Язовир Босилковци,до град Бяла,Русенско-30.04-04.05.2009

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

naantaizmak
новобранец
новобранец

Язовир Босилковци,до град Бяла,Русенско-30.04-04.05.2009

Мнение от naantaizmak »

Ходих там за 5 дни.От 30.04 до 04.05.2009. Всяка година по 2-3 пъти ходя там,макар да съм от София.260 км път в едната посока,но си заслужава.Трябва човек да познава язовира и условията и няма да има никакви проблеми.Домакинът бай Илия и неговият син Николай са страхотни хора.Язовирът е платен разбира се.Такса 2 лева на човек,без ограничение на броя въдици.Шаран 5лв/кг,ако сам си хванеш,и ако няма слука по 6 лв /кг от собственика.Има бял амур,сом и разбира се каракуда,която е безплатна и се лови дето се вика нон стоп.В момента масовите екземпляри са от сорта на педя,но чат пат се закачат и по-едри,но само на някои места.Непознаващите водоема хора се настаняват бързо на някое близко място и остават разочаровани от непрестанно кълване на миникаракудки.Техните "батковци,бащи и баби" са на доста по-отдалечените места от входа на язовира.Тук е мястото да кажа,че автомобили до язовира не се допускат,от съображения за сигурност на рибата.Багажа се проверява на излизане.Има достатъчно голям "паркинг".Има бира и кока кола(студена).Принципно може да ви се изпече шаран или друга риба на барбекюто на бай Илия,Става страхотно.Може да ви се направи рибена чорба,ако останете за повече време.Тогава се плаща по 7лв на риба до 1 кило и ако е над кило се доплаща по тарифата. :D По принцип риболова е разрешен само по светло.Маломерните риби а и тези които не искате да взимате и да плащате,се пускат обратно във водоема,стига да не са наранени смъртоносно.Каракудата не влиза в това число.
Аватар
kaminero65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Язовир Босилковци,до град Бяла,Русенско-30.04-04.05.2009

Мнение от kaminero65 »

Аман от реклами бе братчед.Ти ли дето си от София/пък кой знае и дали наистина си от София/ и това ти е първото мнение във форума ще ни учиш къде да ходим за риба в Русенска област?А това че водоема се точи всяка година и се оставя само ситната каракуда не го споменаваш - нали?Че няма удобен подход към бреговете и трябва да си мъкнеш багажа като луд на 300-400 м - майната му а?Ти като си пресен пресен на гьола какво хвана - нещо снимков материал да имаш?Ама не - пишем едни романи дълги дълги и неподплатени с нищо.Аре ходи си лепни някой билборд по пътя Русе-София за тоя язовир
Team Milo - feel the difference
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Привет naantaizmak!Посочи ми на лично съобщение една причина,поради която да отключа темата!
Преди това прочети ПРАВИЛАТА!

Добре дошъл/а!И успех занапред! ;)

-----------------------

Получих ЛС и отключвам темата!
Местя я в "Информация"! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
naantaizmak
новобранец
новобранец

Мнение от naantaizmak »

Има шаранчета по около кило,хванахме и то доста.Има и доста по-дребни,които пускаме.Хванахме и един бял амур 2.2 кг,на ъгъла между тополите и стената.Каракуда до изсъхналото дърво,при стръмния бряг,но с лодката беше по-лесно :) Дребната каракуда е почти навсякъде,особено на бял червей,а подходящата(от педя нагоре)-на жито.Шаранчетата на дъно на пружина и на царевица.Хванахме и 2-3 на малко рибе,колкото и да е странно.
Аватар
kaminero65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaminero65 »

naantaizmak написа:Има шаранчета по около кило,хванахме и то доста.Има и доста по-дребни,които пускаме.Хванахме и един бял амур 2.2 кг,на ъгъла между тополите и стената.Каракуда до изсъхналото дърво,при стръмния бряг,но с лодката беше по-лесно :) Дребната каракуда е почти навсякъде,особено на бял червей,а подходящата(от педя нагоре)-на жито.Шаранчетата на дъно на пружина и на царевица.Хванахме и 2-3 на малко рибе,колкото и да е странно.
Колега заповядай след забраната на още 65 км след Босилковци - в Русе на Текето.Каракудите са по 300 до 800 грама,шарана вече средния е 2.5-3 кг,амури има и като подводници - до 10-12 кг.И сом има,и бяла риба има,и уклей по педя има.И бабушки пуснаха тая година.Щуки има около 2-3 кг,костурите са около половинка.ААААААА и на 16 април зарибиха с 5000 амурчета по 100 грама.И Е С БИЛЕТ,3 ЛВ НА ПРЪЧКА - РИБАТА НЕ СЕ ПЛАЩА.АРЕ И ОТ МЕНЕ МАЛКО РЕКЛАМА :D
Team Milo - feel the difference
naantaizmak
новобранец
новобранец

Мнение от naantaizmak »

Може,ще мина някой път,не е изключено. И... каква ми е далаверата за реклама? Просто мнение за язовира и за арендаторите.Аз съм доволен.Тук около София има много по-добри водоеми,на които също ходя и условия от сорта на - 3 лева за пръчка и рибата не се плаща са ми писнали.Аз ходя и на един дето се плаща 8 лева на пръчка и рибата не се плаща,но се хваща :)
0940
новобранец
новобранец

Мнение от 0940 »

Каде може да се ходи на риболов в русенско
edd
новобранец
новобранец

Мнение от edd »

Абе я ме ориентирайте къде е това "ТЕКЕТО" ,че само чета за него .Може и да го посетя.
pesho76
новобранец
новобранец

Мнение от pesho76 »

kolegi,zdraveite.ot ruse sum i hodih na teketo edna sedmica vseki den mu4im q samo na pluvka na malkoto ezero mu vikame.tam e samo s bilet.purvite 2 dena sled zabranata hvanahme za okolo 2 4asa 15 karakudi ot po okolo 300-400 gr.sled tova ne ni butna.ima mnogo pop4eta koito kulvut na vsi4ko,daje i na carevica.ina4e na golqmoto ezero trqbva zdravo hranene na duno i 6te imate 6ans za 6aran ili amur,no ne puskat s lodki da zahranvate.no vie 6te izmislite na4in :) tova e ot mene dano sum pomognal s ne6to.uspeh
colorado
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от colorado »

преди 2 седмици бях там..пълна скръб нито 1 рибе на фанах; бях точно кадето свършват тополите и почва стената...захранвах с доста неща..бяхме трима..другите 2ма хванаха по няколко тарана но нищо повече..едвали скоро че ида пак там...2005 ходих за прав там и наистина има много ама много тарани...сега е много ама много нищо...само дето бихме 50 км натам...тряаше да бодна поне едното от прасетата там...6 парцала си обикаляха около язовира...парвия пат като бях арендатора обикаляше язовира вместо с псе с прасе...интересното е че то си го следваше... :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”