Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
staria
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от staria »

svetlio86 написа:Значи имаше въпрос за Ген.Колево!!!Условията са следните:10 лева такса,3 въдици с максимум 2 куки,като ако са на пружина е забранено забиването на куките в качамака!!!Толерира се внимателното отношение към рибата!!!Риби под 1кг и над 4 кг се връщат обратно а ако искате да си вземете шаран,бял амур или тлостолоб се плаща по 5 лв килото!!!
Таранката и червеноперката са безплатни!!!В язовира има наистина много риба като преобладават шарани м/у 1-1,5 кг има и много дребосък от тази пролет,но има и доста хубави екземпляри около 10 кг!!!Таранката е бол!!!В събота бяхме там и имахме към 10 кг таранка 3ма човека и 4 зверски удара от които нито един изваден понеже 2 бяха на плувка с влакно 0,14 а другите на дънни хвърлени много близко до тръстиката и рибите успяха да се скрият в нея!!!Язовира е много хубав,но пътя до него е доста зле!!!!

Колега много Благодаря за точното инфо.
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

Ето и каква информация ще ви дам за Брестак развъдниците.Днес аз и баща ми отидохме на язовира към 8.00(защото пиенето вечерта ни доиде доста и се поуспахме :lol: :lol: )Такса 5 лв на пръчка рибата не се плаща.Бяхме на срения развъдник поради факта че всички там бяха застанали ирешихме и ние да сме там.Хвърлях на топета с мирис на ванилия и scopex нямаше удар.На торен червей само таранка и то дребна малко по малка от шепата ми.Седяхме до към 1.00 и си заминахме,на никои от 5-те присъстващи на язовира не хвана шаран,само таранка.Не си заслужава там да се ходи,предложете някое язовирче и вие.Това е от мен следващата седница ще има инфо от Драгоево.
greenvn
новобранец
новобранец

Мнение от greenvn »

Днес към 8 бяхме на яз"Тича",малко след с.Сушина.Имаше колеги от петък вечер там,които бяха хванали едва по няколко костура.Пробвахме се и ние до обяд-без да бутне,ни на "леко",ни на "тежко"...От там газ на "Бели Лом"-поне начесахме с червеноперки,някои от които почти "трофейни" ;) ,някоя друга таранка и костур.Не видях около нас и другите в това време да хванат нещо по-сериозно.До към 17 и после обратно към Варна....
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

И аз вчера бях на Бели лом. Идеята бе повече пикник, отколкото риболов и поради тази причина бяхме там късно - към 10.00. Много народ имаше много нещо. Нямахме кой знае какъв избор за място и застанахме в една пшролука м/у риболовци вляво и в дясно от нас почти един до друг наредени. Дърпаха костури перки и таранки. При нас се получи същата работа, най-работеш беше торния червей и белия. Имах случаи при които след като хвърля не съм слоижил звънчето и вече перките поклащат върха. Колегите в вляво от мен извадиха живарник в описаните по-горе риби и.......Сега изненадата - хубава сулка, 1.5 кг. но шокиращото за мен бе че човека заредил топче на косъм за шаран, а хванал сулка !? :smt102 Най се радвам на кефа от къпането което направих влизайки единия път с лодка. Водата бе много приятна като температура а и навътре (дълбочина 8м. по думите на едни колеги със сонар) беше що годе чисто.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
qnoslav
новобранец
новобранец

Мнение от qnoslav »

на одринци е голяма скука таранката кълже до 13 4аса много дребен костур таранката е до 350 гр.
Аватар
vladofommi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vladofommi »

Това не е брестак колега
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

vladofommi написа:
Това не е брестак колега
м,дамм точно така.а относно колегата vanks,той също беше посетил в неделя Брестак,нека и тои да кажи отзивите си за риболава(предполаган отговор само таранка )
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

vladofommi написа: Това не е брестак колега
Колегата писа за развъдниците на Брестак,които аз не съм посещавал,не за язовирчето на Брестак,което между впрочем миналата зима бе пресушено
Изображение
Изображение
А сега де? :roll:
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

tech-house написа:.......................................
....................а относно колегата vanks,той също беше посетил в неделя Брестак,нека и тои да кажи отзивите си за риболава(предполаган отговор само таранка )
vanks написа:А вчера посетих развъдниците в с.Брестак едно доста прилично местенце за претенциозни хора .... Риба има много таксата е 5лв на въдичка и безплатно шаранче към килограм килограм и нещо , за платената въдичка. Мястото е само за плувкаа... Ако решите да го посетите обезателно си носете чадърче, защото сянката просто няма! Успехи на всички ..
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Моряка написа: язовирчето на Брестак,което между впрочем миналата зима бе пресушено
Изображение
Изображение
Сега язовирачето е пълно и е зарибено,но риболова е забранен :wink:
Болки в ръката ми от хвърляне ...

Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Радвам се ,че е зарибен Брестак,но вметнах,че vanks не е дал инфо за там :D
А сега де? :roll:
Аватар
toffifee77
новобранец
новобранец

Мнение от toffifee77 »

Здравейте. Някой да е навестявал Белокопитово събота и неделя(тези дни), че смятам да ходя в сряда с една две кофи царевица :). Приемам и други идейки. :) Информативно за всички. Големия на засмяново е пален до горе с трева и водорасли, нестава дори и за плувка.
Аватар
valiooooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valiooooo »

toffifee77 написа:Здравейте. Някой да е навестявал Белокопитово събота и неделя(тези дни), че смятам да ходя в сряда с една две кофи царевица :). Приемам и други идейки. :) Информативно за всички. Големия на засмяново е пален до горе с трева и водорасли, нестава дори и за плувка.
Приятели бяха там на откриването.....пълно капо.
Изображение

"Когато говорите,думите ви трябва да бъдат по-полезни от мълчанието" -- Фулър
vanks
новобранец
новобранец

Мнение от vanks »

на Брестак на развъдниците има много риба аз сам присъствал на зарибяването на развъдниците .. риба има много аз поне като отида никога не си тръгвам капо незнам вие как го правите... и винаги като см бил там има хора които си хващат ... аз съм там всяка седмица много съм доволен... наслука на всички
Като няма риБа и раКа е риБа ....
ivkoto
новобранец
новобранец

Мнение от ivkoto »

Здравейте колеги!
Ето и моето инфо / за седмицата/. На 04.06.2009год около 13.00часа, отидохме на яз. "Бозвелийско". На язовира няма място къде да си хвърлиш въдицата /освен на стената/. Ко да праим там отидохме и подхранихме. Около 17.00часа едни колеги дето щяха да остават /бяха под орехите / си тръгнаха и ние аре да местим катуна. Та подхранихме на царевица. Стръв царевица, качамак /няколко вида/, червеи. До сутринта до 06.00часа на 05.06.2009год, от 14бр въдици /четирима човека/. нито един удар, НИЩО :oops: . Сутринта багажа и обратно в къщи пълно капо. Около нас никой нищо не извади. Един колега си тръгна вечерта, като за два дни бе извадил 5-6таранки и един шаран около 1.5кг. това е. Иначе риба има и се вижда но не яде. Пазачите хранят обилно с бирена каша.
На 07.06.2009год /неделя/ след като гласувах :lol: се чудих какво да правя, понеже жената на работа и реших да прескоча до Калиманци. Отидох около 09.30часа. Имаше не малко хора, като за учудване имаше място точно под фургона на пазача. Подхраних малко с качамак и царевица /ама наистина малко/. Стърв същото. Нямаше и пет минути таранка на качамак. От там тарнака и на царевица няколко пъти така. Излязоха и малки около 300-400гр шаранчета на царевица. Изавидх малко жива рибка и почна да кълве шаран около 1кг извадих два. Говорейки със арендатора, същият ми каза да пробвам на жива рибка и земен червей. На Червей извадих един шаран около 1,500-1,800гр. Общо улова бе около 6кг, малките шарковци обратно вътре. в 16.00часа си събрах багажа и обратно. До мен колегата който му помагах с моя кеп на бял червей извади също шаран около 1,5кг. Искам да ви кажа колеги че някой бе качил снимки на шарани и амури от Калиманци. да уточня в Калиманци амур НЯМА. Сигура от арендатора. Тази риба е вадена от Блъскаво. Колега..стига реклами.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”