Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Какво е Мачов риболов?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Пръчката за мач е много лека и чувствителна. Лови се не с обикновено, а със специално потъващо влакно.След замятане, с потапяне на върха под водата, се завърта макарата, като се придърпва леко върха, без да се изважда от водата. целта е да се получи права линия на влакното от върха на пръта до плувката.По този начин си в състояние да реагираш моментално и на най-бързото кълване.засечката се състои в рязко дръпване встрани , но така, че върхът да опише движение неповече от един метър.тОВА, РАЗБИРА СЕ , Е ВЪЗМОЖНО, САМО АКО СИ ОБРАЛ ПРЕЦИЗНО ВЛАКНОТО.в ТАЗИ ЗАСЕЧКА Е ЕДНО ОТ МНОГОТО ПРЕДИМСТВА НА МАЧ-ПРЪЧКАТА.Опитай да засечеш риба на плувка на дистанция 25-30 метра с такова леко дръпване, с обикновена пръчка. Друго предимство на мача е далечното изхвърляне и на по-леки ваглери, благодарение на многото водачи. Те спомагат влажното влакно да не залепва за пръчката при замятане-много неприятен ефект при повечето обикновени пръчки.Изобщо предимствата на мача могат да се оценят само след неколкократното му използване.Страхотен е!Ако е качествен с него много лесно улучваш място на 30 метра с точност до половин метър. Например, марката "Филстар" е отлична.Всъщност, за мен те са най-добрите мачове, предлагани у нас. Иди в магазин "Майсторски риболов" на улица "Цар Самуил", успоредна на " Христо Ботев", след Стопанска камара. Там ще ти обяснят подробно за мача, а и пръчките са много добри. Продавачите са повечето мач-риболовци със стаж.Наслука!
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Що бе Павка,опитах се да обясня горе-долу нещата.Ако си нещо несъгласен - поправи ме.Още повече - започнах с "Чел съм ..."!Не изразих лично мнение(компетентно).А може да не съм разбрал какво съм чел
А относно ранга - съгласен съм с теб.Какъв риболовец си не може да зависи от това колко мнения си дал,но така е направен форума.Всеки да дава акъл,пък и всеки може да преценя какво чете.

А относно ранга - съгласен съм с теб.Какъв риболовец си не може да зависи от това колко мнения си дал,но така е направен форума.Всеки да дава акъл,пък и всеки може да преценя какво чете.
На пролетното изложение в интер експо център,спонтанно си закупих мач на D.A.M. 4м.но няма данни за акция,/за мое голямо съжаление ,още не е изпробвана/колеги /който имат много,много по-скъпи мачове/ми казаха че този мачов телескоп бил Гола вода и че D.A.M.вече несъществували като производители.Наистина ли с този мач неможе да се замята на голямо разтояние и ефекта е същият като на обикновена въдица?
Бъди добър,прави добро
Слимс щом си купила дадена пръчка за мач при това от изложение 80% трябва да си сигурна че е такъв
Пусни малко повече инфо за пръчката и колеги които се занимават повечко с мач риболов ще ти дадат повечко инфо за модела . Това че ДАМ я нямаше известно време като фирма и Орозов и сие си поръчваха в Китай ДАМ продукция не значи че ще си заложат името на вносител и ще ти пробутат не мач . За акцията , щом не я пише се предполага че е стандартна 5-25гр . Замятането на големи разстояния освен от мача зависи от линия , влакно ( не използвай по - дебело от 0.22 , като 0.16 - 0.18 е оптималният вариант ) , добра мач макара с плитка шпула и някоя и друга тренировка
Ако поровиш малко из нета ще намериш достатъчно инфо за този вид риболов .
НАСЛУКА !!!

НАСЛУКА !!!
Благодаря ти Павел,за съветите.
И аз предполагам че е с тази акция защото върхат и е много тънък,сложих и макаричка окума с 8 лагера и потъващо влакно,взех си и различни ваглери/ама тези хубавките са с доста солена цена
/.Монтирах си линията но стопера преди ваглера запира в последния водач когато е с конец,пробвах и с гумен стопер ,с него май не зъдържа .Това беше само тренировка на сухо,та нали още не съм я пробвала.Не знам какво ще стане ако сменя последния водач с малко по-голям? 
И аз предполагам че е с тази акция защото върхат и е много тънък,сложих и макаричка окума с 8 лагера и потъващо влакно,взех си и различни ваглери/ама тези хубавките са с доста солена цена

- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
- zograf
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Колегите правилно ти казаха да не разваляш пръта.Има стопери от конец и избираш по тънкия естествено.По този начин ще видиш и как е направен - следващите пъти ще си го правиш сам.УспехAnonymous написа: И аз предполагам че е с тази акция защото върхат и е много тънък,сложих и макаричка окума с 8 лагера и потъващо влакно,взех си и различни ваглери/ама тези хубавките са с доста солена цена/.Монтирах си линията но стопера преди ваглера запира в последния водач когато е с конец,пробвах и с гумен стопер ,с него май не зъдържа .Това беше само тренировка на сухо,та нали още не съм я пробвала.Не знам какво ще стане ако сменя последния водач с малко по-голям?

"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
малки плувки
най-хубавото на мача са му малките плувки друго си е да ловиш с плувка под 0.5 грама
))
много е готино рибите ништо не разбират
)))

много е готино рибите ништо не разбират