Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

Моля ВИ !!!
Модератор: sapuna
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Моля ВИ !!!
Тази молба може да ядоса мнозина,включително и модератори,но вече не се сдържам !
Моля Ви,преглеждайте си постовете поне веднъж ,преди да ги пуснете !
Oпитайте се да уважавате Българския език !
Не искам да се прилагат стриктно правилата за правопис,а просто текста да става за четене .
Защото много от тези текстове са позор за авторите си-няма главни букви,запетаи,точки,липсват букви,препинателни знаци ,не се познават думи от речника ни и т.н. и т. н. !
Не мога да си мълча-особено когато чета заглавия написани по този начин.
След 3-4 години ще използваме йероглифи-натам вървят нещата

Не искам да се прилагат стриктно правилата за правопис,а просто текста да става за четене .
Защото много от тези текстове са позор за авторите си-няма главни букви,запетаи,точки,липсват букви,препинателни знаци ,не се познават думи от речника ни и т.н. и т. н. !
След 3-4 години ще използваме йероглифи-натам вървят нещата

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
Re: Моля ВИ !!!
Тя темата си е разисквана много пъти и определено е водела до спорове.Хубаво е да се пише грамотно,но да не забравяме,че това преди всичко е рибарски форум.
TICA FAN
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Е,къкво като е рибарски форум рибарите да не сме сбирщина неграмотници ? Все пак 90% от всички сме завършили поне 8-ми клас (не искам да обиждам никого) !!!SONY написа:Тя темата си е разисквана много пъти и определено е водела до спорове.Хубаво е да се пише грамотно,но да не забравяме,че това преди всичко е рибарски форум.

Без риболов няма любов !
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
SONY пратих ти ЛС .
Истината е,че нацията ни става все по-неграмотна.
Ако някой е на друго мнение,или не е живял в България през последните 10 години ,или си е заврял главата в пясъка/като онези, нагърбили се пред народа да се борят с това /
п.п....... и ,ако има хора неграмотни и присмиващи се на елементарните норми/нали това е риболовен форум,не час по български/,да се позамислят какъв имидж създават на този форум....
Истината е,че нацията ни става все по-неграмотна.
Ако някой е на друго мнение,или не е живял в България през последните 10 години ,или си е заврял главата в пясъка/като онези, нагърбили се пред народа да се борят с това /

п.п....... и ,ако има хора неграмотни и присмиващи се на елементарните норми/нали това е риболовен форум,не час по български/,да се позамислят какъв имидж създават на този форум....
Последно промяна от bat_boiko_nikolov на Вто Юни 02, 2009 5:24 pm, променено общо 2 пъти.
Подкрепям мнението на Бойко
Има пет много добри теми на Чуруликпенчо, за съжаление в раздел "разни".

Има пет много добри теми на Чуруликпенчо, за съжаление в раздел "разни".

- djokoriboloveca
- разбира нещата
bat_boiko_nikolov написа:Тази молба може да ядоса мнозина,включително и модератори,но вече не се сдържам !
След 3-4 години ще използваме йероглифи-натам вървят нещата![]()
![]()

За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
- lina
- ще става разбирач
Да, няма да е зле да се влага повече старание при правописа
Все пак на мен би ми било ужасно неудобно да се нарека българка, ако не мога да пиша правилно, пък било то и по форуми
А го има и другото, когато човек свикне да пише една гаща плява не му прави впечетление после. Може веднъж в живота да му се наложи да попълни документ и ще е с 1000 грешки - кофти

Все пак на мен би ми било ужасно неудобно да се нарека българка, ако не мога да пиша правилно, пък било то и по форуми

А го има и другото, когато човек свикне да пише една гаща плява не му прави впечетление после. Може веднъж в живота да му се наложи да попълни документ и ще е с 1000 грешки - кофти

А ТИ ИЗПРАТИ ЛИ СВОЯ EMAIL ДО МЕДИИТЕ? ПОМОГНА ЛИ?
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
http://vbox7.com/play:ef531b87 това е бясната Карина
Бат Бойко,прочетох ти ЛС-то и съм напълно съгласен с теб.Мисълта ми беше,че по всички краища на България си има диалект и той си се спазват доста често и тук от някои наши съфорумци.Това не значи,че трябва да ги игнорираме.
Аз съм в сайта,за да чета за приятелство и риболов,без значение,как е написано( важното е да се разбира ).Ако някой е изпуснал 2 запетайки,да го наречем по-малко българин ли?! 

TICA FAN
...впечАтление...
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Всеки нормален би разбрал случаи с използване на диалектни изрази/особено при другарски закачки/.SONY написа:Бат Бойко,прочетох ти ЛС-то и съм напълно съгласен с теб.Мисълта ми беше,че по всички краища на България си има диалект и той си се спазват доста често и тук от някои наши съфорумци.Това не значи,че трябва да ги игнорираме.Аз съм в сайта,за да чета за приятелство и риболов,без значение,как е написано( важното е да се разбира ).Ако някой е изпуснал 2 запетайки,да го наречем по-малко българин ли?!
Аз лично също съм го правил и не се срамувам.
Срамувам се от постове ,които са далеч от тази идея и принадлежат на хора ,нямащи никаква граматическа култура.
Всеки от Вас е виждал много такива .
Приличат на светофари и определено светят в червено !!!
Бойко, не заклеймявай хората така. Добре, принципно си прав, грозно е ...и какво - от утре всички вече ще владеят съвършено български език????????? Това става с години.....и то в определени години... отминали ( може би ) вече...
П.П. На всеки може да се случи да направи правописна грешка, нищо фатално.Пример - изказването на Лина - толкова силно, а с допусната правописна грешка(виж предходното ми мнение). Сигурен съм, че момичето е интелигентно и грешката е по невнимание...

П.П. На всеки може да се случи да направи правописна грешка, нищо фатално.Пример - изказването на Лина - толкова силно, а с допусната правописна грешка(виж предходното ми мнение). Сигурен съм, че момичето е интелигентно и грешката е по невнимание...
- d_bozhkov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Бойко .
То тук си е цвете.
Я виж кометарите под клиповете във бокс7.
Като гледам тинейджърите как пишат ми се струва ,че българския език и кирилицата след някоя друга година ще изчезнат напълно.
То и политиците натам ни тикат май скоро време ще въведат латиницата .
Напълно съм съгласен с мнението.
И все пак радостно е ,че повече от колегите си взеха бележка и се поограмотиха покрай форума.
ДА верно има и колеги , които не пишат чак толкова правилно ,но като ,че ли свикнахме с тяхното писане и вече не ми прави и впечатление.Дори бих се учудил ,ако мислите на някой са подредени правилно .Не искам да казвам имена и прякори , но дори начина на изразяване при някой ги прави по-ефектни.
Нервирам се само на некадърно пуснати теми и начин на изразяване на мисли от млади колеги.
Иначе старите си се знаем и на дали ще можем да ги променим.
А колкото до писането на диалект и базиците има си теми в които всички си позволяваме това.
Все пак отдел "разни е" затова.

То тук си е цвете.
Я виж кометарите под клиповете във бокс7.
Като гледам тинейджърите как пишат ми се струва ,че българския език и кирилицата след някоя друга година ще изчезнат напълно.
То и политиците натам ни тикат май скоро време ще въведат латиницата .
Напълно съм съгласен с мнението.
И все пак радостно е ,че повече от колегите си взеха бележка и се поограмотиха покрай форума.
ДА верно има и колеги , които не пишат чак толкова правилно ,но като ,че ли свикнахме с тяхното писане и вече не ми прави и впечатление.Дори бих се учудил ,ако мислите на някой са подредени правилно .Не искам да казвам имена и прякори , но дори начина на изразяване при някой ги прави по-ефектни.
Нервирам се само на некадърно пуснати теми и начин на изразяване на мисли от млади колеги.
Иначе старите си се знаем и на дали ще можем да ги променим.
А колкото до писането на диалект и базиците има си теми в които всички си позволяваме това.
Все пак отдел "разни е" затова.

Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
Вярно е това,че правописните грешки и неграмотното писане дразнят.Хората бързат да напишат ,не преглеждат и директно го постват.Е,могат и да се коригират /поправят/ грешките си,но много малко го правят.В крайна сметка обаче,това са неволни грешки и неможем да им се сърдим,на всеки се случва,дори и на най добрия пишещ на български правилен граматически език.
Убеден съм ,че аз не винаги спазвам пълен и кратък член,но това е риболовен форум ,а не литературнокнижовен некъв си форум....
Важното е да е на кирилица и човек да се старае да пише граматически правилно,а дребните грешчици са без значение.

Убеден съм ,че аз не винаги спазвам пълен и кратък член,но това е риболовен форум ,а не литературнокнижовен некъв си форум....
Важното е да е на кирилица и човек да се старае да пише граматически правилно,а дребните грешчици са без значение.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Трябва да се радваме, че все пак някой се старае поне да пише на кирилица.... Това са неща, който в последно време си е направо прогрес....
п.с. Половината фирми, с който кореспондирам, а това в случая са доста, ми изпращат кореспонденцията която водим на маимуница
Пиите една бира и се успокойте... няма да оправите форума с такива теми, нито ще накарате хората да обръщат внимание на правописа си...
п.с. Половината фирми, с който кореспондирам, а това в случая са доста, ми изпращат кореспонденцията която водим на маимуница

Пиите една бира и се успокойте... няма да оправите форума с такива теми, нито ще накарате хората да обръщат внимание на правописа си...
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria