Как се лови КЛЕН в река???

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
thedarkwolf
новобранец
новобранец

Как се лови КЛЕН в река???

Мнение от thedarkwolf »

Здравеите, можете ли да кажете варианти за най - успешен улов на клен в река 8) :wink:
АлекоД
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от АлекоД »

Много добре става на спининг - воблери и средно големи блесни.
Аватар
thedarkwolf
новобранец
новобранец

Мнение от thedarkwolf »

АлекоД написа:Много добре става на спининг - воблери и средно големи блесни.
Мерси, но по-принцип как ще има по голям ефект , на скакалец или изкуствена стръв??? :shock:
АлекоД
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от АлекоД »

На скакалец не съм ловил, така че нямам възможност да сравнявам.
HOSY
новобранец
новобранец

Мнение от HOSY »

На рибе съм имал добри резултати като монтажа е следния

ловя без тежест понякога понякога с като ги качвам тежестите точно под плувката за да я даржат изправена защото оставям стръвта да се носи по течението 20-30 м и трябва да се вижда нещо все пак.А ако ловиш на по близки дистанции може и без тежести.

Стръв рибки хванати от реката щурец жабка скакалец и червеи...чувал съм и за черници грозде джанки череши но не залагам на плодове.

Спининга също е много добар вариант.И другото по важно нещо е ,че нетрябва да стоиш на едно и сащо място а да ги тарсиш по реката....
УСПЕХ
Аватар
thedarkwolf
новобранец
новобранец

Мнение от thedarkwolf »

HOSY написа:На рибе съм имал добри резултати като монтажа е следния

ловя без тежест понякога понякога с като ги качвам тежестите точно под плувката за да я даржат изправена защото оставям стръвта да се носи по течението 20-30 м и трябва да се вижда нещо все пак.А ако ловиш на по близки дистанции може и без тежести.

Стръв рибки хванати от реката щурец жабка скакалец и червеи...чувал съм и за черници грозде джанки череши но не залагам на плодове.

Спининга също е много добар вариант.И другото по важно нещо е ,че нетрябва да стоиш на едно и сащо място а да ги тарсиш по реката....
УСПЕХ
Мерси ще пробвам тези варианти, за които ми каза :)
По принцип не съм ловил много, много клен, за това питам :wink: Повече залагам на пастървата, но винаги трябва да има разнообеазие 8)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Темата е старичка,но не я бях забелязъл до сега.Моят метод: качвам се на някое полегнало дърво и само с една пръчка и два метра влакно и кука завързана без повод започвам да капя.Допираш стръвта (най-резултатни са насекомите-пчела или скакалец) до повърхността и започваш ритмично,но в същото време предпазливо да клатиш.Получават се концентрични кръгове,имитиращи паднало във водата насекомо.Колкото повече дребосък събереш и не му дадеш възможност да лапне,толкова по голям е шанса да се покаже и дядо им.Лично аз съм стигал до дву килограмов екземпляр.Стара река,с.Сливовица,обл.В.Търново

Успех!Аз заминавам за Топлото!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”