Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Имам питане за щуките?
Модератор: sapuna
- sandy
- ще става разбирач
Ами хавата беше да те водя на едно блато, не на ясен което много малко хора го знаят което ние с тях сме си го зарибявали със щука от преди 6-7 години и където вече има много щука и не е изловена и наплашена по простата причина че се знае от малко хора!
за сега де
Но се провали всичко защото трябва през почивните дни да ходя на жената на селото
!
Иначе на дъбника едни познати са били миналия уикенд и след добра захранка по техни думи са хванали между 6-7 кг. риба аз не съм я видял но да считаме че е така! имало е таранка червеноперка платика и костур но дребен те костура не са го търсили целенасочено!

Иначе на дъбника едни познати са били миналия уикенд и след добра захранка по техни думи са хванали между 6-7 кг. риба аз не съм я видял но да считаме че е така! имало е таранка червеноперка платика и костур но дребен те костура не са го търсили целенасочено!
- sandy
- ще става разбирач
В неделя намерих време и отидох да пробвам какво ще стане! Аз където се хвалех че нямам късане до сега този път ми се еба майката! резултата беше такъв: удар на костурската ми въдица с жилка 0.18 с единична кука и капронов повод мислейки че ще е поредния костур защото бях сложил малко уклейче! Да ама не беше доста добра щука, борба с нея бая време и точно на метър от брега пред самитеми крака скъса така е като не носяа кеп но това ще се промени.... така след 30мин втори удар на щукарска въдица вече с влакно 0.30
да ама щуката беше бая яка не успях да я удържа и заби във водораслите с хиляда зоро и 15 минутно мъ4ене успях да я докарам до брега с една камара водорасли! Хванах влакното с ръка нагазих че да успея да я хвана и всъщия момент сигурно се уплаши......... последва страхотен скок над водата як тласък после надолу и кордата се скъса отново
а беше 0.30 по това което видях беше щука над 4-5 кг. всичко това стана към 7.30 сутринта!
И последното което се слу4и е че най-случайно успях да хвана друга около 0.600 0.700 кг. казвам случайно защото си вадех тапада че да сменя рибката стръв и както си вадех тя удари и се хвана!
ми кат е решила....!
Та за тва ядосан и изнервен веднага отскочих до най-близкия магазин за такъми и си купих и кеп - телескопичен разтягащ се до 3м и жилка уж специялна за щука със сечение 0.40! да ама след дъжд качулка сигурен съм че вече такива щуки няма да ми ударят!

И последното което се слу4и е че най-случайно успях да хвана друга около 0.600 0.700 кг. казвам случайно защото си вадех тапада че да сменя рибката стръв и както си вадех тя удари и се хвана!

Та за тва ядосан и изнервен веднага отскочих до най-близкия магазин за такъми и си купих и кеп - телескопичен разтягащ се до 3м и жилка уж специялна за щука със сечение 0.40! да ама след дъжд качулка сигурен съм че вече такива щуки няма да ми ударят!
колга,не прави компромиси с влакното.Слагай от 0,40 и на горе,щуката от корда не се плаши.Полэвай кука,а не кеп.По сигурно е и по лесно.Като ти се закачи щука следващия път,пусни я да влезе във водораслите близо до брега и тогава е пришпори.Водораслите й закриват очите и е като заспала.Може и да е погалиш.Това става само с яка корда(щука+няколко кг.водорасли) 

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
- sandy
- ще става разбирач
ами то хубаво ама вече купих кепа и взех един скъп модел 35лв
и сега малко не ми се дават и пари за куката! пфуу то неделята беше каръшки ден и друг път сум ги оплитал във водораслите и не съм късал пък вчера цели 2 пъти! че и на втората като скуса се метнах във водораслите с надежда 4е 6те я хвана ама тя не си мислеше така и само мокренето остана!:)))

Санди,не ти е виновно влакното,а грешките при ваденето.Когато щуката дойде близо до брега,а си сам и нямаш кеп-вдигаш главата на щуката над водата.Гълта въздух и поляга на страни.Пак й държиш главата над водата,дори и за секунда не я пускаш,само натегната и тогава газиш и я хващаш с ръка!!!Пуснеш ли я да е във водата и резултата си го видял!!sandy написа:ами то хубаво ама вече купих кепа и взех един скъп модел 35лви сега малко не ми се дават и пари за куката! пфуу то неделята беше каръшки ден и друг път сум ги оплитал във водораслите и не съм късал пък вчера цели 2 пъти! че и на втората като скуса се метнах във водораслите с надежда 4е 6те я хвана ама тя не си мислеше така и само мокренето остана!:)))
ПП.За да ти докажа че не говоря глупости,често ходя на Слаковци,водоем в който освен пастърва има и щука.Много често на такъма за пастърва(влакно 0,14 и повод 0,12)удря и щука.Най-голямата извадена щука на такъв такъм беше 1,800(има я на снимка във Фишинга,вижда се и такъма ми).И забележи-изпуснатите не са ми късали никога основното,а преяжда повода със зъбите.
-
- научил се да хвърля
Санди, все пак ти завиждам на емоциите, които си имал!
Йоцо е прав по принцип, а и е важен захватът - ако е по-малка - зад врата, а в твоя случай, като си разтвори хрилете, я измъкваш за тях.Но все пак внимавай да не се наденеш при неправилно захващане на зъбите под хрилните капаци!
Абе на теория ми е много лесно да обяснявам, ама...
Йоцо е прав по принцип, а и е важен захватът - ако е по-малка - зад врата, а в твоя случай, като си разтвори хрилете, я измъкваш за тях.Но все пак внимавай да не се наденеш при неправилно захващане на зъбите под хрилните капаци!
Абе на теория ми е много лесно да обяснявам, ама...

- sandy
- ще става разбирач
Това го знам
за държенето на главата на щуката над главата!
Но и когато удариха пък и сега почти целия водоем е обрасъл яко с водорасли и едни дълги оплитащи се растения! Мъчих се да направя това но не стана ако беше малко по-чисто сигурно всичко щеше да е друго яче! Нямах въобще тази възможност, но както и да е явно каръщината продължава защото и снощи ходих пак първо страшен дъжд ме валя абе порой и половина и второто имах един удар и не изчаках и я изпуснах! Бях хвърлил на по-едрър слънчак по простата причина че в тоя порой друго нямаше и рибета из целия град също няма
Та за първи път имах такъв як ненормален удар както си мърдаше лекичко тапата така я заби че се чу изплющаване на самата тапата и водата и то беше доста силно след това се видя че води по-вода! И аз тъпанара забравих че съм на царица и бързах да засичам пфууу само яка тежина и след това се отпусна и нищо много ме беше яд защото ми се струваше че не е малка рибата която бе ударила ............... самата царица си беше едра ама както и да е !
В петък заминавам на нощен на р. Искър и дано там имам повече слука
Всичко най-най и на вас

Но и когато удариха пък и сега почти целия водоем е обрасъл яко с водорасли и едни дълги оплитащи се растения! Мъчих се да направя това но не стана ако беше малко по-чисто сигурно всичко щеше да е друго яче! Нямах въобще тази възможност, но както и да е явно каръщината продължава защото и снощи ходих пак първо страшен дъжд ме валя абе порой и половина и второто имах един удар и не изчаках и я изпуснах! Бях хвърлил на по-едрър слънчак по простата причина че в тоя порой друго нямаше и рибета из целия град също няма

В петък заминавам на нощен на р. Искър и дано там имам повече слука
Всичко най-най и на вас
- sandy
- ще става разбирач