До какво се стигна !

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

fishingmania
ще става разбирач
ще става разбирач

До какво се стигна !

Мнение от fishingmania »

Здравейте,колеги! Онзи ден с баща ми ходихме до ииенци да си купим там разми неща и влизаме ние в 1 оот най-големите рибарски магазини.Започваме да разглеждаме ,той беше добре оборудван и по 1 време -потрес.Пред мен ,вързани на въдици парашути а до тях цапала ???? :axe: :evil: !Викам до къде стигнахме да се продават незаконни приспособления в рибарски магазин ! И така де викам айде тоя прави си бизнес а и с парашути и цапала се правят по-малко поразии от колкото мрежите и както минавам 1 крачка на пред и какво да видя на 1 столче подпряна 1 мрежа не беше мн дълга ,обаче....Искаше ми се да го напсувам тоя продавач ,обаче дори и да го направя кел-файда се същото ще си е ...Е кажете ми това нормално ли е ??? И в кой да търсиме вината ?
vladislavista
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: До какво се стигна !

Мнение от vladislavista »

цапала и мрежи се продават навсякаде и в по4ти всеки магазин,а парашутки има даже и на Пиротска.
edizmetin
новобранец
новобранец

Мнение от edizmetin »

То продаването на мрежи и подобни не са забранени за продаване! Но защо незнам :?
Аватар
drat
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от drat »

Има водоеми в които е разрешен промишления риболов и мрежите са затова.
Дребна риба за стръв се лови с рачила.
А цапалото и парашута би трябвало да не се продават. Поне според мен.
Изображение
uzov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от uzov »

Колега, миналата година имах възможността да се сблъскам с едни много симпатични колеги от ИАРА, които успяха да ме убедят, че според закона улова на дребна риба за стръв е забранен, особено с ръчило :evil:
Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края!!!
Аватар
CaesarVeliki
новобранец
новобранец

Мнение от CaesarVeliki »

Здравейте, колеги!
Преди време в един друг форум предложих идеята да се излезе с инициатива за забраняване на свободната продажба на мрежи по магазините. Това означава, че е нужно да се въведе регистрационен и лицензионен режим на хората, които да имат право да боравят с мрежи и те (лицензираните промишлени риболовци) да могат да си купуват такива след определена административна процедура и съответното маркиране на мрежите. Съответно те (промишлените риболовци) да предоставят дневник за планираната си работа, който да се одобрява от съответния орган и в случай на заловаване на нелигитимен риболов (т.е. лицензиран, но непланиран и съответно неразрешен риболов) освен административното наказание и да им се отнема правото доживот да са промишлени риболовци. И т.н. ....
Catch & Release
georg

Мнение от georg »

CaesarVeliki написа:Преди време в един друг форум предложих идеята
Интересно ми е,чу ли те някой?!
Измислил си го брат и си много прав,но за съжаление,това е неудобно на дадените "елементи"!
Дъвкали сме безброй теми..................,йок резултат! :wink:
Аватар
CaesarVeliki
новобранец
новобранец

Мнение от CaesarVeliki »

Чуха го, ама ме питаха дали не се поизхвърляме малко и че от нас не зависи. Аз си мисля, че от нас зависи - има регистрирани достатъчно риболовни клубове, аз също съм член, но трябва обща воля.... След това не е чак толкова трудно. В края на краищата никой освен нас - заинтересуваните няма да го направи...
Catch & Release
plps
новобранец
новобранец

Мнение от plps »

Но все пак да незабравяме че има доста хора които плетат мрежи по поръчка, с всякакво око и размер
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

plps написа:Но все пак да незабравяме че има доста хора които плетат мрежи по поръчка, с всякакво око и размер
Колко такива познаваш?
Двама?
А колко магазина където се продават свободно мрежи знаеш?
Сигурно 100... или повече?
Освен това, ако са принудени да си купуват мрежи от плетачи, цената много ще се вдигне.
Сега в магазините са по 20-30 лева. Повярвай ми , никой плетач нема да се кьорави няколко дни за тея пари.
А и бракониера ще се въздържа да ги пуска всеки ден и където му падне , ако знае че при евентуална проверка ще олекне с 500-1000 лева. Сега си ги избиват за един риболов :evil:
А и плетените мрежи са от капрон, а рибата отдавна вече се научи да не влиза в тях...
Само да имаше кой от властимащите да се замисли върху това...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

М чи то в риб.магазини продават,пищови,карабини,нали всички въоръжени не са убийци.
Бизнеса си е бизнес.
Прави сте колеги,както за оръжието се иска разрешение по същия начин и за стопанския
риболов при продажбата .И як контрол от страна на институциите.Но това май е още
в мечтите на повечето от нас.
Изображение
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

chipi_ написа:М чи то в риб.магазини продават,пищови,карабини,нали всички въоръжени не са убийци.
Бизнеса си е бизнес.
Прави сте колеги,както за оръжието се иска разрешение по същия начин и за стопанския
риболов при продажбата .И як контрол от страна на институциите.Но това май е още
в мечтите на повечето от нас.
Може в големите градове да се изка разрешително за всичко но .Панагюрище един от магазините си продават спокоино мрежи. Впрочем тои ми е приятел и му казвам че трябва на магазините да им се забранява да продават бракониерски пособия тои ми казва бизнесът си е бизнес .Вярно но това е изгодно за бракониерите .Ще му я вземат на другия ден ще си купи нова.А ако няма в магазините отъде ще си купи. Няма закон и ред в тази държава.Иара си го бара.Ако ние не им се обаждаме за нарушения те минат само та огледат и товае. " Кучетата си лаят Кервана си върви"
Всичко заебавам и за риба заминавам!
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Спокойно колеги има светлина в тунела!!! Вече има осъдени бракониери. Единия от гр. Сопот, другия от с. Ведраре общ. Карлово. И двамата са осъдени за мрежарство съотвтно 1.5 г. условно с 3 год. изп. изпитателни срокове. Поздрави за органите на досъдебното и съдебното производство от. Карлово.
Изображение Пазете природата чиста !!!!
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

BZI написа:Спокойно колеги има светлина в тунела!!! Вече има осъдени бракониери. Единия от гр. Сопот, другия от с. Ведраре общ. Карлово. И двамата са осъдени за мрежарство съотвтно 1.5 г. условно с 3 год. изп. изпитателни срокове. Поздрави за органите на досъдебното и съдебното производство от. Карлово.
Хвала.Добре е да се чуват повече такива новини.То ,че бракониерството няма да спре никога - няма,но поне да има присъди. :wink:
TICA FAN
Аватар
CaesarVeliki
новобранец
новобранец

Мнение от CaesarVeliki »

За плетачите на мрежи имам специална новина, ама след като почне да ни се чува гласа.
Catch & Release
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”