Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

батерия за сонар?каква и от къде?
Модератори: emo vasilev, Кърцата
-
- ще става разбирач
батерия за сонар?каква и от къде?
здравейте,не ми се е налагало да пиша в този подфорум, ама на , налага се .Шурито си взе сонар ,гармин
но животинката си няма батерия, има да се върже към захранването на лодката(акумулатора),та пита има ли
вариант за батерия ,презареждаема, (казали му че тия за сот системите стават),откъде се купуват(поръчват)
КИРО, ти си жичкаджия още от време оно помагай.
благодаря предварително.
не съм написал модела точно, предполагам , че всички ползват стандартен ток.
наздраве и наслука
но животинката си няма батерия, има да се върже към захранването на лодката(акумулатора),та пита има ли
вариант за батерия ,презареждаема, (казали му че тия за сот системите стават),откъде се купуват(поръчват)
КИРО, ти си жичкаджия още от време оно помагай.

благодаря предварително.
не съм написал модела точно, предполагам , че всички ползват стандартен ток.
наздраве и наслука
Последно промяна от grizmin на Пон Мар 23, 2009 8:42 am, променено общо 1 път.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
- ioska70
- научил се да хвърля
Re: батерия за сонар?каква и от къде?
От автогарата като тръгнеш към Макдоналдс по Владислав от лявата страна в третата къща преди керхер/миещата техника/.Та има различни по външни размери и ампер часове. Марко Поло е много прав за зарядката послушаи го.
Наслука.
-
- ще става разбирач
благодаря за съветите, проблема е че лодката е гумена с двутактова ямаха, ако беше с кабина и
голям двигател със ток и захранване това си е логичното свързване,пей сърце дето се вика.
ще предам,какво сте казали(написали),пък той да си прецени,аз съм като багаж,само въдици и малко коняк,
а той е шкипера,навигатора и боцмана.
наслука и благодаря още веднъж.
голям двигател със ток и захранване това си е логичното свързване,пей сърце дето се вика.

ще предам,какво сте казали(написали),пък той да си прецени,аз съм като багаж,само въдици и малко коняк,
а той е шкипера,навигатора и боцмана.
наслука и благодаря още веднъж.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
grizmin,Гледам са ти отговорили вече.
А за зарядно,Шурито има един фенер - Маклауд,
за зареждане на батерията си купи едно изправителче / от тия с различните видове напрежения /,с него си зарежда батерията.
Мисля,че такова ще ти свърши работа.
А за зарядно,Шурито има един фенер - Маклауд,
за зареждане на батерията си купи едно изправителче / от тия с различните видове напрежения /,с него си зарежда батерията.
Мисля,че такова ще ти свърши работа.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
КИРО ,благодаря за идеята,шуритата са голяма работа
, особено ако трябва да се ходи за риба,
а няма кой да настъпи жената по мазола....

а няма кой да настъпи жената по мазола....
-
- вече хвърля и на тежко
Моля колегите които разбират повече от електроника да ми помогнат с един избор.Искаме да си вземем с колегата една батерия за сонара "Humminbird Fishfinder 565" и зарядно за нея.Долу давам лик към двата артикула.Въпроса ми е подходящо ли е това зарядно за тази батерия.Иначе батерията трябва да е подходяща според спецификациите на сонара - 12V 7Ah.Зарядното ме притеснява дали става да не объркам нещо....
http://batteryshop-bg.com/74/75/356.html
http://batteryshop-bg.com/2/36/214.html
Приемам и всякакви други съвети, ще съм ви много благодарен ако ми помогнете в избора.
http://batteryshop-bg.com/74/75/356.html
http://batteryshop-bg.com/2/36/214.html
Приемам и всякакви други съвети, ще съм ви много благодарен ако ми помогнете в избора.

-
- вече хвърля и на тежко
Да, наистина са дебелички цените, но пък ако е живот и здраве дълги години да се ползуват, съм склонен да платя.Между другото един мой приятел електротехник ми даде идея, която може да е полезна и на други.Предложи да ми направи модификация на обикновено зарядно за автомобилен акумулатор, като свърже към него крушка, която там да намалявала напрежението ли, големината на тока ли, и щяло да стане пак идеално.Той щял да замери там каквото трябва и да го настрои точно както е необходимо и да сложи крушка колкото вата трябва.Каза че не било никакъв проблем това.

- spookymiro
- ще става разбирач
Здравейте,
Аз тази година мисля да направя следното - ще си купя един акумулатор за кола 44 А/ч. Не е кой знае колко голям и струва на цената на три акумулаторчета по 7 А/ч. Хем ще си го зареждам със зарядното, хем няма да се чудя колко акумулаторчета по 7 А/ч да нося при едноседмичен излет. Слагат се две щипки тип крокодили на края захранвашия кабел на сонара и готово.
При необходимост от зареждане в полеви условия паля колата и го връзвам с кабелите за запалване паралелно на акумулатора на колата. Да не говорим за допълнителнителните екстри, които позволява такъв акумулатор - например може да си го сложиш където искаш и да си закачиш лампа на 12V. Тези дето ги продават по магазините за авточасти са 8 вата, което означава, че ще харчат ток 2 ампера за 3 часа работа нонстоп. Така не е задължително колата да ти е близо до мястото където искаш да ти е светло, не опъваш десетки метри кабели и не се притесняваш дали ще запалиш в края на излета.
Поздрави!
Аз тази година мисля да направя следното - ще си купя един акумулатор за кола 44 А/ч. Не е кой знае колко голям и струва на цената на три акумулаторчета по 7 А/ч. Хем ще си го зареждам със зарядното, хем няма да се чудя колко акумулаторчета по 7 А/ч да нося при едноседмичен излет. Слагат се две щипки тип крокодили на края захранвашия кабел на сонара и готово.
При необходимост от зареждане в полеви условия паля колата и го връзвам с кабелите за запалване паралелно на акумулатора на колата. Да не говорим за допълнителнителните екстри, които позволява такъв акумулатор - например може да си го сложиш където искаш и да си закачиш лампа на 12V. Тези дето ги продават по магазините за авточасти са 8 вата, което означава, че ще харчат ток 2 ампера за 3 часа работа нонстоп. Така не е задължително колата да ти е близо до мястото където искаш да ти е светло, не опъваш десетки метри кабели и не се притесняваш дали ще запалиш в края на излета.
Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
- spookymiro
- ще става разбирач
Тегло с електролита 12,5кг!
А и не го носиш постоянно, освен ако не си някой фитнесмен да правиш бицепс докато тролиш или кльонкаш
http://www.iskra-bg.com/
Поздрави!
А и не го носиш постоянно, освен ако не си някой фитнесмен да правиш бицепс докато тролиш или кльонкаш

http://www.iskra-bg.com/
Поздрави!
-
- вече хвърля и на тежко
Тия направо ме разбиха от тоя магазин.Този модел зарядни ги били спрели вече от внос и имали друг модел http://batteryshop-bg.com/2/36/211.html.Като го погледнах 125 лева!Е няма начин.Чак пък 125.Ще взема да направя точно както spookymiro казва.Ще си взема един 44 Ah, все пак двама човека сме, пък и колко му е от колата до лодката да се пренесе.
P.S. Междувременно открих това.Я кажете дали става за тези 12V батерийки този http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... %D3-%C2%CE
P.S. Междувременно открих това.Я кажете дали става за тези 12V батерийки този http://www.tpetrov.com/search.php?prod= ... %D3-%C2%CE

- spookymiro
- ще става разбирач
За предпочитане е да вземеш зарядно, което зарежда до 10% за час от капацитета на акумулатора. Това удължава живота му.Reo написа:Тия направо ме разбиха от тоя магазин.Този модел зарядни ги били спрели вече от внос и имали друг модел http://batteryshop-bg.com/2/36/211.html.Като го погледнах 125 лева!Е няма начин.Чак пък 125.Ще взема да направя точно както spookymiro казва.Ще си взема един 44 Ah, все пак двама човека сме, пък и колко му е от колата до лодката да се пренесе.
Гледам, че си намерил много хубав сайт за електроджаджи. Аз си пазарувам редовно от тях - коректни са и ти пращат всичко с наложен платеж по куриер още на другия ден.
Така и така сме отворили дума за тоците, да препоръчам още една джаджа

Направих си и десетина метра кабел с щепсел и фасунга от другия край. При необходимост от повече светлина си включвам една от онези енергоспестяващите крушки, дето харчат малко а светят много. Имам една 23 ватова а свети като 130 ватова крушка с нажежаема жичка. Едната от белите дето съм ги показал в "Къде кълве", темата за Славовица, ми беше направила на топка и трите въдици в два през ноща. Включих си лампата ( общата консумация на лампата и инвертора е 2,3 ампера за час) и стана ден

За тези, които не знаят как да си сметнат разхода на ток от акумулатора и да си правят сметката - делите мощността във ватове (пише я на всеки уред) на 12 (напрежението на акумулатора) и получавате разхода в ампери за час. Например енергоспестянащата крушка, която споменах по-горе е 23 вата, което означава, че харчи почти 2 ампера за час. Плюс 0,3 ампера разход на инвертора при неговата работа се получава обща консумация от 2,3 ампера за час.
Освен това си купих от онези неоновите лампи дето трепят с ток насекомите. Ефекта бе поразителен. Сложихме я на масата на около 2 метра от нас и нямахме нито едно попадение от хвъркатите кръвопийци. Само дето трябва да се чисти (внимателно за да не се допрат външните решетки до вътрешната, че като включиш после ще направиш късо) всяка сутрин, защото по мрежата се полепван много насекоми и намаляват значително ефективноста на лампата.
Ако пък ни трябва повече мощност на 220 волта, може да се вземе UPS, куче марка. Аз си купих за 60-70 лева такъв 690VA (окоро 400 вата), който вътре имаше акумулатор 12 волта 7 амперчаса. Махнах акумулаторчето ( цената е тридесет и нещо лева, чисто нов е и си става за ползване) и пуснах по-дълги кабели с крокодили накрая, които ги закачам направо към акумулатора на колата. На празен ход UPS-а харчи 1 ампер за час но пък позволява включването на по-мощни консуматори. За препоръчване е това да става за кратко време или при работещ двигател, щото 400 вата са си консумация от 33 ампера за час.

Поздрави!
-
- вече хвърля и на тежко
Значи ако правилно съм те разбрал да гледам ако батерията е примерно 7 Ah, зарядното да е с изходна големина на тока около 0.7 Ah? И за кой от двата сайта по-горе говориш, че два съм написал, да знам за кой става дума - Batteryshop.bg или Tpetrov.com 

- spookymiro
- ще става разбирач
tpetrov.comReo написа:Значи ако правилно съм те разбрал да гледам ако батерията е примерно 7 Ah, зарядното да е с изходна големина на тока около 0.7 Ah? И за кой от двата сайта по-горе говориш, че два съм написал, да знам за кой става дума - Batteryshop.bg или Tpetrov.com
Това са инверторите ама този моя явно е свършил. До 150 вата са на запалка, останалите с кабели директно на акумулатора.
http://tpetrov.com/search.php?s=%C8%CD% ... 0%D2%CE%D0
За малките акумулатори ще станне обикновенно изправителче.
Аз бих пробвал това или нещо от сорта (с уговорката че ако имам избор първо ще го измеря как работи ):
http://tpetrov.com/search.php?prod=CH+A ... %D3-%C2%CE
Поздрави!
- ceno cenov
- разбира нещата
Колеги кажете с какво ги зареждате тез акумулатори от охранителните системи 12V/7.2Ah. Аз неуспях да го заредя моят по никакъв начин. Казаха ми че си се зареждат със специално зарядно тъй като вътре в тях си имало и електроника... и т.н. Ако някои знае да помага, че инак трябва да мъкна този от колата.... 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Аз имам 12В, 7А гелов акумулатор. Занесох зарядното за колата на един жичкджия, той запои някаква крушка, която при зареждане сваля ампеража и за около час-два акумулатора ми е зареден.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...