Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

На 07.06.09 за каракуди
Модератор: Кърцата
-
- научил се да хвърля
На 07.06.09 за каракуди
Здравейте.Неделя аз и мойте приятели сме решили на един скоро зарибен вир да идем предимно за каракуди.Вирчето се намира над гр.Куклен(Пловдив).Очаквайте разказ+снимки.Това е засега от мен. 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: На 07.06.09 за каракуди
Успех с каракудите, а може и някой шаранчо да се хване 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Kъде по-точно е този вир? Частен водоем ли е? Защото знам за един рибарник до Куклен с такса.
Успех и с риболова.
Успех и с риболова.

TICA FAN
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Наслука
-
- научил се да хвърля
Мерси.@SONY не е този водоем в началото на Куклен с такса.Малко вирче и зарибено от мой роднина с каракуда и малко червеноперка,но предимно отиваме за каракуда.
-
- научил се да хвърля
А да ви попитам кой е най-подходящия монтаж за каракуда.Аз бях решил да си сложа една лека неподвижна плувка около 1.5гр. и кука №10-12.Ще се радвам да чуя вашето мнение.И евентуално ако завали излизали пак и на повърхността или на дъното.Благодаря предварително. 

E,на този въпрос трудно може да ти се отговори...!Зависи от особенностите на самия водоем(дълбочина и т.н.),атмосферните условия и още куп неща...!Ако е тихо времето,дълбочината не е голяма и ловиш близо до брега,неподвижната плувка от порядъка на 1-1,5 гр.ще ти свърши работа!Лично мен ако ме питаш,кука от номер 10-12 за каракуда ти е голяма.Пробвай с 14 максимум,основно влакно 0,14 ,повод 0,10(дълъг около 20 см).Колкото по-фин такъм,толкова по-добре!ШарАнЧО написа:А да ви попитам кой е най-подходящия монтаж за каракуда.Аз бях решил да си сложа една лека неподвижна плувка около 1.5гр. и кука №10-12.Ще се радвам да чуя вашето мнение.И евентуално ако завали излизали пак и на повърхността или на дъното.Благодаря предварително.
Успех!

-
- научил се да хвърля
Да точно така е тихичко е винаги там завет е.Дълбочината е много малка няма и метър.Лови се на 2 метра от брега.И аз мислих да слагам 1гр. неподвижна та ще сложа нея.А за куката възможно най-малката понеже са около 100-200 гр. "таранките".Та това е чакайте снимки и разказ:)Ivkata72 написа:E,на този въпрос трудно може да ти се отговори...!Зависи от особенностите на самия водоем(дълбочина и т.н.),атмосферните условия и още куп неща...!Ако е тихо времето,дълбочината не е голяма и ловиш близо до брега,неподвижната плувка от порядъка на 1-1,5 гр.ще ти свърши работа!Лично мен ако ме питаш,кука от номер 10-12 за каракуда ти е голяма.Пробвай с 14 максимум,основно влакно 0,14 ,повод 0,10(дълъг около 20 см).Колкото по-фин такъм,толкова по-добре!ШарАнЧО написа:А да ви попитам кой е най-подходящия монтаж за каракуда.Аз бях решил да си сложа една лека неподвижна плувка около 1.5гр. и кука №10-12.Ще се радвам да чуя вашето мнение.И евентуално ако завали излизали пак и на повърхността или на дъното.Благодаря предварително.
Успех!
-
- научил се да хвърля
Здравейте.Има промяна в плановете ни.Риболова ще е на друг водоем по-голям до кв.Долни воден.Отново за каракуда ще се ходи предимно.Очаквайте снимки и разказ.До утре 

-
- вече хвърля и на тежко
Какво стана с репортажа?
Седя и си ловя риба, седя и си ловя риба ....по едно време гледам .... само си седя ...
- CrossFire
- разбира нещата
ШарАнЧО написа:Re: Неделя на Долни Воден
от ШарАнЧО на Вто Мар 10, 2009 6:19 pm
Разбирасе че ще има информация+снимки .Но да знаете там излизат само каракуди и то по 150гр но просто отивам за малко разнобразие че от лятото не съм ходил

Искаш инфо, обещаваш снимки и после............айде до следващия път

Ако продължаваш в същия дух, скоро няма да ти обърне внимание никой. Приеми го като приятелски съвет.

И аз съм чувал там за един водоем,но не съм го пробвал.Чух ,че излизала каракуда,но бил доста мръсен?Дайте повече инфо за него.Къде точно се намира и частен ли е или свободен?ШарАнЧО написа:Здравейте.Има промяна в плановете ни.Риболова ще е на друг водоем по-голям до кв.Долни воден.Отново за каракуда ще се ходи предимно.Очаквайте снимки и разказ.До утре

TICA FAN
- CERRUTI
- сериозен играч
Можеби колега просто не е имал какво да снимаCrossFire написа:![]()
![]()
Март месец също беше обещал репортаж, дано този път не ни "метнеш" пак.

-
- научил се да хвърля
Много се извинявам.Не ми дава да кача снимките
.Просто дава грешка.Изписва ми това след като натисна ДОБАВИ ФАЙЛ - Не може да се прикачи файл към ./files/33728_598aaece14e22db6b5ff47eae9cb1dc5

Последно промяна от ШарАнЧО на Вто Юни 09, 2009 8:33 pm, променено общо 1 път.