Счупих каръка

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Счупих каръка

Мнение от sandista »

Здравейте ,
Предварително се извинявам за грешки, но не съм спал и ми е много трудно да се концентрирам. И така - да почваме :)
Събота 5.15 ставане , кафе и газ към р.Росица село Ресен , местността Канарите. Водата пада с 1 метър , после качва с 2 , носи много водорасли... !!!! Заехме много перспективни позиция с родителското тяло и започнахме да облавяме ръкава. Като цяло имах над 20 удъра до обяд , но нито едно не се закачи ! Изредих си всичките воблери и блесни ! Дори видях как един 30 см догонва моската . удър , но без успех. Намалявам темпото и пак забързвам - и така още 2 удара ! Викам си .. студена е водата.. Наведох се да видя и една видра мина точно пред мен ! За малко не цопнах шокиран във водата. А водата се оказа топла ! Тоест рибите не са мудни и си атакуват смело. Но нямах закачена риба .. Ударите бяха само на Голди и на Моска ! На Йо-Зури Л-миноу , Гоби , Бинс и тн - нътцки ! Последваха няколко зрелищни падания от стръмния бряг от моя страна, като последното бе бурно аплодирано от Братството на другия бряг ! каръшка работа ! Ама аз обичам да експериментирам и не се отказвам.. Та успях да бодна едно 15 см кефалче преди да тръгна.

Споделете къде според Вас е причината да имам толкова много празни удари ( рибите си бяха мерни) ? Тоягата е Кроа с брейда ИГК Г-соул 10 либри...
Като напече решихме да дегустираме хоум-мейд салатката и ракийцата ! Последва лека дрямка !
Към 6.30 бяхма на друга популярна локация ! Велина ще лови отново шаран ... :) Да ама нали й подарих един спининг и онзи ден и едно голди ( усилено се опитвам да я запаля по спининга) и решихме докато аз правя захранките тя да похвърля ! И изведниж крясък, писък и кееееффф ! Кефал ! Голям кеф и скачане по брега ! Както се казва - зарибена на 100% . След поредното замятане аз виждам една щука да следва голдито ! Да , ама докато и обесня да намали и тя го извади ! Щукато постоя 10-на секунди и се върна в дълбокото ! Веднака извадих тежката артилерия и почнах да търся правилната примамка ! Зуритата отново не бачката( Зомби и Л-миноу)? Рапала Шад Рап и Лусокса също .. Какво ли не пробвах.. По едно време намерих да се клатушка на дъното на торбата една клатушка Робинсън... Е , нали така и така деня е загубен , поне да тествам всичко , да разбера как се води тая ламаринка и да научи тънкостите й ! Още с падането й до отсрещния бряг на 25-30 метра последва рязък удар ! Затегнатия аванс заръмжа като разярена тигрица ! Опаааа - давай кепа ! Брега висок 1.5м .. много водорасли ... рибата дърпа много и се набива във водораслите близо до едно голямо паднало напречно на реката дърво. Един от местните разбирачи започна да ми обеснява колко трудно ще я извадя и как щяло да скъса с тая тънка "корда" .... И така след 15 минути борба и спускане като барета от стръмния бряг ето я красавицата с тегло 2.3 кг.:

http://img200.imageshack.us/img200/292/06062009251.jpg

http://img200.imageshack.us/img200/7383/06062009252.jpg

http://img19.imageshack.us/img19/4915/1 ... 11111s.jpg

Другото нещо което ми се иска да разбера е как водите примамките от висок бряг с нормално силно течение? Днес намерих много добро място но всичките ми воблери и блесни ( дори Пантер мартин) изплуват по средата на реката, колкото и да държа върха надолу. Може би е защото пръчката е къса ? Но дори и 3м да е пак е нямаше да е удобно. На всеки нов излет ми хрумват все повече и повече идей и двойно повече казуси .. :)

п.с Скъсах въпросната клатушка и сега ще ходя да си напазарувам. Споделете доказали се с времето модели на достъпни цени ? :)
K.Kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Счупих каръка

Мнение от K.Kolev »

Супер :wink:
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Супер штука.Евала за рибата :!:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
zorod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от zorod »

Малеее , тя не се събира на снимката !!! Браво за излетчето , екшън си е било .
borislavvasilev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от borislavvasilev »

браво хубав рибок :smt023 :smt023 :smt023 все такива да хващаш
Изображение
БАЙ-100-ЯН
edizmetin
новобранец
новобранец

Мнение от edizmetin »

Браво :smt023 :smt023
Аватар
muso
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от muso »

Чудесна риба :smt023 .
Вече не помня от кога не съм хващал щука на р. Росица.
Чете ли се или да увелича малко ?
Аватар
Em1l
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Em1l »

Браво майстор си.
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”