Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
ivkoto
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от ivkoto »

Колеги, относно написаното от мен за яз Белокопитово, от 02.06.209г до сутринта на 03.06.2009год моя познат който беше там се прибрал със добра по количество таранка и нищо друго. нямал никакъв удар от нещо по сериозно. Както вече писах той си бе подхранил добре на царевица и хвърляше на различна стръв. Обяснява за слабия улов ,факта че вчера на 02.06.2009год пазачите няколко пъти влизали с лодка и хвърляли негасена вар за да чистели водата във водоема. след което заявили че било нормално следващите няколко дни рибата да не била кълвяла както трябва.
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

:shock: Много добър улов,ама продължението нещо... :oops: :(
ivkoto
новобранец
новобранец

Мнение от ivkoto »

Колеги някой да е ходил на яз. Калиманци, след 18.05.2009год, тъй като някой от колегите бе писал по рано, че на тази дата бил зарибяван язовира с шаран и амур. Ако някой е ходил след тази дата Моля нека сподели мнение - захранка, сръв и въобще как е язовира след зарибяването ... ако е действитело.
vanks
новобранец
новобранец

Мнение от vanks »

абе рибата си е хваната на въдички не бяха 2 и не бяхме 3-ма, а към 20 човека с по три вадици и наистена никои около нас не хващаше никаква риба всички рибари идваха и се хващаха за главата как може ние да хващаме а те не ... а в интерес на истината всичко си беше от захранката която хварлихме а тя беше 15 торби
Като няма риБа и раКа е риБа ....
vanks
новобранец
новобранец

Мнение от vanks »

ако искате вярвайте ако искате недейте мрежи разни ... нищо общо казвам ви че рибата е от там и е хваната на вадица.... мен лично два дена след това ме боля ръката ... а пък дали е варварство или не ... това всеки сам си го решава за мен поне не е .... раздадахме на всички на язовира тоест всеки дойде и си взе колкото си иска .... и всички бяха доволни, а аз лично на такъв риболов не бях присаствал до сега ...
Като няма риБа и раКа е риБа ....
pavlin_r
новобранец
новобранец

Мнение от pavlin_r »

vanks написа:ако искате вярвайте ако искате недейте мрежи разни ... нищо общо казвам ви че рибата е от там и е хваната на вадица.... мен лично два дена след това ме боля ръката ... а пък дали е варварство или не ... това всеки сам си го решава за мен поне не е .... раздадахме на всички на язовира тоест всеки дойде и си взе колкото си иска .... и всички бяха доволни, а аз лично на такъв риболов не бях присаствал до сега ...
Е как да не е варварство бе,ти нормален ли си,това си е жив геноцид и после що няма риба в язовирите и що арендаторите пускат сяри и други химии,ами заради такива като теб.Утре като порасне детето ти къде ще отиде за риба?????Теб не трябва да те пускат никъде близо до вода.
P.S-Извинявам се на всички за острият тон,но тоя направо ме вбеси като му видях снимките.
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

pavlin_r написа:
vanks написа:ако искате вярвайте ако искате недейте мрежи разни ... нищо общо казвам ви че рибата е от там и е хваната на вадица.... мен лично два дена след това ме боля ръката ... а пък дали е варварство или не ... това всеки сам си го решава за мен поне не е .... раздадахме на всички на язовира тоест всеки дойде и си взе колкото си иска .... и всички бяха доволни, а аз лично на такъв риболов не бях присаствал до сега ...
Е как да не е варварство бе,ти нормален ли си,това си е жив геноцид и после що няма риба в язовирите и що арендаторите пускат сяри и други химии,ами заради такива като теб.Утре като порасне детето ти къде ще отиде за риба?????Теб не трябва да те пускат никъде близо до вода.
P.S-Извинявам се на всички за острият тон,но тоя направо ме вбеси като му видях снимките.
Имаш и моята подкрепа !!!
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от сандански карп »

и моята подкрепа имаш,и аз побеснях като видях снимките,че тази сеч е по-лоша и от мрежарите :evil: :evil:
YOU LL NEVER WALK ALONE
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

КОФТИ ПОДХОД КЪМ РИБИТЕ КОЛЕГА.Някой да е ходил на брестак на развъдника.Ще съм доволен ако някой сподели дали има риба,колко се плаща,на какво излиза и ако може снимки :lol: :lol: :lol: ,аа забравих да кажа и от къде се минава(селото го знам къде е интересува ме от селото до развъдника )Благодаря предварително и на слука на всички
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

На Брестак бяхме с двама приятели в началото на Май. Три басейна са или повече - много не се оглеждах. Басейните са от типа на комунистическите рибарници - квадратни, дълги към 30м. Дълбочината в басейна, на който ние ловихме беше към метър. Дъното е равно и чисто. Тръстика има малко, само по брега. Плаща се 5лв на пръчка. Можеш да си вземеш 1 риба ако е до 2кг безплатно. Ако е над 2кг по договаряне. Таранката не се плаща. Освен таранка и шаран друго май няма. Имаше към 15 човека - до обяд се изкара 1 шаран към 2 кила от всичките тия 15 човека. Таранка има бол, на големина към шамар - 300-400гр. Излизат шаранчета бол до 500гр, но се пускат обратно естествено. Таранка до 12:30 на обяд имахме общо към 45 риби - двама човека. Вкусна е и не мирише. Става за почивка, но не очаквай сериозен улов.

Ако знаеш къде е селото Брестак, като стигнеш в него питай някоя баба или дядо да те упътят. Аз не мога - много е объркано.
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

С една дума няма да мога да направя кефа да ловя шаранчета,а таранки. :lol: :lol: :lol: :lol:
solveiko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от solveiko »

tech-house написа:С една дума няма да мога да направя кефа да ловя шаранчета,а таранки. :lol: :lol: :lol: :lol:
Ти на шаранчета ли си правиш кефа :?: Или на шарани :D :D :D
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

Шарани колега,просто така ми доиде и го казах щаранчета
nomeames
новобранец
новобранец

Мнение от nomeames »

Колеги,
От утре пада забраната. Ура!!! И на слука. Продължавайте да пускате инфо, за всевъзможните язовири, реки, гьолове, дерета, локви и вади. И аз обещавам при всеки излет да коментирам.
Още веднъж - НА СЛУКА И УВАЖАВАЙТЕ РИБАТА!!!
Песимистът е единствения човек, който се радва, когато очакванията му не се сбъднат.
Аватар
svetlio86
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svetlio86 »

Значи имаше въпрос за Ген.Колево!!!Условията са следните:10 лева такса,3 въдици с максимум 2 куки,като ако са на пружина е забранено забиването на куките в качамака!!!Толерира се внимателното отношение към рибата!!!Риби под 1кг и над 4 кг се връщат обратно а ако искате да си вземете шаран,бял амур или тлостолоб се плаща по 5 лв килото!!!
Таранката и червеноперката са безплатни!!!В язовира има наистина много риба като преобладават шарани м/у 1-1,5 кг има и много дребосък от тази пролет,но има и доста хубави екземпляри около 10 кг!!!Таранката е бол!!!В събота бяхме там и имахме към 10 кг таранка 3ма човека и 4 зверски удара от които нито един изваден понеже 2 бяха на плувка с влакно 0,14 а другите на дънни хвърлени много близко до тръстиката и рибите успяха да се скрият в нея!!!Язовира е много хубав,но пътя до него е доста зле!!!!
Най си ми е добре,когато съм сред природата :)....................................................За Риба с бутилка бира
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”