Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Александър Стамболийски ?
Модератор: sapuna
яз.Александър Стамболийски ?
Привет колеги.Честито откриване на всички!
Кой фанал,кой не фанал,сигурен съм ,че всички са фанали чашка и са отпили, споменавайки св.Никола и Посейдон!
Та ми се отваря едно пътуване до Велико Търново и едно приятелче вика, дай да се врътнем на яз.Йовковци и да пометаме,па после на другия ден ще си свършим работата.
Това добре,ма кат прочетох из форума,нещо ич не ми ареса идеята.
Та гледам си картата и виж ти:яз. Ал.Стамболийски!
Добре,ма нещо много инфо не можах да открия.От стари дати(преди година-две).
И понеже съм скорошен риболовец,некой да ме светне какво става с този язовир?Има ли изобщо смисъл да се ходи там?
Какво може да се очаква,гледам го -стръмни брегове,места с достъп за кола налични ли са?Що за риби плуват из водата,няква по-специална стръв и захранка?
Имаите пред вид в отговорите си,че отиваме следобед,разпъваме палатки и на другия ден към 11-12 часа се изнасяме,т.е никви сериозни претенций към улова.Но ще е готино да закараме неколко риби на другия ден,ей така да се похфалим.
Ако и там не е за нас,можете да ни препоръчате нещо около Търново.
Благодаря на всички,дето ще драснат по някои ред!
Кой фанал,кой не фанал,сигурен съм ,че всички са фанали чашка и са отпили, споменавайки св.Никола и Посейдон!

Та ми се отваря едно пътуване до Велико Търново и едно приятелче вика, дай да се врътнем на яз.Йовковци и да пометаме,па после на другия ден ще си свършим работата.
Това добре,ма кат прочетох из форума,нещо ич не ми ареса идеята.
Та гледам си картата и виж ти:яз. Ал.Стамболийски!
Добре,ма нещо много инфо не можах да открия.От стари дати(преди година-две).
И понеже съм скорошен риболовец,некой да ме светне какво става с този язовир?Има ли изобщо смисъл да се ходи там?
Какво може да се очаква,гледам го -стръмни брегове,места с достъп за кола налични ли са?Що за риби плуват из водата,няква по-специална стръв и захранка?
Имаите пред вид в отговорите си,че отиваме следобед,разпъваме палатки и на другия ден към 11-12 часа се изнасяме,т.е никви сериозни претенций към улова.Но ще е готино да закараме неколко риби на другия ден,ей така да се похфалим.

Ако и там не е за нас,можете да ни препоръчате нещо около Търново.
Благодаря на всички,дето ще драснат по някои ред!

DUM SPIRO, SPERO
Re: яз.Александър Стамболийски ?
Виж на лични !
- ROSEN_GB
- ще става разбирач
(deadline ) Толкова ли таино бе.Сподели и с нас.
Аз бях 3 дена ама немоа се похваля с мн риба.Иначе си беше супер.
Каракудата вурви на Глиста и на жито.Сулките на воблери.Има мн костур.
Не е важно колко ще хванем, важно е колко ще изпием!!!
Не! Не е тайно, но дълго за обяснение
.....По ми е лесно по телефона, отколкото да кълва буквите 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Малко инфо на нивото и мътността на водата може ли 

-
- новобранец
На мен ми бяха казали ,че язовира бил пълен дори трудно се намирали места ,но не съм на 100% сигурен понеже не съм бил там.И мен ме интересува как е сега там къде какво и на какво се лови 

-
- вече хвърля и на тежко
По Крапешкият мост можело да се минава,но продължават да го спадат,сега може да се е поразмътил от днешният дъждIvak написа:Малко инфо на нивото и мътността на водата може ли
Силните мъже хващат бика за рогата и викат “Оле!”, а калпавите се хващат за рогата и викат “Олеле!”
- ROSEN_GB
- ще става разбирач
там водата е винаги силно мътна.
Не е важно колко ще хванем, важно е колко ще изпием!!!
-
- новобранец
Начи от четвартака см на язовира по крапешкото дере още след свършването на асвалта веднага в дясно там бях до неделя и за тези дни водата беше спаднала 70-80см... Относно улова ни беше предимно каракуда и то дребна имаше и някоия друга по едра 600-700гр.Бяхме захранили от лодката за шаран но нищо (не бутна) колегата до мен беше метнал за сом на пиявици,рибка,земен червеи но нищо не бутна! Адски много го спадат този язовир но пречината за това не я знам ако някои я знае да каже.sudjuka написа:По Крапешкият мост можело да се минава,но продължават да го спадат,сега може да се е поразмътил от днешният дъждIvak написа:Малко инфо на нивото и мътността на водата може ли
П.П изинети м зъ пръуписъ :

Само не и костурчета!Побъркаха ни тази неделя на Домлян!ROSEN_GB написа:(deadline ) Толкова ли таино бе.Сподели и с нас.

Поне да си заслужават,а то 15 см.-ви зверове.

DUM SPIRO, SPERO
- doktord
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Точно с/у крапешкия мост,сега в петък съм там.Ще се пробвам да събера шаран,друго няма да търся.Та ако някои е бил там скоро,да пусне каквото знае.
Ходя къде ходя,и пак на язовира се връщам.
шарана го събра енергото

-
- фен клуб-скобар
А има ли места за спане близо до язовира ...бунгала или нещо такова.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Мислех да пускам нова тема ,но ще драсна в резюме за излета си през почивните дни ТУК.
Петъка бяхме на язовира към 17ч. от към Севлиево.Дигнал е нивото ,но двата дена задържа на едно ниво без фрапиращо вдигане -смъкване.Общо взето улова беше само от 200-300г. каракудки.Изненадата ми е че улових и пуснах 20-30 малки шаранчета,явно някой е зарибявал скоро
,но имаше в съседство колеги които си ги прибираха
.По края до брега беше пълно с умряла дребна риба
.

Рибата в тоя участък се ловеше на бял с директния на дистанция 10-на метра при дълбочина 60-70см.На дъното излизаше същия размер риба
както с директния.Беше страхотен вятър в събота и несъм и търсил друга риба.
Петъка бяхме на язовира към 17ч. от към Севлиево.Дигнал е нивото ,но двата дена задържа на едно ниво без фрапиращо вдигане -смъкване.Общо взето улова беше само от 200-300г. каракудки.Изненадата ми е че улових и пуснах 20-30 малки шаранчета,явно някой е зарибявал скоро

Рибата в тоя участък се ловеше на бял с директния на дистанция 10-на метра при дълбочина 60-70см.На дъното излизаше същия размер риба

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ