Търся помощ!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
joco

Търся помощ!

Мнение от joco »

Та,става въпрос за следното:съвсем случайно преди 10-тина дни забелязах,че резервара на колата ми тече.Става въпрос за Фиат Чинкуеченто 1993г.Не капе,а просто в единия край мокри.Пробвах по автоморги(вярно,само по телефона.Ма те са неизброими :oops: )-няма.Нов внос-270 евро,без доставната.Сещате се,че колата не чини толкова.А е безкрайно удобна за София и за един рибар с цялата натурия и не ми се иска да се разделям с нея.Молбата ми е:резервар 2-ра употреба,някоя кола за части или в краен случай-някой,който да завари или залепи резервара.
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Re: Търся помощ!

Мнение от Светльо-toxin34 »

Колега,малко преди Нови Хан има авто морга.Пробвай там,има доста фиати.Ако случайно не намериш пробвай този начин:Източваш резервоара от пробката.Сваляш го от колата,топиш го във вода и спомпата през гърлото вкарваш въздух та да видиш откаде пропуска.Маркираш мястото с малко блажна боя.После пълниш резервоара до горе с вода да махнеш парите.Носиш го после на тенекиджия и си готов.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
joco

Мнение от joco »

Не се сещам за тая автоморга,въпреки че минавам поне 2-3 пъти месечно от там.Би ли уточнил,моля.А другия начин го знам,но с всички заварчици,с коити говорих или не им се занимава,или ги е страх(не знам)но ми отказаха.
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

Грешката е моя-след Нови Хан в посока Вакарел.Малко след асфалтовата база.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
joco

Мнение от joco »

Светльо-toxin34 написа:Грешката е моя-след Нови Хан в посока Вакарел.Малко след асфалтовата база.
Даже и не съм чувал за нея,но още днес съм там.Благодарско и ако всичко е О.К.имаш черпня!
Аватар
d_bozhkov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от d_bozhkov »

Преди време ,когато работех в "МЕЛ ИНВЕСТ " имахме подобен проблем с резервоара на служебната ЛАТВИЯ .
Имаше миниатюрна дупчица която в последствие след почистване се оказа окло 2-3 мм.
Проблема беше ,че имахме само 4 часа за поправка .Просто вечерта трябвапе да си тръгваме от Варна за Сливен !
Та че колкото и невероятно да звучи с шофьорчето 2 мата успяхме ,дори за по-малко време да го запоим.
Свалихме резервоара и го поизмихме 2 пъти с вода .После на слънце малко да изсъхне и обработване на мястото с тънка шкурка.
Нужно ти е : голям електрически поялник , калай , нишадърово-колофонен разтвор ( това за съжаление не си спомням пропорциите мисля че и спирт се слагаше малко ,беше ни любезно предоставен от единия от електротехниците в завода ) и изрязано кръгче от медена латунка (използвахме облицовката на кабел ).

Та след изсъхването и почистването с идеално с коресилин ,първо си правиш слой с помощта на нишадъровия разтвор и калая после поставяш латунката и отново слой калай отгоре ) лепи се долу-горе като лепенка на гума за колело.
След това е добре да го минеш с парче черна смола докато е още топло да се разтопи и да предпазва.
И си готов.С този резервоар Латвията още върви.

Чувам тука колегата току що каза ,че може да се залепи временно червен силикон , но не съм пробвал .
УСПЕХ !

П.С. Забравих да спомена в никакъв случай не затапвай резервоара при работа !
Изображение
Насакото Яката:ма странен човек си...като кажа "да ВИ *ба ***ката майна" сьм се ЗАЯЖДАЛ..като кажа нещо по деликатно-не се разбира..бе цел живот ли така ще си прекарам-НЕРАЗБРАН
rsimeonov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rsimeonov »

Колега разбери точно от къде е теча,вземи една кутия влакнест кит от най малките и ако пзволява местото можеш и без да сваляш резервоара даго намажеш.Успех.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

С металпластик е още по-лесно. Зашкурваш,забърсваш,намазваш и си готов.Става като заварка.С това хората лепят блок на корабен двигател на море. Този,който е за чугун дори си хваща ръжда след време.
Успех!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

никой не се сети да предположи,че може да не е от резервоара,ами от някоя трьба и маркуч...обикновено тогава така само цапа-ако е резервоара до сега да е протекьл като чешма ;)я не бьрзай да купуваш,ами виж провери този вариант,че да не си останеш с един резервен,про смян на маркучи за десе лв..так си мисля де-паи не уточни кьде точно овлажнява :roll:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

Ако намериш от старата"БАЛАНСИР ПАСТА" също ще свърши работа!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”