диетична дребна рибка

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
hvdragon
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 118
Регистриран на: Съб Окт 06, 2007 7:59 am
Местоположение: Варна

диетична дребна рибка

Мнение от hvdragon »

такааааа, жлъчката се обади тези дни да спра с пърженето и така се роди този еликсир.
дребосък: в случая попчета и гюмюш /атерина/сребърка/, сигурно става и с друга, но в момента морето това дава. в едно съдче се кипва зехтин, оцет, сол, черен пипер, смачкан чесън, бахар, девисил/лющян, люти чушки, винце и малко вода. 2 -3 минути след като заври се изсипват рибките. като побелеят се вадят и се слага новата партида да поври. това е. екологично чисто и много ароматно. но най-интерсното следва. ако не успеете да я изконсумирате всичката топла, залейте я с маринатата, похлупете и сложете в хладилника. на другият ден ще имате превъзходно желирано мезе за грозданката.
Аватар
lina
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 334
Регистриран на: Вто Яну 29, 2008 5:39 pm
Местоположение: Kanzas City или по нашенски Казанлък :)))

Re: диетична дребна рибка

Мнение от lina »

ммм звучи вкусно и здравословно :wink: Ще пробвам обезателно !
А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
Аватар
paceto67
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 726
Регистриран на: Пон Авг 06, 2007 3:47 pm
Местоположение: Ловеч

Re: диетична дребна рибка

Мнение от paceto67 »

:tonqe: :tonqe: :drinkers:
Не карай като пиеш Изображение

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Аватар
MAESTROTO
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 304
Регистриран на: Пон Май 28, 2007 5:43 pm
Местоположение: Varna

Re: диетична дребна рибка

Мнение от MAESTROTO »

Много добре звучи рецептата,ще я пробвам.
Кефа цена няма!
Radush
новобранец
новобранец
Мнения: 41
Регистриран на: Нед Апр 12, 2009 11:18 am
Местоположение: Варна

Re: диетична дребна рибка

Мнение от Radush »

Благодаря за рецептата!
Установихме, че попчето не е така лесно да се яде в тоя вид, както при пърженото, особено по големите просто не са за всеки - костите хем не са много големи, хем не могат да се ядат(аз си ги хапвах повечето де). Тъй като не изядохме всичките риби една част ги обелихме(много лесно), обезкостихме и ги заляхме със прецедената марината. Ще видим утре какво ще стане. Малко много дойде оцета, така че внимавайте с него.
Хавайски копиехвъргач!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”