Имам питане за щуките?

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Честно да ти кажа аз за сом не ходя,защото тук при нас в Радомир няма много,та затова за мен 1/0 си е голяма кука и на такава си ловя :) ,кажи ако не те притеснявам да пишеш,как е щуката по Дунава и въобще по вашия край тези седмици :wink:
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Ами аз съм от Плевен на Дунав тази година още не съм ходил!
Аз се мъча по едни блата в близост до града!
Хмм ще я пробвам сега в събота щуката и на еденична кука как е! :)
Единствено ме притеснява това че я ловя на таранки които не са от най-дребните и дали с тази еденична кука ще може да се засече добре рибата при положение че на таранката гърба й е дебел! :? дали ще се показва достатъчно жилото на куката и контрата и! Абе пробване му е майката :D
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Аз да ти кажа рибката я закачам на около 2 см след гръбната перка и така мисля,че по-малко я наранявам и по-подвижна :).Ще се радвам ако споделиш как е минал уловът с единичнта кука :wink:
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Няма проблеми ще се похваля веднага стига да има слука!
А снимки как се качват имам няколко от предните уловени щуки и незнам как да си ги кача в галерия!
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Ще питам едно приятелче за снимките и ще ти кажа как става :wink:
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Значи ходих за щука и двата почивни дни! ставане в 04.15 за да мога да съм на блатото в 05.30 разпъване на боклуците захранване на едно петно за да се съберат дребосъци за рачилото и залагане на щукаските въдици с таранчици!
В събота времето беше хубаво и обещаващо за добър улов, ама на щуката нещо не и беше до мойте таранки! :( никаква активност други дни си личи че гони..... яко цапа! Но тогава никакво движение! На всичко отгоре имаше доста костенурки които опустошаваха хвърлените рибета :twisted: :twisted: :twisted: Направо полудях от тях! Щуката не гонише за сметка обаче на костура който по едно време беше полудял и за около час на малки уклейчета и бабушки хванах около 30-40 парчета вярно не бяха едри но поне на фона всичко друго си беше супер че поне те кълвяха!
Така до 10.15 когато най-близката до мен тапа отново се скри и аз се засилих да вадя въдицата че си помислих че е поредната костенурка!
Тапата се виждаше под вода на около педя и стоеше неподвижна това ме накара да изчакам малко защото знам че щуката като удари и рибето е по-големишко седи на място до като го налапа като хората! След малко време тапата тръгна около 50см под водата и пак спря след мъничко това се повтори движисеше навътре не към водораслите както правят тъпите костенурки и вече бях сигурен че това е търсената шука! Както си седеше тапата така изведнъж се стрелна в буквалния смисъл на думата към вътрешността на блатото и тогава засякох! И какво чудо беше найстина щука :P но като я изкарах не беше нищо впечатляващо 0.700 кг. но пак си поначесох малко крастата!
В неделя работата беше същата яко костур но щука не! Така до същото време пак към 10-10-30 часа когато баща ми мислейки че е костенурка тръгна да предърпва въдицата и отсреще се разцопа и щуката се откачи :twisted: много се ядосвах защо точно на неговата удари и той е един пишман рибар ама това друга тема! След това на костурската хванах много малко шукле което пуснах веднага след кратко оглеждане! не бях виждал толкова малка шука на живо сигурно беше 12-13 см :D нека расте малчугана че догодина и по-добре след 2-3 ще е бая по-хубава за риболовстване!
Така ми се развиха риболовните излети почивните дни!
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Аз пък вчера ходих за около 2ч. до Арката(един канал,който се влива в Струма,с много бавна вода), с пускането на две рибки,приготвени за костур,върха са разтресе извадих...........нищо.Вече беше към 18:30ч.като плувката ми,с малко рибе на куката пак за костур плавно се потопи и баавно тръгна към брега,никак не характерно за костур кълване.Засякох и извадих 20-тина см.щуче.Не беше нагълтаво много та го запазих живо и си го чувам в аквариума,който е някъде 140л.,вече 3 рибки липсват,значи се е поуспокойла и е започнала да гони и да се храни.........ще видиме дали ще порасне и как ще живее тук :) :wink:
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Това и аз съм го мисли да си купя аквариум и да си гледам едно щукле! :D ама много пари искат за по-голям акварим! за около 250л ми искаха към 150лв баси!:(
Иначе съм много навит и ако намеря по на далавера веднага ще си купя и ще си гледам и аз!
Вчера видях един познат който е бил на р.Искър събота и неделя на нощен и е хванал изненадващо една щука на дънна хвърлена за сом на рибе! ударът е бил към 9.15 вечерта! щуката е бая добра 3кг и 700гр. и пича се кефи бая много!
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Да ти кажа,първия ден помислих,че няма да я бъде,нито ядеше,нито беше особено подвижна.На втория ден през ноща си беше похапнала 3 декоративни рибки и и донесох малки за стръв и щом ги пуснах в аквариума застана неподвижна и първото рибе дето мина покрай него го атакува,обърнаго няколко пъти в устата и го глътна,после няколко часа не закачаше другите,за първи път виждам наживо как щуката напада и беше много интересно да се наблюдава как се приготвя за атака и т.н. :)
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

баси кефа! Браво да на да уживее доста време!
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

И аз много се надявам! :)
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Вчера ходих на р.Вит еи така на майтап да си начеше крастата!
Бях до циментения завод под жп моста!
Реката беше бая спаднала поне на мен така ми се стори!
Ловяха се дребни бабушки и расперчета едрата риба я нямаше или се беше покрила! :evil:
Хвърлих на едно расперче да пробвам какво ще стане защото миналата година на това място се хващаха щуклета до 400гр.
И резултата не закъсня хванах 2 по около 30-35см и едно го опуснах!
В края на риболова ги пуснах и хванатите 2, а умрелите дребни рибета за котката и тя да се по накефи малко!
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Ето за който иска да види как щуката и бялата риба нападат жертвите си :wink:
:arrow: Щука напада рибки
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Нищо не казваш как е щуклето в аквариума?:)
Аз се пробвах да гледам едно около педя ама оживя само около 2 дена:(
Филмчето е супер браво :D Ако има оше ще се радвам да ги видя (филмчета де)
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Радвам се че ти хареса,тия дни ще кача още само,че щуклето напада стръвно само,когато не е яло 2-3 дни и тогава мога да го снимам,а вчера му пуснах 20-тина рибки и като по чудо са останали още,затова след няколко дни обещавам.Не знам дали видя и бялата риба,тя яде малко,но барзо нараства,за около месец и половина видимо порасна,докато щуката само се тъпче.....иначе щуката се храни нощес предимно и вече не мисля,че е съвпадение това,че като тя се храни стабилно това правят и другите в каналите :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”