Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
имам няколко въпроса (всъщност 2):VANIAKAMEN написа:Здравейте колеги.И аз да се похваля с нашият риболов на 30.05.09 отидохме за първи път на Венелин.Още в 07:00 ч. бяхме на язовира и заредихме дънните някъде около час и нещо нямаше удар.Към осем и нещо последва изваняване на камбанката че чак се откачи и мъжът ми започна да вади.Аз чаках с кепа и за наша радост извадихме първата си голяма риба.Беше бял амур тачно 2 кг.След петнадесет минути последва втори удар на другата дънна и пак едно вадене и вече втори амур той беше 1,5 кг.Времето започна да се разваля по точно излезе силен вятър и до 18,30 часа нямахме други удари освен на няколко таранки.Много сме доволни защото ние сме рибари от няколко месеца и това е голямо постижение за нас.Особено за мен защото аз съм по запалената от мъжа ми.Ето и малко снимки от риболова.http://media.snimka.bg/3198/012650647-t ... -thumb.jpg
какво се плаща на язовира,
и на какво ги Фанахте тези рибоци.
благодаря предварително
Песимистът е единствения човек, който се радва, когато очакванията му не се сбъднат.

имам снимки но още не сам си ги качил.. ще ги кача скоро а иначе стъвта е на царевичка за по едро шаранче а на бял и на торен червей удрят по малките шаранчета и таранки рибата е леко мудна заради хайвера, но смятам че скоро всичко ще се нормализира риба има много поне ...
Като няма риБа и раКа е риБа ....
- Fishing_Fan
- разбира нещата
колега Vanks,лошо отношение към рибата и направо свръхулов сте направили на Белокопитово,не оставихте рибата за Шуменци
-
- новобранец
На Венелин таксата е 15,00 лв.на човек амура и шарана не се плащат едната дънна беше капан с качамак а другата на пружина със суха царевица .
някой може ли да ми каже къде се намира този язовир на Белокопитово, че не го виждам на картата http://www.bgmaps.com/map.aspx?sid=7006 ... itsearch=1 ............и как се стига до него
peichev минаваш шумен по околоврасното и кадето патя се разделя за софия на ляво и русе на право на това крастовище правиш десен .. по чакалест пат след 50 метра завиваш на дясно и язовира е пред тебе ... 15 лева такса за 24 часа 3 вадици рибата не се плаща .. На слука
Здравейте, колеги!
За пъви път пиша във форума, тъй като съм по- скоро читател.
Прави ми впечатление относно язовирете /водоемите/ около гр. Варна, тъй като навсякъде където отидеш кават "има риба" ама днес не нам какво ще хванете, вчера .................еди си кой извади.................... еди си колко килограма. В крайна сметка вадищ или колкото дане ти се карат в къщи жените
или в повечето случаи нищо. Наблюдавам и хора в ъв форума които откревенно си лъжат относно водоемите.
Истината е че за днес 02.06.2006год. мои близък колега отиде на яз. Белокопитово /Шумен/. От обед до 20.00часа, след като е захранил обилно около 20кг царевица и други си там бъркочи е накъсал тарнака около 300-500гр. Няма и ударо от по интересна риба. На два пъти е видял как пазачите или наречени си там арендатори са влезли с лодка и изсипвали чувнали снякакви боклуци. На въпрос какво е това онези му отговорили че чистят язовира /водата/, като изхвърлят негасена вар или там каквото му беше химичекото име. Ако искал да си ходи ако искал да лови проблема си бил негов /но забелрежете това са го казали след като си е платил таксата от 15лв/. Нашия ко да прави от гр. Варна е тръгнал приготвил се и решил да остане пък каквото Господ покаже. Та мисълта ми беше че май навсякъде където някой извади повече от колкото е платил /визира колбегите със 180кг/ арендаторите веднага извършват необходимите мероприятия, а иначе рекламата да си върви..................... Нямам думи. Иначе ако някой знае спокоен водоем около гр. Варна, а и вече Шумен където може спокойно човек с две или три въдици да си извади до три риби с общо тегло около 5-6кг без да прави глупости може да пише Предварително Благодаря!
За пъви път пиша във форума, тъй като съм по- скоро читател.
Прави ми впечатление относно язовирете /водоемите/ около гр. Варна, тъй като навсякъде където отидеш кават "има риба" ама днес не нам какво ще хванете, вчера .................еди си кой извади.................... еди си колко килограма. В крайна сметка вадищ или колкото дане ти се карат в къщи жените

Истината е че за днес 02.06.2006год. мои близък колега отиде на яз. Белокопитово /Шумен/. От обед до 20.00часа, след като е захранил обилно около 20кг царевица и други си там бъркочи е накъсал тарнака около 300-500гр. Няма и ударо от по интересна риба. На два пъти е видял как пазачите или наречени си там арендатори са влезли с лодка и изсипвали чувнали снякакви боклуци. На въпрос какво е това онези му отговорили че чистят язовира /водата/, като изхвърлят негасена вар или там каквото му беше химичекото име. Ако искал да си ходи ако искал да лови проблема си бил негов /но забелрежете това са го казали след като си е платил таксата от 15лв/. Нашия ко да прави от гр. Варна е тръгнал приготвил се и решил да остане пък каквото Господ покаже. Та мисълта ми беше че май навсякъде където някой извади повече от колкото е платил /визира колбегите със 180кг/ арендаторите веднага извършват необходимите мероприятия, а иначе рекламата да си върви..................... Нямам думи. Иначе ако някой знае спокоен водоем около гр. Варна, а и вече Шумен където може спокойно човек с две или три въдици да си извади до три риби с общо тегло около 5-6кг без да прави глупости може да пише Предварително Благодаря!
За тези от гр. Шумен, ако мога да попитам имало някакъв водоем който се намирал след КПП- на КАТ след Пети километър посока София. Та на самото КПП се завивало на ляво / посока Варна- София/, след около няколко километра 2-5км имало язовирче и там таксата била 15лв за три въдици на човек за 24часа, рибата не се плащала но било имало шарани около 1-2кг брой ката. Въпроса ми е кой е този язовир и дали не става на въпрос за Белокопитово. Мисля че не, ако някой може да сподели ..... Мерси
- Fishing_Fan
- разбира нещата
колега ивкото така както си обяснил и аз така както разбрах точно пред КПП след 5 километър на главния път Варна - София има 2 отбивки наляво е за с.Лозево ,надясно е за Силистра,след като е наляво се сещам за язовира на село Лозево,за него нямам информация,преди беше частен,но отняколко години нямам информация за него,понече преди 2-3 години го бяха източили,сега не знам как е,слагам карта

само искам да дооточня че ние рибата щяхме да си я пуснем само че оня грозен англичанин като дойде при нас и ни вика че сме хващали рибата само с кепове без вадици обяснявахме му че няма как да стане това което той твърди и човека не беше много умен,освен това има и камери незнам и на пук взехме всичко защото с толкова прост човек не можеш да излезеш на глава ... и наистена е така след като ние бяхме там на колкото познати сам казал за този язовир който е отишъл и нищо мислят си даже че сам си правел маитап за токова риба, а риба имаше ... с
- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
vanks написа:само искам да дооточня че ние рибата щяхме да си я пуснем само че оня грозен англичанин като дойде при нас и ни вика че сме хващали рибата само с кепове без вадици обяснявахме му че няма как да стане това което той твърди и човека не беше много умен,освен това има и камери незнам и на пук взехме всичко защото с толкова прост човек не можеш да излезеш на глава ... и наистена е така след като ние бяхме там на колкото познати сам казал за този язовир който е отишъл и нищо мислят си даже че сам си правел маитап за токова риба, а риба имаше ... с

YOU LL NEVER WALK ALONE
-
- вече хвърля и на тежко
Чак изглежда някак нереална цялата тая работа / и доста смущаваща /vanks написа:ето 2 3 линка не знам каде да качвам снимки за това са така сажелявам за което. .
http://kachi-snimka.info/images/bfi1243889782j.JPG
..........................................................................
..........................................................................
това е фанато за 3 часа от 3ма човека с по 2 прачки

Иначе , мерси за инфото за Брестак
Блягодаря за точното и коректно инфо колега"Fishing_Fan" -
най- вероятно става въпрос именно за това село Лозево. Информацията ми за там е следната, .т.е ако друг водоем няма там на близо. Преди две седмици мои колеги отидоха на я. Буйново / след Шумен/. Останаха доволни от риболова и условията. /1бр шаран 4л.5кг, 3-4бр амур по около 3,5кг, няколко изтървани и дребна таранка/. Всико е на въдици без да са тралили както и моят каза че имало хора да тралят необезпокоявано. Върнали дребната риба мойте и си платили двете по големи риби. Лошото е че малко миришела на тиня, та както и да е . Там на този Яз.Буйново имало някакъв човек от Шумен и след като разбрал че нашите били от Варна им казал че там за където говорим имало добри шаранчета и излизала рибка, като плашането било както вече писах 15лв за 3бр въдици. каза им го с идеята че е било по близо до Варна. Освен ако не ги е пратил за "зелен хайвер", тъй кто ти колега казваш че е бил източен макар и преди две години. Всички в БГ знаем че един язовир разкатае ли му се фамилията, след което минават повече от две години за да се пооправят там нещата има много средства и най-вече трябва да има голяма воля от съответния арендатор. Въпреки това трябва да се поинтересувам повечко и ако има вода ще го посетя скоро. Ще пиша за резултата от излета.

-
- ще става разбирач
Колега vanks - що за варварско отношение към рибата. Проснали сте я на тревата като боклук. Първо рибата си има по цялото тяло защитен филм от слуз. Като я хвърлиш на земята, той заминава и рибата става по-податлива на нараняване и инфекции. Второ риба се държи така за хрилете само ако ще си я прибираш в къщи. Това е може би най-чувствителното и най-жизненонеобходимото място на рибата. Ако се нарани, почти винаги се инфектира и рибата умира. Повечето колеги си държат улова в живилника до края на риболова и после изсипват рибата във водата. Това също не го одобрявам, защото е от чиста суета - да може после да направят някоя снимка - "Вишти ма колко много риба фанах". Аз лично като хвана риба, която смятам да пускам обратно, го правя веднага. Изобщо не влиза в живилника.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
аз не съм много добър рибар но това не го вярвамvanks написа:колеги и колешки.. на 22.05 на язовир Белокопитово с компанията направихме един доста добър излет .Бяхме от сутринта и до обяд и хванахме около 5 кг таранки към три чеса беше първия удар .... Шаранче 2 кг . в следващите три часа още 70бр шаранчета от 1.кг го 5 кг. останахме и вечерта на другия ден продължихме и в края на деня имахме към 180кг риба ....... Бяхме под дравчетата срещу пазача. Таксата е 15 лв ..... язовира е много добър има всички условия за добър риблов ...
според мен тази риба си е хваната с мрежи
а и си е жива касапница
до 15,00 нищо и после хоп рибата почва да кълве като луда друг път
представете си и другите на язовира ако са хващали колко риба са изкарали за един ден няколко тона

или тези хора са имали късмет и са оцелили правилната захранка голям майтап