Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

Една (не)добра новина!
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Една (не)добра новина!
Правителството иска да забрани даването на концесия на големите язовири!
http://money.ibox.bg/news/id_309962890
Според мен това не е добра новина. Държавата може, и трябва да запази под свой контрол използването на водите от големите язовири, но самите те, рибата в тях, както и бреговите ивици трябва да бъдат раздадени чрез търгове на частни лица, разбира се, под строг контрол при селектирането им. Това е възможност да се запазят рибните популации, както и да се въведе частна охрана на язовирите, което определено ще ограничи до минимум бракониерите, и техните престъпления
!
Също така смятам, че този закон трябва да включи и малките язовири, баластриери и други, които все още не са дадени на частни лица!
http://money.ibox.bg/news/id_309962890
Според мен това не е добра новина. Държавата може, и трябва да запази под свой контрол използването на водите от големите язовири, но самите те, рибата в тях, както и бреговите ивици трябва да бъдат раздадени чрез търгове на частни лица, разбира се, под строг контрол при селектирането им. Това е възможност да се запазят рибните популации, както и да се въведе частна охрана на язовирите, което определено ще ограничи до минимум бракониерите, и техните престъпления

Също така смятам, че този закон трябва да включи и малките язовири, баластриери и други, които все още не са дадени на частни лица!
Никога не пия карал!

- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Една (не)добра новина!
Според мен това е добра новина. Поне бракониерството няма да бъде узаконено.
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Според мен това си е много добра новина !
Винаги съм си мислил , че концесионерите въртят най много мрежи /законно/ а не зарибяват
е поне така беше навремето Пясъчник , когато вечер минаваха с катер да проверяват дали няма мрежи а в същя момент техните мрежи не излизаха от водата !
Сигурен съм ,че тази тема ще доведе до скандали защото всеки си има собствено мнение , което е изградил от лични наблюдение !
Разни водоеми, разни концесионери, арендатори и порядки !
Винаги съм си мислил , че концесионерите въртят най много мрежи /законно/ а не зарибяват

Сигурен съм ,че тази тема ще доведе до скандали защото всеки си има собствено мнение , което е изградил от лични наблюдение !
Разни водоеми, разни концесионери, арендатори и порядки !
-
- вече хвърля и на тежко
Това определено е добра новина-поне за язовир Цонево.
-
- ще става разбирач
аз пък не мога да схвана къде е новината за нас рибарите-тук става въпрос за ползването на водата...рибата доколкото разбирам пак ще бъде давана на концесия...ми то и сега е така...аз поне не съм чул някой да е взел язовир под аренда заради водата...
Точно така- това изобщо не се отнася за риболов и този вид даване под аренда.milo69 написа:аз пък не мога да схвана къде е новината за нас рибарите-тук става въпрос за ползването на водата...рибата доколкото разбирам пак ще бъде давана на концесия...ми то и сега е така...аз поне не съм чул някой да е взел язовир под аренда заради водата...
Тук всичко е във връзка със водоснабдяването.
не ще, не ще па спре
-
- ще става разбирач
Нали разбирате, че който концесионира водите, има права и над всичко в тях. Но както каза колегата, и най-лошият арендатор е по-добър от държавата, която се доказа като безобразен стопанин във всичко досега.
Разбира се, евентуалните арендатори трябва да бъдат обвързани с железен договор, за чието спазване да контролират регионални организации, частни или смесени. Такава е практиката по света, но ние никак не сме дорасли за нея
Разбира се, евентуалните арендатори трябва да бъдат обвързани с железен договор, за чието спазване да контролират регионални организации, частни или смесени. Такава е практиката по света, но ние никак не сме дорасли за нея

Никога не пия карал!

- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Но нали разбираш,че този,който ще контролира "Железният договор"пак ще бъде държавата
И тогава...

НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
-
- вече хвърля и на тежко
и според мен е добра новина 

Крайно време беше,браво добра новина.
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
- maranzika
- сериозен играч