Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Мряна?
Модератор: bobopeli
От моя личен опит
Последно хванах мряна на Факийска река преди 3 години. Най-странното беше, че я хванах на стръв за кефал - жива жабка!!!
Беше приличен екземпляр - около 400 грама. Близо до с. Голямо Буково.
Рекордът ми за мряна на р. Факийска е 800 гр. - преди от около 6-7 години близо до с. Зидарово. Мисля, че тази риба вече почти я няма в р. Факийска - виждал съм наскоро пасажи от по 3-4 риби, около 200-300 грамови, но не им се ядеше...Кълве предимно Септември-Октомври на торен или бял червей. Иначе кефал хващам редовно - има парчета по над килограм. Последния излет беше доста успешен - в Събота, 08.07.2006 г. А стръвта - жива пиявица.
Иначе повече мряна има на Тунджа около с. Срем. Информацията е от 4-5-ти Юли 2006-та.
Късмет!
Беше приличен екземпляр - около 400 грама. Близо до с. Голямо Буково.
Рекордът ми за мряна на р. Факийска е 800 гр. - преди от около 6-7 години близо до с. Зидарово. Мисля, че тази риба вече почти я няма в р. Факийска - виждал съм наскоро пасажи от по 3-4 риби, около 200-300 грамови, но не им се ядеше...Кълве предимно Септември-Октомври на торен или бял червей. Иначе кефал хващам редовно - има парчета по над килограм. Последния излет беше доста успешен - в Събота, 08.07.2006 г. А стръвта - жива пиявица.
Иначе повече мряна има на Тунджа около с. Срем. Информацията е от 4-5-ти Юли 2006-та.
Късмет!
За пиявиците
Ами пиявиците ги купува брат ми от София - иначе в Бургас не знам да има.
- man1966
- ще става разбирач
Re: За пиявиците
И в Бургас има бе-еле сяя... Само че смучат виски и водка, и са по 50-60 кила.....gungana написа:Ами пиявиците ги купува брат ми от София - иначе в Бургас не знам да има.

Я елате рибенца при батко...