Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

как се поставят куките на плочка кюспе?
Модератор: bobopeli
- Husmen1983
- научил се да хвърля
как се поставят куките на плочка кюспе?
ако някои може да покаже как се поставят куките на плочка кюспе ще съм му много благодарен.
за сега нямам такъв.
- thedarkwolf
- новобранец
- man1966
- ще става разбирач
Re: как се поставят куките на плочка кюспе?
Има няколко начина-първия е с ластик закрепен на основното влакно заедно с куките-хващаш плочката с ластика и забиваш куките в нея.Другия е с специален клуп който се прави на основното влакно-нещо като" бесило".Там се закрепя плочката и куките по същия начин.Husmen1983 написа:ако някои може да покаже как се поставят куките на плочка кюспе ще съм му много благодарен.
Поводитие на куките трябва да са къси та даже и да не ги забиеш в плочката да са в петното което ще направи кюспето.Сори ма не мога да ти пусна снимка та да ти онагледя горе написаното.

Я елате рибенца при батко...
- Husmen1983
- научил се да хвърля
blagodarq
колеги че ми помогнахте.но при мен проблема беше там че куките падат от кюспето и не мога да хвана шарана.други рибари ми казаха да сложа 2 плочки а по средата качамак и куките да ги забия на качамака ще видим какво ще стане.ако още някои има някакво мнение нека да пише.
за сега нямам такъв.
-
- сериозен играч
сложи ги тия куки м/у плочките с кюспето...когато падне долу то се раздува яко и променя обема си сиреч обгръща куките....ако искаш да видиш как става ....имаш ли лиген у вас...???
Шарана смуче и мляска даже...така засмуква и тях...той не гризе от кюспето...затова и дънна с кюспе не се бара!!! изпъване и каквото и да е обиране на влакно след престой повече от 5 мин във водата не е желателно, за да не се изместиш от купчинката която се е получила в следствие на разтварянето....а на колегата дал съвет за захранка ще кажа че е време да иде и на риба...
и да я ползва за стръв !!! ...ако се притесняваш че нещо не е наред смачкай го кюспенцето омеси го с яйчице, добави ванилийка, малко халвица, олио и направи топка, вкарай куките в нея и ефекта е същия...

Господ може всичко чада мой !
- Husmen1983
- научил се да хвърля
колеги
колега, ако кюспето е много твърдо използвай оловото за да ги набиеш вътре. и така няма да падат.
колега това предложение ме накара да се усмихвам и то много.пробваи някои път да набиеш кука с олово и после даже да имаш попадение в устата на шарана няма да може да се забие защото куката вече не е толкова остра.но все пак мерси.Благодаря и на другите колеги които са ми дали съвет.Това с халвата ще го пробвам.понеделник ще ви кажа повече.
колега това предложение ме накара да се усмихвам и то много.пробваи някои път да набиеш кука с олово и после даже да имаш попадение в устата на шарана няма да може да се забие защото куката вече не е толкова остра.но все пак мерси.Благодаря и на другите колеги които са ми дали съвет.Това с халвата ще го пробвам.понеделник ще ви кажа повече.
за сега нямам такъв.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
освен,че са те заблудили,че куките"се набиват в кюспето",май ти се подиграват и с набиването с олово
както колегите ти казаха...бе нека и аз се опитам да обясня по подробно:врьзваш на основното влакно як вирбел,за него врьзваш повод(аз използвам парче сьщото като основното-вьпроса е да не се пресуква,не за друго)като на другия край на повода правиш бесилка(ако не знаеш как-питай някой)взимаш парче плетено влакно и на двата му края врьзваш по 1 кука,поссле правиш клуп през средата,така,че двете куки да виснат като мартеничка с пижо и пенда (
)и да не са по дьлги поводчетата от 4-5см..повтаряш работата с още 2 куки.после посредством клупчетата ги хващаш за бесилката,в която слагаш 2-3 плочки кюспе,меду които има некво меко тесто,набиваш куките на различни места В ТЕСТОТО с острието навьн и стягаш бесилката-готов си-ако има вятьр или некви други несгоди,може да сложиш на основното ПРЕДИ вирбела и подвижно 20-40гр олово(даже е за препорьчване)друг вариант е да оставиш свободно да се мандрахерцат четирите куки,но им набиваш на рамената стиропорово топче,с такьв размер,че да ги дьржи вдигнати над дьното(което лесно можеш да установиш на плиткото...амиии,дерзай,брато 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Husmen1983
- научил се да хвърля
благодаря
ти колега.пробвах това с топчето и вместо шаран хванах 3 кг толстолоб тая седмица пак пак ще видя какво ще стане.по късно ще ка4а снимки
за сега нямам такъв.