Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Счупих каръка
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Счупих каръка
Здравейте ,
Предварително се извинявам за грешки, но не съм спал и ми е много трудно да се концентрирам. И така - да почваме
Събота 5.15 ставане , кафе и газ към р.Росица село Ресен , местността Канарите. Водата пада с 1 метър , после качва с 2 , носи много водорасли... !!!! Заехме много перспективни позиция с родителското тяло и започнахме да облавяме ръкава. Като цяло имах над 20 удъра до обяд , но нито едно не се закачи ! Изредих си всичките воблери и блесни ! Дори видях как един 30 см догонва моската . удър , но без успех. Намалявам темпото и пак забързвам - и така още 2 удара ! Викам си .. студена е водата.. Наведох се да видя и една видра мина точно пред мен ! За малко не цопнах шокиран във водата. А водата се оказа топла ! Тоест рибите не са мудни и си атакуват смело. Но нямах закачена риба .. Ударите бяха само на Голди и на Моска ! На Йо-Зури Л-миноу , Гоби , Бинс и тн - нътцки ! Последваха няколко зрелищни падания от стръмния бряг от моя страна, като последното бе бурно аплодирано от Братството на другия бряг ! каръшка работа ! Ама аз обичам да експериментирам и не се отказвам.. Та успях да бодна едно 15 см кефалче преди да тръгна.
Споделете къде според Вас е причината да имам толкова много празни удари ( рибите си бяха мерни) ? Тоягата е Кроа с брейда ИГК Г-соул 10 либри...
Като напече решихме да дегустираме хоум-мейд салатката и ракийцата ! Последва лека дрямка !
Към 6.30 бяхма на друга популярна локация ! Велина ще лови отново шаран ...
Да ама нали й подарих един спининг и онзи ден и едно голди ( усилено се опитвам да я запаля по спининга) и решихме докато аз правя захранките тя да похвърля ! И изведниж крясък, писък и кееееффф ! Кефал ! Голям кеф и скачане по брега ! Както се казва - зарибена на 100% . След поредното замятане аз виждам една щука да следва голдито ! Да , ама докато и обесня да намали и тя го извади ! Щукато постоя 10-на секунди и се върна в дълбокото ! Веднака извадих тежката артилерия и почнах да търся правилната примамка ! Зуритата отново не бачката( Зомби и Л-миноу)? Рапала Шад Рап и Лусокса също .. Какво ли не пробвах.. По едно време намерих да се клатушка на дъното на торбата една клатушка Робинсън... Е , нали така и така деня е загубен , поне да тествам всичко , да разбера как се води тая ламаринка и да научи тънкостите й ! Още с падането й до отсрещния бряг на 25-30 метра последва рязък удар ! Затегнатия аванс заръмжа като разярена тигрица ! Опаааа - давай кепа ! Брега висок 1.5м .. много водорасли ... рибата дърпа много и се набива във водораслите близо до едно голямо паднало напречно на реката дърво. Един от местните разбирачи започна да ми обеснява колко трудно ще я извадя и как щяло да скъса с тая тънка "корда" .... И така след 15 минути борба и спускане като барета от стръмния бряг ето я красавицата с тегло 2.3 кг.:
http://img200.imageshack.us/img200/292/06062009251.jpg
http://img200.imageshack.us/img200/7383/06062009252.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/4915/1 ... 11111s.jpg
Другото нещо което ми се иска да разбера е как водите примамките от висок бряг с нормално силно течение? Днес намерих много добро място но всичките ми воблери и блесни ( дори Пантер мартин) изплуват по средата на реката, колкото и да държа върха надолу. Може би е защото пръчката е къса ? Но дори и 3м да е пак е нямаше да е удобно. На всеки нов излет ми хрумват все повече и повече идей и двойно повече казуси ..
п.с Скъсах въпросната клатушка и сега ще ходя да си напазарувам. Споделете доказали се с времето модели на достъпни цени ?
Предварително се извинявам за грешки, но не съм спал и ми е много трудно да се концентрирам. И така - да почваме

Събота 5.15 ставане , кафе и газ към р.Росица село Ресен , местността Канарите. Водата пада с 1 метър , после качва с 2 , носи много водорасли... !!!! Заехме много перспективни позиция с родителското тяло и започнахме да облавяме ръкава. Като цяло имах над 20 удъра до обяд , но нито едно не се закачи ! Изредих си всичките воблери и блесни ! Дори видях как един 30 см догонва моската . удър , но без успех. Намалявам темпото и пак забързвам - и така още 2 удара ! Викам си .. студена е водата.. Наведох се да видя и една видра мина точно пред мен ! За малко не цопнах шокиран във водата. А водата се оказа топла ! Тоест рибите не са мудни и си атакуват смело. Но нямах закачена риба .. Ударите бяха само на Голди и на Моска ! На Йо-Зури Л-миноу , Гоби , Бинс и тн - нътцки ! Последваха няколко зрелищни падания от стръмния бряг от моя страна, като последното бе бурно аплодирано от Братството на другия бряг ! каръшка работа ! Ама аз обичам да експериментирам и не се отказвам.. Та успях да бодна едно 15 см кефалче преди да тръгна.
Споделете къде според Вас е причината да имам толкова много празни удари ( рибите си бяха мерни) ? Тоягата е Кроа с брейда ИГК Г-соул 10 либри...
Като напече решихме да дегустираме хоум-мейд салатката и ракийцата ! Последва лека дрямка !
Към 6.30 бяхма на друга популярна локация ! Велина ще лови отново шаран ...

http://img200.imageshack.us/img200/292/06062009251.jpg
http://img200.imageshack.us/img200/7383/06062009252.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/4915/1 ... 11111s.jpg
Другото нещо което ми се иска да разбера е как водите примамките от висок бряг с нормално силно течение? Днес намерих много добро място но всичките ми воблери и блесни ( дори Пантер мартин) изплуват по средата на реката, колкото и да държа върха надолу. Може би е защото пръчката е къса ? Но дори и 3м да е пак е нямаше да е удобно. На всеки нов излет ми хрумват все повече и повече идей и двойно повече казуси ..

п.с Скъсах въпросната клатушка и сега ще ходя да си напазарувам. Споделете доказали се с времето модели на достъпни цени ?

-
- ще става разбирач
Re: Счупих каръка
Супер 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Супер штука.Евала за рибата 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- вече хвърля и на тежко
Малеее , тя не се събира на снимката !!! Браво за излетчето , екшън си е било .
-
- разбира нещата
Браво

- muso
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Чудесна риба
.
Вече не помня от кога не съм хващал щука на р. Росица.

Вече не помня от кога не съм хващал щука на р. Росица.
Чете ли се или да увелича малко ?