Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

НЕГОВАН
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Обратна връзка:
НЕГОВАН
Здравейте на всички колеги риболовци,
Реших да споделя с вас малко информация от днешният си излет. За пръв път ходя за риба на баластриерата в с. Негован, и останах приятно изненадан. Разочарован съм само от пътя, и малкото ми свободно време, но какво да се прави. За съжаление риболова не беше от най-резултатните, но успях да излъжа няколко едри уклеи и червеноперки. Клъвнаха и костури, но доста дребни. Ползвах захранка на Ван Дер Енде, и стръв бял червей. Рибите улових на дълбочина около 1,5 м, на плувка 4 гр /заради силния вятър на моменти/, основно влакно 0,12 повод 0,9 и кука номер 16. Останалите колеги около мен имаха същият успех, което до някъде ме успокоява
/поне съм избрал правилната тактика/. Предполагам, че рибите не са толкова активни заради пълнолунието. За пръв път пиша във форума, и се надявам инфото да ви е от полза. В бъдеще мисля да посещавам този водоем по-редовно и ще ви държа в течение
. Пожелавам успех и трофейни риби на всички риболовци, и не забравяйте след риболов, да почиствате боклуците след себе си.
Реших да споделя с вас малко информация от днешният си излет. За пръв път ходя за риба на баластриерата в с. Негован, и останах приятно изненадан. Разочарован съм само от пътя, и малкото ми свободно време, но какво да се прави. За съжаление риболова не беше от най-резултатните, но успях да излъжа няколко едри уклеи и червеноперки. Клъвнаха и костури, но доста дребни. Ползвах захранка на Ван Дер Енде, и стръв бял червей. Рибите улових на дълбочина около 1,5 м, на плувка 4 гр /заради силния вятър на моменти/, основно влакно 0,12 повод 0,9 и кука номер 16. Останалите колеги около мен имаха същият успех, което до някъде ме успокоява

-
- ще става разбирач
Re: НЕГОВАН
Добре дошъл във форума
Мерси за информацията и браво за добрия излет 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Сърдечно Благодаря и НАЗДРАВЕ 

-
- разбира нещата
- crazybot
- фен клуб-скобар
В сряда на Санчо Панса имаше 10-15 човека и никои не беше хванал нищо, на Чепинци от към дигата си имаше хора въпреки забраната , по реките по околовръстното (Църна бара ,Блато и разните каналчета ) пак имаше много хора нищо ,че е забрана. Лошото , че си забравих телефона та не звъннах на ИАРА ама то и да бях звъннал кел файда 

-
- научил се да хвърля
На негован на платеното има ли щуки и заплаща ли се улова?
Ще използвам темата за допълнителна информация за Негованската баластриера с няколко снимки правени днес на 9-ти май.

долните снимки са от Санчо Панса-Негован малкият

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Много се радвам, че има и други колеги, които дават инфо за баластриерата и т. нар. "Санчо Панса"
. Тъй като обмислям нов излет пак на баластриерата, ще помоля тези от вас, които са по-запознати от мен, да ме ориентират какви риби се въдят там, каква е резултатната стръв и метод на риболов, и евентуално кои са дашните места
. Предварително благодаря на всички за съдействието, и се надявам темата да продължи да ни дава актуална информация и в бъдеще. НАСЛУКА

Има почти всичко,но помалко.Много е изтарашен горкият гьол....Никога не е бил под забрана и винаги се намират бракониери ,които ловят с по голям брой въдици и с по различен монтаж от разрешеният.
Но, има каракуда,уклей,бабушка,лин,шаран,
европейски неканален сом,щука ,костур,бяла риба.Може да съм пропуснал някой вид ,някой специалист ще каже.Места е много различно,там в големият залив,където копаят, целият бряг покрай дигата,около шаварите/каквото е останало от тях/ и
в долната част на езерото/откъм Чепинци/.Иначе най резултатно е с лодка ,можеш да облавяш всичко и навсякъде-но за който има такава...Допреди две години имаше и доволно много раци ,сега нещо изчезнаха.Наводнението през 2005 г. омеша рибите в района,но неможа да достигне Негованската баластриера-в Чепинската има и платика,но тя сега е под забрана.
Пускайте рибите обратно,ако не смятате да ги консумирате,пускайте си останалите рибки от живата стръв и пазете брега и природата чисти-за да хващате риби и да релаксирате в красива и чиста обстановка.

европейски неканален сом,щука ,костур,бяла риба.Може да съм пропуснал някой вид ,някой специалист ще каже.Места е много различно,там в големият залив,където копаят, целият бряг покрай дигата,около шаварите/каквото е останало от тях/ и
в долната част на езерото/откъм Чепинци/.Иначе най резултатно е с лодка ,можеш да облавяш всичко и навсякъде-но за който има такава...Допреди две години имаше и доволно много раци ,сега нещо изчезнаха.Наводнението през 2005 г. омеша рибите в района,но неможа да достигне Негованската баластриера-в Чепинската има и платика,но тя сега е под забрана.
Пускайте рибите обратно,ако не смятате да ги консумирате,пускайте си останалите рибки от живата стръв и пазете брега и природата чисти-за да хващате риби и да релаксирате в красива и чиста обстановка.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Данчо, много ти благодаря, ще ми е от полза.