Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Това с тази блесна от снимката ли е "излъгано"? 

-
- научил се да хвърля
на блесната от снимката, но това не е реколта 2009, а 2008
Той Камбата ще ви обясни 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Рибите бяха по 50грама всяка, теглих ги на ел.везна.
Клатушката на снимката е №2Алба, но половината ги хванах на №1.По едно време скъсах и единствената останала в кутията беше 2-ката, следователно снимах с нея.Не, че взимаха по-слабо, просто се откачаха по-лесно и за това са само 19.
Оф...трябва скоро да отидем да повъртим някъде, само да свърша даскалото.Дано тая година дойдат повечко и по-едри риби.Между другото хапнах преди две седмици змарид, уловен на чепаре към Царево, а змаридът е предвестник на чернокоп.Есента би-трябвало да е по-успешна от миналата.
Ако някой има някакво инфо за уловени чернокопи-да пише, очакваме с нетърпение! 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- sarfa
- научил се да хвърля
Здравейте колеги,днес разговарях с мой приятел и той ми каза, че към (Варвара..........Синеморец) в мрежите на лодкарите влязъл хубав чернокоп.Да се надявам че не е вързанка.И все пак трябва да се стягаме.

Няма нищо по - хубаво от лошото време!
Днеска от другата страна на вълнолома по едно време гонеше рибетата много здраво, дори единия го видях към 200-300 грама!Яд ме беше ,че нямах блесна мислех на плувка с рибе да пробвам,но нз куките кой номер са подходящи и как дае сигурно да не прегризе месината

Накука!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Коя е тая друга страна на вълнолома? 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Абе нали цяла нощ щеше да го търсиш ?Камбата написа:Коя е тая друга страна на вълнолома?
Що се отказа ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля
Аз се бях засилил да проверявам тази работа с чернокопа, но...оказа се че не мога да си хвана сафрид за ем.
Иначе вечер от смрачаване до...колкото издържиш.Най много съм издържал до към 7 сутринта, като смених такъма за заргана (бомбарда) накрая.
За чернокопа ползвам плувка 18-20 грама,на антенката слагам светулка 4.5мм.Дълбочина от 1,5 до 3,8 метра...в зависимост от пръчката.Плувката е стационарна.Долу с подвижно олово, вирбел и флуорокарбон максимум 0.25 - 40-50 см (плетени и проволки не поглежда,акто и влакна над 0.25)Наистина прегризва доста, но за сметка на това доста често налита.
Две куки едната 1 номер и след нея вързана една 6-7 номер на около 2 см след нея.Парчето сафрид се нанизва на голямата на тропоска, а с малката само се захваща да не се свлича по голямата кука.
Всичко това е важно, но наи важен е ема.ПРЕСЕН, което означава да е хванат по възможност същия ден, като не е премиван с никакви разтвори и други неща (както правят на рибната борса) и ще видите ефекта.
Пожелавам успех на колегите в този токова атрактивен риболов.
Иначе вечер от смрачаване до...колкото издържиш.Най много съм издържал до към 7 сутринта, като смених такъма за заргана (бомбарда) накрая.
За чернокопа ползвам плувка 18-20 грама,на антенката слагам светулка 4.5мм.Дълбочина от 1,5 до 3,8 метра...в зависимост от пръчката.Плувката е стационарна.Долу с подвижно олово, вирбел и флуорокарбон максимум 0.25 - 40-50 см (плетени и проволки не поглежда,акто и влакна над 0.25)Наистина прегризва доста, но за сметка на това доста често налита.
Две куки едната 1 номер и след нея вързана една 6-7 номер на около 2 см след нея.Парчето сафрид се нанизва на голямата на тропоска, а с малката само се захваща да не се свлича по голямата кука.
Всичко това е важно, но наи важен е ема.ПРЕСЕН, което означава да е хванат по възможност същия ден, като не е премиван с никакви разтвори и други неща (както правят на рибната борса) и ще видите ефекта.
Пожелавам успех на колегите в този токова атрактивен риболов.
- turing
- вече хвърля и на тежко
по проверена информация неделя 07.06.09 пред Балчик са напипали чернокопа и не са му простили.проверена казвам защото видях човека и рибите му 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Счупих си пърчката.КИРО написа: Абе нали цяла нощ щеше да го търсиш ?
Що се отказа ?

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- patter
- вече хвърля и на тежко
Днес от 19 до 21 на външната страна на вълнолома нъцки
на Бяла,на Бяла е купона .... хубави ,едри ,риби....