Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Модератор: sapuna
Re: Асеновград-регион
Дано да си прав Честър и да го наглеждат. Язовирчето ми хресва много , ще е жалко да му разкажат играта. Смятам скоро да го посетя.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
Готино язовирче пък и ако набараш едрите кефали става яко.Ще изчакам някой от вас да го посети и да даде инфо. 

TICA FAN
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
5-6-7 По-сяка вероятност ще съм там,но смятам да наблегна на дънните.
И ако положението е критично, последния ден ,вада дългата сопа
че фризера се изпрзни от тази забрана.

Чакаме инфо за Моминския .
Рано или късно ще се реши кой е подобрия рибар от нас !!!
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Утри с колегата Горката-Петров ша трепим шараните на Бодрово
,да се подсигорим от евентоалния валат де.
И следобяд бегом на Моминския със се багаж.
До Неделя ще сме там ако не на изгони времето.

- gorkata_petrov
- разбира нещата
И gosta ще е с нас.Ще сефтосва нова щека.Да му е честита и много риби да хваща с нея.
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
Първо здравейте на всички.Нещо започнахме да я позабравяме тази тема за нашия регйон.Вчера бях на Нови извор пълно разочарование даже се чудех дали въобще да пиша.Не знам какво става и с тоя язовир.Вече не останаха места за ходене.Какво е вашето мнение?
Георги Тенев
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
- Invader
- научил се да хвърля
И аз да се отчета с малко информация за региона и по-точно са яз. "40-те извора".
След като миналото лято източиха язовира и събраната риба отида незнайно къде, реших да не си вадя билета на ЛРД "Сокол". Но пуста традиция....... Та тази година билета е 20 лв. Като си го презаверявах попитах зарибявали ли са го и отговора беше положителен, като се спомена каракуда и шаран. Реших в неделя да видя тази работа и рано-рано се стоварих на устието под тополите. След обилното захранаване, не след дълго се появиха едри каракуди (200-400 г.) и много дребен (като кутре) костур. Взимаше само на торен червей
Не знам от къде са взели зарибителния материал, но мезето което си взех за бирата миришеше на тиня. Нямаша "джерита" сутринта
и си помислих, че са почнали да минават проверки
но уви, към 10-11 ч, явно след като са гласували, взеха да прииждат с каруците и ми развалиха кефа.
Пак ще го истормозят този прекрасен водоем. Дано някои хора се замислят, че не става само със събиране на големи такси и зарибяване, а трябва и пазене с редовни проверки и тлъсти актове
Наслука на всички!
п.п. едрите каракуди, които взех бяха пълни с хайвер!
След като миналото лято източиха язовира и събраната риба отида незнайно къде, реших да не си вадя билета на ЛРД "Сокол". Но пуста традиция....... Та тази година билета е 20 лв. Като си го презаверявах попитах зарибявали ли са го и отговора беше положителен, като се спомена каракуда и шаран. Реших в неделя да видя тази работа и рано-рано се стоварих на устието под тополите. След обилното захранаване, не след дълго се появиха едри каракуди (200-400 г.) и много дребен (като кутре) костур. Взимаше само на торен червей

Пак ще го истормозят този прекрасен водоем. Дано някои хора се замислят, че не става само със събиране на големи такси и зарибяване, а трябва и пазене с редовни проверки и тлъсти актове

Наслука на всички!
п.п. едрите каракуди, които взех бяха пълни с хайвер!

- CrossFire
- разбира нещата
Аз веднъж или 2 пъти месечно пускам в 40-те извора ето това:Invader написа:Не знам от къде са взели зарибителния материал, но мезето което си взех за бирата миришеше на тиня.

Каракудата е "леновска" , но не мирише на тиня.
Голяма част от рибата се беше групирала към стената, когато нивото на язовира беше ниско, а там дъното беше черно и рибата миришеше още докато я откачаш от куката.

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ей ходите и се скатавате ,я казавайте кой каде трепи рибата в околията.Абе на дъно някои нещо да се похвали в нашия район имал ли е слука> 

- Invader
- научил се да хвърля
Аз за момента съм само по р. Чая. Снощи за моя най-голяма изненада, малко преди моста на околовръсното освен среден кефал и дребна мряна изкарах и около 10-тина кротушки с размер 8-9 см
Не съм и предполагал, че по Чая има подобни риби!
Довечера ще пусна снимки и ще ви разкажа една история, която показва колко е безхаберен българския горски

Довечера ще пусна снимки и ще ви разкажа една история, която показва колко е безхаберен българския горски

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз вашите подвизи ги гледах,

- Invader
- научил се да хвърля
Ето ги кротушките:

Някой друг хващал ли е кротушки около Асеновград? До сега не ми се беше случвало.
А сега за една още по голяма изненада, макарче хич не е за тази тема
Миналият четвъртък бях на същото място - малко преди моста на околовръстното, нагоре по течението. Като вървях към парапета смачках доста съчки и сухи клони, благодарение на което видях нещо доста любопитно
Малко след като заметнах и зачаках се чу шумолене, и между храстите ми се стори, че видях куче. Докато заобикалях храстите видях, че е с тънки крачета и си помислих, че е коза, но след като си обърна главата към мен и видях черната муцуна осъзнах, че това е сръндак
Имаше малки рогца-окло 20 см. Докато си извадя телефона да го снимам той вече беше на отсрещния бряг. Там успях да го снимам. Доста беше наплашено животинчето. Бягаше нагоре по течението, като след него оставаха хиляди пръски вода. На окло 70-80 м нагоре по течението сръндака пак си пресече реката и се скри в по-гъстите там храсталаци.
На другият ден в 8 бях пред "горското". Както всяка сутрин имаше горски, които пиеха кафе отпред. Обясних им какво и къде съм видял. Веднага проявиха интерес пичовете. След малко дойде и шефа им. И на него обясних случката, показах му снимката, обясних му, че нqкой може да го убие и изяде... и за мое голямо учудване началника заклчи че "Това е сръндак, нищо му няма, ще се оправи! Няма сега всички да се хванем и да го гоним я"
Подчинените му гледаха ту мен, ту него и нищо не казаха! Споменах му роднините наум и си тръгнах. Това ако беше друга държава, този нямаше да е и обикновен лесничей! Поне пред мен трябваше да каже, че поне ще отидат да проверат таз работа
На колкото хора съм казал какво съм видял и кой съм информирал, се изказаха, че горските ще го хванат и ще си го лапнат сладко-сладко. Дано не е станало така.
А как и откъде се бръкнала тази красива сърна на това мизерно и шумно място остава загатка за мен.
Ето я и снимката, която е с доста лошо за съжаление качество:

Някой друг хващал ли е кротушки около Асеновград? До сега не ми се беше случвало.
А сега за една още по голяма изненада, макарче хич не е за тази тема

Миналият четвъртък бях на същото място - малко преди моста на околовръстното, нагоре по течението. Като вървях към парапета смачках доста съчки и сухи клони, благодарение на което видях нещо доста любопитно

На другият ден в 8 бях пред "горското". Както всяка сутрин имаше горски, които пиеха кафе отпред. Обясних им какво и къде съм видял. Веднага проявиха интерес пичовете. След малко дойде и шефа им. И на него обясних случката, показах му снимката, обясних му, че нqкой може да го убие и изяде... и за мое голямо учудване началника заклчи че "Това е сръндак, нищо му няма, ще се оправи! Няма сега всички да се хванем и да го гоним я"

На колкото хора съм казал какво съм видял и кой съм информирал, се изказаха, че горските ще го хванат и ще си го лапнат сладко-сладко. Дано не е станало така.
А как и откъде се бръкнала тази красива сърна на това мизерно и шумно място остава загатка за мен.
Ето я и снимката, която е с доста лошо за съжаление качество: