Невероятен фурор на Батак!!! 02-04.07

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Невероятен фурор на Батак!!! 02-04.07

Мнение от Dobrev »

Колеги, сега ще ви разкажа какви ги свършихме на язовир Батак в последните 3 дена. Никога не съм се връщал от риболов по-удовлетворен! Наистина риболовът беше уникален.
Отидохме петък следобяд, разпънахме биваците. Настанихме се на около 100 метра след контрастената на язовира, точно преди едно заливче, известно като "дупките", тъй като при спаднала вода там остават езерца и сега дълбочината беше около 4 метра - перфектно, заветно място за риболов на плувка. Вляво от тях заложихме дънната артилерия на доста по-полегатия и плитък бряг. Вкарахме с лодка на стотина и нещо метра. Вечерта нямахме много време за риболов, докато ръзпънем "циганията". Готвехме се за другия ден. През нощта на дъно удариха няколко яки каракуди, за да дойде събота сутрин. В заливчето с директните телескопи започна яка фиеста. Ловихме на торен и бял червей, жито и хляб. Не даваше да пуснеш стръвта във водата. Предимно удряха каракуди от 200 грама до почти кило. Чат пат праскаше по някоя от огромните баташки бабушки 300-400 грама. Рано сутрин излезе и някой едър костур по между другото. Рибата кълвеше почти до обяд непрестанно и живарниците се издуваха бързо бързо - добре, че бяха обемисти. След като понапече и каракудата спря да кълве започна надхитрянето с бабушките - кълвяха доста по-капризно от сутринта на жито или хляб (троха), като често ги сваляха без да се закачат. Към 12-1 часа рибата спря и епизодично излизаше някоя дърта бабушка. Привечер отново имаше леко активизиране, но далеч от сутрешния фурор. На дънните преди стъмване хванахме 1 шаран - кило, и един скъса. През нощтта към 3-4 часа докато седях на нощна вахта край дънните пробвах със светеща плувка в "дупката". Рибата се беше събрала яко на целодневно мятаната захранка. Извадих с директния 2 шаранчета по 300-400 грама, които пуснах и 5 от най-яките бабушки. Едната имаше половин кило. Чакахме с нетърпение сутрешната серия в неделя, но... от нея нямаше и следа. В неделя едва няколко каракудки и бабушки и това си беше за цял ден. Рибата беше избягала някъде. На тръгване дойде време за равносметка. Имахме без да казвам голяма дума над 30 килограма риба за компания от 5 човека. Повечето риба, естествено пуснахме обратно, като взехме само умрелите вече бабушки и най-едрите каракуди. Аз като вечния статистик се заех да преброя всичко. Имахме 45 каракуди, 60 бабушки, 30 костура, 1 шаран. Невероятен излет се получи с много риба и мнага емоции, най-важното и на прекрасната природа на язовир Батак. Жалко само дето не излъгахме поне един, от онези големи диваци шарковци, които се шляпаха през нощтта пред нас.
Fishing Forever
kuneca
новобранец
новобранец

:)))

Мнение от kuneca »

Kolega kazax ti 4e na Batak prirodata e prekrasna puk i ima dosta ribi4ka!!Radvam se 4e ste izkarali mnogo dobre!:)))
Аватар
altavoto_me4e
научил се да хвърля
научил се да хвърля

bravo berder

Мнение от altavoto_me4e »

bravo berder ti napravo si gi razkatal a karakudite koito si xvanal dobri li bqxa v smisal miri6e li na blato i bokluci ili si bqxa godni znam 4e ne moga da sravnqvam lobo6 i batak no az xodix na lobo6 i gi skasax vsi4ki karakudi smardqxa na tinqk i bokluci
vse pak pozdravleniq za ulova

NASLUKA!!! :D :D :D
Аватар
ivanka
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от ivanka »

Привет Добрев,
бравос за успешния уикенд :D малко хора могат да се похвалят с подобен улов :D
За яз.Батак мога да кажа само много добър язовир, осран от къмпингуващите и риболовстващите там :cry: :? като почти навсякъде между другото. Ходила съм веднъж там, миналата година но беше голяма мръсотия :? Иначе риба даваше добре и тогава, ловихме предимно костури.
Аватар
Fishing_Fan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Fishing_Fan »

Браво на Майстор Добрев :),все така да му късмета :).
Жалко за мене,не успях да ходя на Бели Лом,дъртият (Баща ми) се разболя :(,A аз не съм свършил даскало,стажувам в елитно заведение :).Кулинар съм :)
Винаги ще има и някои ден :)
паци
новобранец
новобранец

Мнение от паци »

Евала Добрев даваш ми много ценна информация.Аз не мога да накарам моите охльови да отидем на Батак но след тази твоя фиеста ще ги замъкна до там.Ще ми помогнеш много ако имаш някаква информация за Бебреш.Не сме ходили там от 2г.Още веднъж поздравления за прекрасния улов.
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

Нищо не мога да ти кажа за Бебреш! Но за Батак съвет от мен е да хванете местата в това дълбокото заливче, иначе нямате големи шансове на плувка в района.
Fishing Forever
паци
новобранец
новобранец

Мнение от паци »

Благодаря за съвета.Ако някой знае нещо за Бебреш нека бъде така добър да сподели.И при следващия излет никой да не се прибира без риба. НАСЛУКА
Аватар
Luba
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Luba »

Браво колега Добрев!
Аз бях на "Пясъчник". Малко риба, много едри комари и цигани - повече от комарите! От "Искър"-о по-комфортно нема!
fishingman

Мнение от fishingman »

nqma kakvo da vi kazvam , ako iskate me poslushaite, elate na Montana da vidite za kav ribolov stava vapros :lol: . Tova e za sa NASLUKA
Гост

Мнение от Гост »

:( къде на Монтана де уточни малко пък може и да дойдем :)
А.Ангелов
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от А.Ангелов »

Да ви кажа една жалка сличка която се случи на яз.Батак на 01.07.2006г.
Значи отидохме на язовира и се настанихме малко преди "Контра стената". Бяхме двама човека. Към 21:30 дойде при нас пазача който пази контрастената и ни помоли един от нас да му помогне да си рапъне мрежата :shock: . Ние любезно му отказахме. Малко лед това към 22:00 часа минаха ловните които би трябвало да контролират риболова. Те спряха при пазача на стената и с ТЕЯХНАТА ПОМОЩ :cry: :cry: :cry: ПАЗАЧА НА КОНТРАСТЕНАТА СИ РАЗПЪНА МРЕЖАТА!!!!!!!!!!!!. Просто нямам думи :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Аватар
koloezda4a
новобранец
новобранец

Мнение от koloezda4a »

Боже, боже,боже и пак боже ела иси прибери вересиите от тази скапана страна!!!!!!!!!!!
roshkata
новобранец
новобранец

Мнение от roshkata »

Отлично ДОБРЕВ!
Поздравления за добрия излет и за споделеното от теб!
Успехи!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”