Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
cecobsl
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от cecobsl »

На 06.06.09 открих риболова на утайниците в с.Брестак.От 6.00 ч.до 13.00 ч.резултатът беше:10-тина таранки по около 300-400 гр.и 3 шаранчета около и над 1 кг.и няколко под мерната граница/върнати обратно/.Като цяло риболовът този ден беше много тегав,не кълвеше като предишни излети на тези водоеми.Аз намирам причина в спадащото ниво на водата във водоемите.Шараните и таранките взимаха на царевица от консерва,торният и белият червей дори не го помирисваха,сухата царевица също.Рибата хванах само на плувка.До мен имаше колеги ,които ловяха на дъно и имаха по-голям успех-няколко шаранчета по около 1.5 кг.Пожелавам НАСЛУКА на всички колеги !
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

cecobsl написа:На 06.06.09 открих риболова на утайниците в с.Брестак.От 6.00 ч.до 13.00 ч.резултатът беше:10-тина таранки по около 300-400 гр.и 3 шаранчета около и над 1 кг.и няколко под мерната граница/върнати обратно/.Като цяло риболовът този ден беше много тегав,не кълвеше като предишни излети на тези водоеми.Аз намирам причина в спадащото ниво на водата във водоемите.Шараните и таранките взимаха на царевица от консерва,торният и белият червей дори не го помирисваха,сухата царевица също.Рибата хванах само на плувка.До мен имаше колеги ,които ловяха на дъно и имаха по-голям успех-няколко шаранчета по около 1.5 кг.Пожелавам НАСЛУКА на всички колеги !
аз бях на 07.06.09 и нито един удар на дъно,но хващах само на топчета(ванилия и scopex),може и на това да ми се далжи неуспеха
VANIAKAMEN
новобранец
новобранец

Мнение от VANIAKAMEN »

Здравейте колеги.В петък бяхме пак на Венелин и едно голямо капо.Нямаше много хора но от около трийсетина дънни се извади един амур който беше болен от червенка.Мъжът ми обиколи язовира и се виждаше пяна.Незнам тези арендатори защо лъжат хората да плащаш 15,00 лв.на човек и да хванеш 2-3 таранки и то болни.Ако някой има информация за Засмяново развъдниците нека сподели.Благодаря предварително.
tesi
новобранец
новобранец

Мнение от tesi »

Дайте някаква информация за Калиманци - колко се плаща за вход, плаща ли се рибата?
ivkoto
новобранец
новобранец

Мнение от ivkoto »

tesi написа:Дайте някаква информация за Калиманци - колко се плаща за вход, плаща ли се рибата?
Колега на Калиманци се плаща 15лв за три въди. По принцип до 3кг риба е безплатна, но може и повече да вземеш. Малки шарани /зарибителен материал до 0,500-0,700гр обратно във водата/. В язовира има шаран и таранка. Добрите шарани са от 1000гр до към 2000гр. Имало ипо-големи но аз не съм ги виждал. Има условия както за дънни, така и на плувки. Кълве различно, бял, земен червей, царевица, качамак, жива рибка, топчета и дрг, зависи денят как ще иска. има добри места за пикник освен и за риболов. Язовира не е много плитък. Надявам се да съм полезен. :)
ivkoto
новобранец
новобранец

Мнение от ivkoto »

[Ако някой има информация за Засмяново развъдниците нека сподели.Благодаря предварително.[/quote]

Колежке позднавам се лично с арендатора на развъдниците на Засмяново. Миналата година останах доволен от VIP- развъдника. Тази година го зарибил с малки и не пуска. На другия водоем има шарн от кило до 5кг, както и амур и таранка. Но преди две седмици говорих и онзи ми каза че нещо не вмадели, рибата била си хвърлила файвера и наплашена. Такса не мога да ти кажа но знам че се плаща както за ловенето така и за рибата, ако се интересуваш точно ще ти дам телефон да се обадиш и питаш.
ivkoto
новобранец
новобранец

Мнение от ivkoto »

Колеги някой да е ходил на яз. Друмево или нещо от сорта, намирало се някъде след Блъсково на около 20км. През последнит две или три години не бил разрешен за риболов но от тази година го пуснали. Ако някой има инфо относно рибата на този язовир и условията както и дали е разрешено да се нощува, Моля да сподели
tesi
новобранец
новобранец

Мнение от tesi »

Мерси много за информацията, колега :)
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

ivkoto ходил съм на Друмево и миналата и тази година. Миналата година само първия път бе добре-няколко шаранчета по около 700 гр и някоя таранка. Тая година обаче удрих яка греда, не бе хвърлила хайвера още и цял ден я гледах как скача но нищо не хванахме, за цял ден нито удар....Той е адски малък водоем и рибта бе болна от червенка
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

Някой да знае как в половениетоп на Генерал Колево ,защото чувам добри отзиви :roll: :roll: :roll:
KIKO_72
новобранец
новобранец

Мнение от KIKO_72 »

tech-house написа:Някой да знае как в половениетоп на Генерал Колево ,защото чувам добри отзиви :roll: :roll: :roll:
привет колеги,ако някой е навит ,даи те да направим един излет заедно до това генерал колево.в петак или събота.
bay_grozdan
новобранец
новобранец

Мнение от bay_grozdan »

на колево чувам,че таксата е 10 лв, ама и рибата се плащало даже и таранката което е недопустимо,ако е така,но пък чувам за много добри риби
и късания от големи риби
bay_grozdan
новобранец
новобранец

Мнение от bay_grozdan »

смятам да ходя в петък там и ще ти кажа повече.шарана и амура се плащал по 5 лв. за кило,а за бялата риба незнам.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Eто ви информация за Генерал Колево. Държа да отбележа, че таксата е само за светлата част от денонощието. Спането не е разрешено. Също трябва да отбележа, че собственика никак не обича пружинари :twisted: ! Правилата се спазват много стриктно, ако някой желае да ходи добре е да ги прочете :wink: !

Изображение
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

Браво колега kalkan4o за информацията която ни даде
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”