Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз.Копринка-06.06.2009 г.
яз.Копринка-06.06.2009 г.
Привет,
Днес открих летния риболовен сезон. Плана беше да стана в 4 ч. и да се засиля към избраното от мен място „Копринския ръкав” на язовир Копринка. Да но, събудих се в 3 15 ч.(луд умора няма
) и поех към язовира по пътя си взех едно кафе. Към 4 вече бях там. Пренесох багажа на 2 курса и се заех с подготовката за риболова. Идеята ми беше да ловя на директен и Фидер. За директния разбърках захранка за Червеноперка с добавено малко мляно конопено семе. Разбира се имаше и гарнитура от накисната царевица и жито както и мезенце (шарен бял червей) дълбочината около 3-те метра. За Фидера микса беше захранка Фидер, Шаран, течен активатор Ягода и царевица от консерва. Разстоянието на което избрах да ловя беше около 25-30 метра, дълбочината около 10-те метра. Бях готов с работното място, започна да се развиделява. На директния ползвах линия с плувка 1 гр. С повод 0,8 мм. и кукичка 16 номер. Захраних с 3 малки топки , като смятах да подавам по-малко но равномерно през цялото време на риболова. Още не се виждаше добре плувката и първата Червеноперка беше в живарника. Беше време да влезне в употреба и Фидера. Заметнах и фиксирах линията на шпулата с ластик. Стръвта беше царевица, куката жълта, номер 12, повода 0,12 мм. Последваха няколко празни презамятания за образуване на хранително петно. През това време на директния изкарах 5-6 Кленчета с размер малко над педя. Беше ред и на Фидера също клен около 200 гр. Всички беше супер и риболова си течеше по план, но изведнъж като каза не....Последва смяна на стръв дълбочина и тн. резултата си беше същия, а именно никакво пипане. По упорствах около 1 час на директния без резултат и реших да сменя тактиката. Изкарах един малък камшик и започнах да гоня малки рибки за стръв. След няколко опита заковах малка Перка колкото кутре. Веднага направих монтаж за хищник с подвижно олово и бяла кована кука. Заметнах и продължих със стръвта за хищника. През това време на Фидера нямах пипане. Както си търсих малките рибки изведнъж маркера на дънната въдица започна да се навдига. Въпреки ,че бях оставил аванс над 2 м. кълването беше празно. Още нямах резервна рибка за хищник, но след 2 замятания хванах малко Оклейче което замина по предназначение. Добавих още няколко Оклейчета и една малка перка и бях готов със стръвта. Изкарах и Пикера, монтажа беше същият като на Фидера но с бяла кука 14 номер. Там използвах за стръв мартеничка от шарените червей. Започнах да си правя ново хранително петно на около 10 м. в страни от това на Фидера. Последва ново кълване на рибката този път много по-плахо. Този път успях да заловя извършителя който беше малка бяла рибка. Която веднага замина обратно във водата за да викна майка си. На Пикера реализирах серия от няколко Червеноперки като първата беше огромна около 400 гр. След тази серия последва ново затишие. По едно време маркера на рибката отново пое в посока нагоре за мое съжаление последва ново празно кълване или по-скоро оплитане на кордата в колчето и от там рибата си замина. Повече кълване на рибка нямах но то си напече сериозно. Успях да излъжа още две Перки и с това приключих риболова около обяд. В края на риболова забелязах ,че водата е спаднала с около педя. Може би това беше причината за трудния риболов.
Това е от мен за откриването на летния сезон!!!
пп: Снимки нямам ,затова се постарах да опиша излета по-подробно!
Днес открих летния риболовен сезон. Плана беше да стана в 4 ч. и да се засиля към избраното от мен място „Копринския ръкав” на язовир Копринка. Да но, събудих се в 3 15 ч.(луд умора няма

Това е от мен за откриването на летния сезон!!!

пп: Снимки нямам ,затова се постарах да опиша излета по-подробно!

- Живко Василев
- разбира нещата
Re: яз.Копринка-06.06.2009 г.
Добро откриване колега 

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Re: яз.Копринка-06.06.2009 г.
всичко е супер...жалко само за нереализираните удари на хищника-но тях другия път