Новия сезон...на нов язовир!!!

Модератори: bobopeli, sapuna

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Новия сезон...на нов язовир!!!

Мнение от Бачо Илия »

След множество варианти къде да открием, последно се озовахме на Жребчево, в петък около 20.00 часа. Срам, не срам- това ми е първото ходене в живота на яз. Жребчево :oops: :shock: При пристигането на язовира направо се стъписах- народ, народ, народ.... Коли, палатки, шатри, лодки... чудо на чудесииите :D Паркирахме се между две групи на едно местенце не по дълго от петнадесетина метра, криво та дрънка, ма на нас ни е през "бачовия" -нали сме там и ще откриваме, пък и аз на нов за мен, мноооо....го перфектен гьол. От лявата ни страна имаше мощна плевенска група, която в събота вкара с лодки 15 дънни, от дясната страна две момчета-шаранджии от Габрово, оборудвани както си му е редът с по три пръта на стойки, лодка и шамандури. Сурнахме багажите до брега, Шаки сглоби един фидер и почна да мери и да захранва, аз сглобих осмицата и си заформих петно за плувка на около 3.50 дълбочина; тествах с "бял"- няма пипане, освен една продължаваща да расте 10 сантиметрова платичка. Следват маса, салати , барбекю, ракии, вина, запознаване с колегите от Габрово и .... в 00.01 ч. монтирах светещото :D :oops: До 1.30, екшън с 10 добри каракуди; чак колегите се загледаха щото не знаели че каракудите кълвът и по нощите и то, смело и безотговорно 8) На десетата спрях, щото нощния риболов е забранен, лиснах още едно кило вино в мивката и припълзях до спалния чувал, пък Шаки до палатката си :drinkers: На другия ден като станах, колегата беше с два фидера, а от двете ни страни (опънати с лодки ) имаше 15+6 въдици за "едро"; заметнах директния( цял ден нищо на него), метнах един "метод" със сигнализатор и сглобих фидер за 35-40м. дистанция. Много редки и случайни риби на двата фидера, нищо на директния...и така до следващата маса и барбекю. Щях уж пак да ги тормозя по нощите..., ама след цял ден жега (35+ градуса), само пихме по едно, с по две странички индиго и се събудих днес след като вече беше пекнало; разкарах директния и останахме с по един фидер "класик" и с по един фидер с "метод"; на методите нищо, на фидерите- пак случайни риби, една добра платика при Шаки и към 12.00 дадохме "отбой", събранме циганията и обратно към Карлово. Та, така открих- новия сезон, на нов гьол :D 8) По долу, малко снимки:

Язовира в петък, вечерта:

Изображение

Изображение

Артилерията на колегите от Плевен и моя "метод":

Изображение

Нашата "цигания"; това е от днеска и вече съм разкарал директния:

Изображение

Ян Ван Шентов, с два фидера и аз на следващата снимка:

Изображение

Изображение

Такъмите на колегите от Габрово ( в дясно, до нас):

Изображение

Тука, малко рипки; ние пак горе долу се педставихме добре, колегите в ляво и в дясно нямаха нито една хваната риба до днес, на обяд:

Изображение

8) 8) 8)
Изображение
sexy_klo6ar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Новия сезон...на нов язовир!!!

Мнение от sexy_klo6ar »

:smt023 :smt023
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Супер си е откриването от всякъде. Няма познато няма не познато- който може , го може :smt023 :smt023
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
ma3xa1993
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ma3xa1993 »

Браво.Много хубав излет.
Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от borislav58 »

:smt023 :smt023
Всичко заебавам и за риба заминавам!
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво бачо :wink: Екстра излетче :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Браво,бачо.Хубави каракуди и една прилична платика виждам. :wink: Дано второто ти ходене там да е още по-успешно и запомнящо се! :wink:
TICA FAN
НИКИ ДОНЧЕВ
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от НИКИ ДОНЧЕВ »

:smt038 :smt038 :smt038 :smt023
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Жребчево е гаден водоем.Дава много,но някога и нищо :lol: :smt023
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

snegk написа:Жребчево е гаден водоем.Дава много,но някога и нищо :lol: :smt023
Дава даваааа...... :D

Изображение
Бачо що не се обади бе и ний бяхме там,ама хванахме онуй животно по-горе :oops:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Малко инфо за водоема: имаше десетки лодки да тролят и бялата риба е активна :idea: Имам впечатленията, че никой от тролещите не си тръгна без "бяла"; излизат риби от 0.7 до около 2.0 кг; ловят се и от брега на живи рибки през ноща. Ухото ми по едно време днеска, чу и много отчетлив звук от кльонк, ама едва ли е имало резултат щото беше по обяд и 39+ градуса. Водата "цъфти" яко в момента и може би това е причината за яловите резултати. Колегите с наперените в дунавски стил въдици, бяха с монтаж: тежест и две плочки кюспе долу; над тях по две куки със стара царевица; габровчетата бяха със няколко вариянта шаранджийски монтажи на косъм ( основно in-line)и само с разни варианти царевица за стръв :idea: То, в общи линии май на целия бряг дето бяхме, хванахме "нещо" само ние и то, по нестандартни схеми :? :wink:
Изображение
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gorkata_petrov »

Браво ,Бачо.Супер откриване.В такъв момент е важно мероприятието. Риболова може да остане на по-задна линия.То време за риболов има - цяло лято :D :D :D .Майтапя се.Страхотен излет с хубави хора. :D :D :D
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

IDA написа:Малко инфо за водоема: имаше десетки лодки да тролят и бялата риба е активна :idea: Имам впечатленията, че никой от тролещите не си тръгна без "бяла"; излизат риби от 0.7 до около 2.0 кг; ловят се и от брега на живи рибки през ноща. Ухото ми по едно време днеска, чу и много отчетлив звук от кльонк, ама едва ли е имало резултат щото беше по обяд и 39+ градуса. Водата "цъфти" яко в момента и може би това е причината за яловите резултати. Колегите с наперените в дунавски стил въдици, бяха с монтаж: тежест и две плочки кюспе долу; над тях по две куки със стара царевица; габровчетата бяха със няколко вариянта шаранджийски монтажи на косъм ( основно in-line)и само с разни варианти царевица за стръв :idea: То, в общи линии май на целия бряг дето бяхме, хванахме "нещо" само ние и то, по нестандартни схеми :? :wink:
За мене бе много важно това съобщение за цъфтежа на водораслите
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

Браво на групата!
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”