвам черен маркер SCHNEIDER 130 permanent marker.Същия струва 1,50 лв и ми върши чудесна работа поне по време на риболова.Има го по книжарниците и в други разцветки-оранжева,червено и мисля в синьо.
НЕ САМО С НОЖ И ВИЛИЦА В РЪКА, МОГА АЗ ДА ГИ ЛОВЯ
НЕКА ТРЪГВАЙКИ СИ ОТ ВОДОЕМА ПОСЛЕДНОТО КОЕТО ОСТАВА СЛЕД НАС ДА СА СТЪПКИТЕ НИ
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Влади,като се има предвид,че повечето влакна за фидера са с по-тъмен цвят,бялото е по-удачен вариант,а и маркера ,който ти използваш се трие по-трудно мисля.
aisfish
новобранец
новобранец

Мнение от aisfish »

Аз ползвам ето този
Изображение
Не знам колко струва-взех го от фабриката където работя но върши прекрасна работа.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Та, да попитам- каква е ползата като се маркира влакното :roll: Полза може да има при риболова с мач(или болонезе)- прехвърля се маркирания участък и после се обира линията до него, така че монтажа винаги да е разположен върху захраненото петно. Как ще стане този номер при риболова с фидер, особенно на по-големи дистанции- да речем от порядъка на 60-70метра, а да не говорим и за още по-големи :idea: Точното преценяне на дистанцията на която да се заметне всеки път е по-скоро за малки водоеми и дистанцийки от 35-40 метра и то при доста сериозен опит и практика; и то - пак не виждам и тогава защо ще се прави маркиране на влакното, след като има изградени навици до 50м( примерно), да се цопка винаги в едно и също малко петно; ако тези навици ги няма- то маркировката на влакното отново е излишна :idea: Да, ползва се маркировка на влакното, но основно за това, да може да се закача влакното на клипса винаги на едно и също място :idea: :idea: :wink:
Всякакви други теории и приказки по този въпрос, според мен са празни приказки и погрешни постановки :wink:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ами въпреки,че англичаните препоръчват закачането на клипса,аз го отричам,особено пък когато става дума и за големи дистанции.А защо се маркира с маркер,щом не знаеш за какво ,няма смисъл да обяснявам.При мач риболова,за който пишеш ,че не ти е ясен,защо го маркираш,същото е и с фидера.Или ти като замяташ и падне хранилката ,я оставяш и нищо не правиш.Значи темата заради едно твое мнение излиза,че е безсмислена :D :D :D
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

butnik написа:...При мач риболова,за който пишеш ,че не ти е ясен,защо го маркираш,същото е и с фидера.
Къде съм писал че не ми е ясен- я го цитирай :D И какво му е "същото и с фидера"- нищо общо нямат двете; да не би да хвърляш с фидера на 2-3 метра повече от маркировката и после да придърпваш в петното ( както при мача):lol: :lol: :lol: Или хвърляш точно до маркировката..... :roll: 8)

п.п. на мен и да пишеш и да не пишеш по този въпрос, аз знам за какво става дума; напиши го на тези дето не знаят, макар че маркировка без ползване и на клипс е безсмислена :idea: ;интересно ще е да се научи как става само с маркировка- аз например не знам 8)
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

IDA написа:
butnik написа:...При мач риболова,за който пишеш ,че не ти е ясен,защо го маркираш,същото е и с фидера.
Къде съм писал че не ми е ясен- я го цитирай :D И какво му е "същото и с фидера"- нищо общо нямат двете; да не би да хвърляш с фидера на 2-3 метра повече от маркировката и после да придърпваш в петното ( както при мача):lol: :lol: :lol: Или хвърляш точно до маркировката..... :roll: 8)

п.п. на мен и да пишеш и да не пишеш по този въпрос, аз знам за какво става дума; напиши го на тези дето не знаят, макар че маркировка без ползване и на клипс е безсмислена :idea: ;интересно ще е да се научи как става само с маркировка- аз например не знам 8)
аз ще ти кажа как:с маркировка става на някой градски басейн, та като прехвърлиш петното с няколко метра да можеш да придърпаш,но с условие че вместо захранка, слагаш омесен хляб достатъчно жилав за да не пада при предърпването.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Оууууууу,извинявайте,забравям,че карловци сте много големи ПРО-та.Темата я заключвам,явно сме си дали парите на вятъра.И винаги прехвърлям точката на захранване,не ловя с хляб,и ако искаш големи майсторе,заповядай на някой наш турнир с фидер,да ти надуят шушоните непрофесионалистите.Колеги,ние сме много загубени,пишем си за маркировека,а про-тата си мълчат,те за да не им пада храната ,като хвърлят хранилката и чакат сама да се изпъне линията.По молба на колеги,активно участвали в темата,ще я отключа.Това не се отнася за про-тата,те освен СПАМ,нищо друго не знаят.Само постване на статии,без никакви размишления.Шекира,тази ли ти е последната снимка,-на аватара,много си симпатичен,а и ти отиват на физиономията постовете ,които пишеш.
Заключено

Обратно към “Риболов на фидер”